Кирилица :)

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Разбира се, не съм чела отговора на Принцесата, но като съдя по този на stone, май става дума, че разговорът според гореспоменатата бил безсмислен :?: Ами мила ми юзърке, по тази не дотам сложна логика би могло да се заключи, че изобщо разговорите във форума са безполезни :?: О боже :!: :shock: Ами ако закрият всички форуми поради безполезност :?: :!: Къде ще пишат хората на шльокавица :o
stone, моля те бъди така добър да ми кажеш с две думи какво друго ми е написала моята приятелка ПринцескатаИзображение
Изображение Изображение
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Нещо не ми се нрави да бъда преводач от шльокавица, но щом настояваш - Принцеса казва, че разговорът е безполезен, защото това не е до стил, а до личен избор и мисли, че това е поредната мода да се пише на кирилица, след като доскоро всички са писали на шльокавица дори хора от този форум. С две думи това е.
Повече не превеждам, защото Изображение!!!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Hehehe,stone,adski mnogo sajalqvam,4e TO4NO TI be6e prinuden da igrae6 rolqta na prevoda4!:)No spoko,nqma da pozvolq da ti se slu4i pak podobno ne6to-prosto za6toto ne smqtam da otgovarqm na vaprosa na KeinneSonne.Mislq,4e e adski tupo da otgovarqm na nqkogo,koito ne iska sam da pro4ete otgovora.A za6to zadava vaprosi pri tova polojenie-tova e izvunredno interesno :lol: Samo durja da otbeleja(za protokola),4e ne sme "priatelki",kakto tq se e izrazila,a samo posetiteli na edin i su6t forum :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Nqkolko santimetra po-nagore bqh kazala,4e "imam serioznoto namerenie tova da e poslednoto ne6to,koeto pi6a po vaprosa".Ne sam promenila re6enieto si-prosto izvunredni obstoqtelstva me nakaraha da napravq tova malko izkliu4enie :) Ottuk natatuk oba4e naitsina 6te trqbva da produljite bez men,kolkoto i da vi e mu4no :P
Изображение

Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Урайтинг уит уатин уърдс ис риали стюпид,тръст ми :lol:
Ай ду нот лай!Урайт ин йор оун ленгуич...
Енд дет'с ит!
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

ИИИ ква хубава тема сте заформили:) От тия спорове, дето нямат край :)

Аз...на всяка манджа мерудия, да си кажа и тук. Постинги на шльокавица чета по изключение, пиша на шльокавица тогава, когато нещо се прецака с компютъра и не тръгва кирилицата, и то много рядко, защото не обичам.

Подкрепям идеята за Кредор на този форум.

А дали е патриотизъм, култура и т.н. - не знам, май всеки си го възприема различно. Не искам да чета морал на никого и да убеждавам хората... Понякога просто ги помолвам да пишат на кирилица, ако не им е проблем, и те понякога уважават желанието ми, за което им благодаря.

Моята причина да предпочитам да пиша на кирилица, е, че ми е по-ясно, по-разбрано, и защото това е моята азбука, на моя език и мисля, че го правя от уважение към нея и към себе си. Може да звучи високопарно, обаче за мене си е така - ако аз не си уважавам езика и себе си, то кой друг.

Това си е за мене, а други си го приемат по техен начин.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Mnogo uvajavam hora,koito za4itat 4ujdoto mnenie! :salute:
Изображение

Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Ти нали нямаше да пишеш повече в тази тема :lol: Но разбирам, че искаш да покажеш и докажеш колко много ти харесва да НЕ пишеш на кирилица!
Няма лошо - приемам го щом ти харесва, но ще ми бъде особено приятно като си говориш с мен ако ти е възможно да използваш кирилицата :wink:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Нямаше да пиша ПО темата,а не В нея,stone! :lol: С написаното по-горе исках само да изкажа възхищението си от Winyan.А що се отнася до молбата ти-бих я уважила с удоволствие,за да ти покажа колко си ми симпатичен :wink: .....Само че по тая логика може всеки един от потребителите в този форум да ме помоли "когато разговарям с него да мълча...ъъъ,пардон-да пиша на кирилица" :lol: И тогава къде би отишла моята геройска съпротива-на кино!Не е много въодушевяваща перспектива.....Затова само тоя път ти пиша на кирилица,като междувременно ще обмислям по-нататъшната си стратегия :wink:
Изображение

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

И още нещо ми хрумна така изведнъж-защо вие,о,защитници на писането на кирилица из форумите,сте си избрали такива никове,та трябва всеки път да сменям на латиница,когато искам да се обърна персонално към някого от вас???Stone :?: :wink:
Изображение

Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Опа :)
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Принцеса, както можеш да се досетиш този въпрос беше шеговит!:lol:
Благодаря ти, че уважи моето желание! Това беше просто молба и не съм казал, че няма да чета и няма да отговарям на твоите постове ако не са на кирилица(както прави Keine Zonne :wink:)
А колкото до моя ник - дълги години това ми беше прякор и съм си свикнал с него, а пък изобщо не ми харесва да го пиша на кирилица просто защото си и Stone или на кирилица и побългарено Стоунса и идва от Rolling Stones и няма смисъла на камък(както Winyan ме нарича).
Извинявай, че не пиша твоя ник както ти го пишеш, но посмъртно няма да мога да го изографисам така :lol: :lol: :lol:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Oleee,kolko si mi mili4uk-kak da ne te izvini 4ovek?! :) Pi6i mi nicka kakto iska6,nqmam vazrajeniq :wink:
Изображение

Аватар
Jolinar
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jolinar »

Уффф, ама как да се включи човек в подобна тема, а?
Добре, почвам с уточнения, че да няма после неразбрали и засегнали се:
1. Не съм от заклеймитeлите на шльокавицата, нито от нейните поклонници, нито съм кой знае колко заклет патриот, нито искам да отнемам нечие право на "стил";
2. Използвам кирилица, защото ми е по-лесно, пък и мисля, че е по-коректно към тези които ще ми четат писанията, освен това се радвам когато видя нещо написано на кирилица, защото от една страна се чете по-лесно, а от друга, защото все пак сме в България;
3. Относно никовете... ами те просто са малце по-стари от тоя форум и ми се струва че не заслужават да бъдат превръщани в изкупителна жертва!
:tongue8:
"Във Физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Аз мога да отговоря конкретно за моя ник. Той е на един от сиукските езици, и те понастоящем използват латиница, тъй като точно тези племена си нямат азбука, или поне не общоприета от тях самите. Предпочетох да си го оставя както си се пише на техния език. Тъй като е дума, същ. нарицателно, а не собствено име (като например Джеймс, което не е странно да се изпише на български), реших да не го изписвам с кирилица. Защото би било толкова странно, колкото и ако изпишех някоя друга дума така, да речем ако никът ми беше "porcupine", да го напиша поркюпайн, или което е да е изписване, наподобяващо прочутия пример с "Voda" "Rezervni chasti" или "Koli pod naem":).

Та, затова е моят избор.
Заключено

Обратно към “Потребители”