ЕТНОЛОГИЯ

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
HMH
В началото бе словото

Мнение от HMH »

Честито на всички колеги. :D
Аз предавам щафетата на първокурсниците, тъй като юли си взех държавния изпит и остана само дипломирането. :)
Специалността е безкрайно интересна и безперспективна...за съжаление. Нищо ново и различно за хуманитарните специалности, всъщност.
И все пак съм на мнение,че ако човек съумее да я комбинира с някоя прилична магистратура по-нататък ( туризъм е най-яркия пример), наблагя повече на езиците и разните там квалификации, няма да сгреши. Защото, каквото и да си говорим, етнологията не е тясно специализирана и дава широки възможности стига човек да има желание да ги реализира.
След 4 годишно обучение, мога да кажа много приятни и не дотам приятни неща, но като цяло всеки сам си избира с какво да се занимава, а и трябва да имате предвид че 50% от изпитите са исторически( има малко по-голямо радвижване едва след 3 курс, когато са специализациите), така че който не си пада много по историята няма да е във особен възторг. Не случайно е към ИФ. :wink:

Хайде, умната на всички и както каза smeshko, лятната практика не може да се сравнява с нищо. :) След 10 дневен престой в Родопите, забравяш и за най-мизерната сесия, която си минал. :twisted:
Впрочем, smeshko, аудиторията е 40та, не подвеждай зайчетата. :D
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

smeshko написа:ЕХААА супер темичка :) Да си ни жива и здрава :) Айде ето поздрави и от един етнолог 2ри курс :) (не е доказано още де) Сиентело права си за това септември .. задава се поправителна сесия при моя личен любимец , който доколкото разбрах и ти не харесваш много - Рабаджиев :) Иначе да знаете етнологията , ако не толкова преспективна поне е супер, ама наистина супер интересна за учене и няма да съжалята , че сте влезнали това :) А лятната практика е най-готиното нещо на земята :) Така че гответе се за посрещането на 1ви ... , което не знам дали знаете, но по стара етноложка традиция се провежда в 41ва аудитория с много алкохол :)
ехаааа, Смешко се върна, много ни липсваше колега :wink: айде много успех при Рабаджиев и живи издрави октомври ще поливаме новото начало, само дето 41 аудитория си е лично нашата, на археолозите, но и ти си добре дошъл :lol: Айде наздраве, че да сбираме последни сили и напъни за Септември :!:
Като птичка в небесата :)
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Ехааа, супер че се появихте от по-горните курсове и казвате такива готини неща :D Нямам търпение да започваме :D :D :D
Не от висотата, от низостта ми се гади.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

ее верно е дее... може би от това си личи колко съм се задържал на лекции де ама .. :) Прав си напълно аудиторията е 40-та така че всички етнолози заповядайте :) По друга стара традиция , доколкото разбрах 2ри курс купуват алкохола така че и с това няма да има проблеми ;) Хайде всички да заповядате и ние ще ви чакаме :) Старите дружки от археологията също могат да наминат нали сме си сафакултетници :) Иначе от етнологията наистина може да се премине за магистратура към много и различни неща :) Успех на всички

П.С няма никакъв проблем да се работи докато се следва етнология
In vino verittas
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

sientelo написа:
smeshko написа:ЕХААА супер темичка :) Да си ни жива и здрава :) Айде ето поздрави и от един етнолог 2ри курс :) (не е доказано още де) Сиентело права си за това септември .. задава се поправителна сесия при моя личен любимец , който доколкото разбрах и ти не харесваш много - Рабаджиев :) Иначе да знаете етнологията , ако не толкова преспективна поне е супер, ама наистина супер интересна за учене и няма да съжалята , че сте влезнали това :) А лятната практика е най-готиното нещо на земята :) Така че гответе се за посрещането на 1ви ... , което не знам дали знаете, но по стара етноложка традиция се провежда в 41ва аудитория с много алкохол :)
ехаааа, Смешко се върна, много ни липсваше колега :wink: айде много успех при Рабаджиев и живи издрави октомври ще поливаме новото начало, само дето 41 аудитория си е лично нашата, на археолозите, но и ти си добре дошъл :lol: Айде наздраве, че да сбираме последни сили и напъни за Септември :!:
кака ти що не пишеш в наща темица.аз примерно тая си я следя че съм се ориентирал към 3,4 етноложки.едната е тука над мене,другата съм я пратил на моренце да загори малко :lol:
Последно промяна от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ на 24 Авг 2007, 21:53, променено общо 1 път.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

ахах е така е етноложките винаги са били обект на завист ;) Не че обиждам другите те пък са обект на завист от моя страна (особено колежките археоложки)
In vino verittas
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

може да си разменим няколко тогава
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Ах, ах, мисля, че тепърва ще се ориентираме :D :D :D А кажи къде се провеждат практиките и какво точно се прави в тях, да няма нещо общо с археологията, малко не съм наясно с този въпрос :?
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър

е ако няма ще направим да има
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Нали!!!Значи ще ни посрештат с алкохол, а 8) Аз се чудя като ходих да се записвам и лелката ми вика-те етнолозите започват много весело учебната година, ще ти хареса :D :D :D И аз се чудя-да не ни раздават моркови бе??? :banghead: А то щяло купон да има :lol:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

практиките са в родопите в невероятния хостел "Гребенци" и нямат нищо общо с тези на археолозите . Много са интересни ,ама ще остава на Краси Стоилов удоволствието да ви обясни за какво става въпрос.
In vino verittas
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

DEATH'SS_HEAD написа:може да си разменим няколко тогава
Ми добре де ;) аз нямам нищо против . Даже имам една определена от ваще дето съм си я харесал :)
In vino verittas
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

daisyto написа:Нали!!!Значи ще ни посрештат с алкохол, а 8) Аз се чудя като ходих да се записвам и лелката ми вика-те етнолозите започват много весело учебната година, ще ти хареса :D :D :D И аз се чудя-да не ни раздават моркови бе??? :banghead: А то щяло купон да има :lol:
Как бре :) Може и моркови да има де , ако бабата на Плиска още е там лично ще ви купя обещавам :) Иначе само обещайте да останете с нас в 40-та , а не като нас миналата година веднага да се пръснете нанякъде ;)
In vino verittas
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Най-тържествено обещавам!!!А ти обещаваш ли да ни викнеш?
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Най-искрено , честно и напълно етноложко обещавам :) Даже има вариант
и аз да си остана първи курс , така че няма да се притесняваш :) То вас така или иначе ще ви кажат час да дойдете в 40 аудитория , така че ние ще ви чакаме там :)
In vino verittas
Заключено

Обратно към “ИФ”