Втора специалност

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

poisonheart
В началото бе словото

Втора специалност

Мнение от poisonheart »

Ами видях че темата е "бистрена" неколкократно и пак не мога да си отговоря на няколко въпроса, а от отдел студенти също са доста лаконични...както обикновено...та значи

Сега ще съм трети курс Тюркология и след като погледнах списъците с втора специалност,която мога да запиша, си набелязах няколко...предстои сериозно обмисляне. Успяха само да ми обяснят,че втората специалност се учи като второ висше, 4 години, като трябва да посещаваш лекциите и по двете и да намериш начин да ги съчетаваш(така ли е?).Също така зная,че стига специалността да предлага задочно обучение мога и така да я запиша. И в общи линии това зная...
Мога ли след като завърша първата специалност да се прехвърля редовно обучение по втората? Може ли втората специалност да се прекъсва и ако да лошите оценки или невзети изпити по нея влияят ли на класирането ми на общежитие?А на получаването на стипендия?

Ако има някой,който също е хванал двете дини под една мишница, бих се радвала да сподели как се справя.....и така въпроси колкото искаш:)
Vladislava_Ninova
В началото бе словото

Мнение от Vladislava_Ninova »

Az znam, che se uchi 3 semestara, t.e. godina i polovina.
No i az iskam da popitam dali niakade mogat da se vidiat programite na dadeni specialnosti za 2-ra specialnost. Naprimer za kulturologia - tye me interesuva.

Крематори: Пиши на кирилица!!
Аватар
Студентката
В началото бе словото

Мнение от Студентката »

аз уча две специалности

1. учи се толкова, колкото го предвижда редовният план..обикновено това са 4 години
2. няма отстъпки в таксата, независимо дали записваш в същия факултет или не
3. нямаш право на стипендия
4. последно един колега щеше да опитва да се класира за общежитие с оценките от 2рата специалност, но не знам какво стана..принципно, доколкото разбрах, това май зависи по-скоро от домакинката :)
5. двете специалности са независими една от друга, така че няма проблем какво правиш във втората:))

това е в общи линии...

п.п. какво ти е мнението за турския език?
Аватар
svetly
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetly »

такааам-не знам дали някъде има подобна тема,а сега не ми се рови-та искам да задма един въпрос: какви специалности мога да запиша като втора,при положение че уча предучилищна педагогика и чужд език??? или евентуално магистратури след време? :roll:
Две правила за дълъг и спокоен живот:1.Не се тревожете за дреболий;2.Всяко нещо е дреболия.
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Е...едва ли някой ще ги знае всичките с точност.Не се заяждам ама....по добре попитай в отдел "Студенти".Тука трудно ще получиш точн отговор. :roll:
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

А случайно да има някой от ФМИ, който не учи Математика и информатика и полага изпити за получаване на учителска правоспособност по математика и информатика? Нека ако има, да разкаже за какво точно става въпрос!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

svetly написа:такааам-не знам дали някъде има подобна тема,а сега не ми се рови-та искам да задма един въпрос: какви специалности мога да запиша като втора,при положение че уча предучилищна педагогика и чужд език??? или евентуално магистратури след време? :roll:
Виж тук http://www.uni-sofia.bg/students+bg/pra ... c07-08.doc
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

МОГА ЛИ СА ЗАПИША ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ СЛЕД 3ТА ГОДИНА ?
Изображение
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

nefertari написа:МОГА ЛИ СА ЗАПИША ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ СЛЕД 3ТА ГОДИНА ?
Ако си магистърска програма със сигурност, но за бакалавър не съм много сигурна
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

да знам за магистърска,но съм бакалавър
Изображение
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури