Кирилица :)
Модератор: Плазмодий
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не бих казала,че писането на кирилица е въпрос на култура,и едва ли някой би могъл да определи друг като културен само по написаното от него в някакъв си форум.За мен трова си е чисто и просто въпрос на предпочитание и смятам,че му отдавате прекалено голямо значение-като че ли няма по-сериозни неща,които сигнализират за денационализирането ни(колкото и силно да звучи за някои тази дума)......Но както и да е.Реших този път да направя малък реверанс и да използвам кирилицата,надявайки се същевременно да опровергая прокрадващите се съмнения относно моята грамотност на роден език
От следващото ми включване обаче се връщам към "6liokavicata",както я наричате,защото така ми е приятно,а на който не му харесва-да не ми чете коментарите,нали така?! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
KeinneSonne,точно това казвам-че не писането на собсвения ти език(тук обаче дори не ства дума за език,защото аз си пиша на чист и правилен български,а по-скоро за азбука)те определя като родолюбец или патриот-прочети ми по-внимателно първия коментар 

- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
^PrincessA^: Трето, не става въпрос да определяш кой е културен и кой не е. Изобщо какво разбираш под 'културен'?! Има култура на поведение, култура на общуване, култура на изразяване и съответно в Нета - култура на интернетстване или както щете го наречете - култура на писане по форуми и чатове ако искате! Нищо не съм казала за първите ти три типа култури, но писане на шльокавица - това определено не говори добре за култура на виртуалоното пространство. Сещам се за подобна размяна на реплики в един чат - някой попита друг 'Защо не пишеш на кирилица?!', другият каза 'Ами въпрос на стил' и първият му отговори 'По-скоро липса на такъв...."
Второ, това 'дори не ства дума за език(...)а по-скоро за азбука' е самият Абсурд коронясан! Е, аджеба (да, знам, че това не е българска дума!), какво е езика без азбука, бе миличка? Сигурна съм, чела си в книжките за Кирил и Методий, които 'изобретили' българската азбука, нали? Преди тях е имало случаи на надписи на гранични плочи и тем подобни на български език с гръцки и 1200 години по-късно, те не ползват с особено уважение от историците. Хайде, те тогава са си нямали букви, ама кой знае, след 1200 години като намерят разни шльокавщини, изгубени из перифериите на запустялата древна виртуалност 'Интернет' как ще хихикат нетиманярите - имали си азбука, пък си кривили клавиатурите на чужда!
Първо, не, поне на мен хич не ми звучи силно думичката 'денационализиране', но щом я използваш би трябвало да знаеш, че всяко нещо, което сигнализира за това, само по себе си изглежда достатъчно несериозно, че да махнеш с ръка. Въпроса е - стиска ли ти за друго....?!?
И най-първо - о, да определено на който не му харесва, не възнамерява да чете мненията ти
.... РАЗБИРА СЕ, ЧЕ БЕШЕ ПАРОДИЯ!!!. Ако бях злопаметна щях да се заям сега, че издребняваш, пък чувството ти за хумор хич го няма, ама хайде, няма да ги казвам тия неща......

Второ, това 'дори не ства дума за език(...)а по-скоро за азбука' е самият Абсурд коронясан! Е, аджеба (да, знам, че това не е българска дума!), какво е езика без азбука, бе миличка? Сигурна съм, чела си в книжките за Кирил и Методий, които 'изобретили' българската азбука, нали? Преди тях е имало случаи на надписи на гранични плочи и тем подобни на български език с гръцки и 1200 години по-късно, те не ползват с особено уважение от историците. Хайде, те тогава са си нямали букви, ама кой знае, след 1200 години като намерят разни шльокавщини, изгубени из перифериите на запустялата древна виртуалност 'Интернет' как ще хихикат нетиманярите - имали си азбука, пък си кривили клавиатурите на чужда!
Първо, не, поне на мен хич не ми звучи силно думичката 'денационализиране', но щом я използваш би трябвало да знаеш, че всяко нещо, което сигнализира за това, само по себе си изглежда достатъчно несериозно, че да махнеш с ръка. Въпроса е - стиска ли ти за друго....?!?
И най-първо - о, да определено на който не му харесва, не възнамерява да чете мненията ти
"Пародия", "шега"....Стоун, ти ми зададе въпрос май в стила на спречкването ни, ако се сещаш за какво ти говоряstone написа:Надявам се, че е пародия...???
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
KeinneSonne,to4no NA MEN nqma nujda da mi citira6 istori4eski fakti-dostata4no dobre sam zapoznata s tqh:)
Mislq oba4e,4e sporyt(ako moje da se nare4e taka),koito vodim tuk e absoliutno bezpolezen i bezpo4ven,za6toto naistina stava duma za vupros,aide da ne e "na stil",no na predpo4itanie-a predpo4itaniqta sa si ne6to strogo individualno.Osven tova mi e mnogo interesno kak taka dopredi izvestno vreme 99% ot net-potrebitelite si pi6eha navsqkude na latinica(ili 6liokavica
),a sega mnozina ot tqh se izvudiha nai-revnostnite za6titnici na kirilicata vav virtualnoto prostranstvo(ako se zamisli6,nemalko takiva slu4ai ima i tuk,vav foruma na SU).4ak da se za4udi 4ovek ne stava li vapros prosto za porednata moda
.....No ne iskam da zadalbavam v tazi tema,o6te pove4e 4e imam serioznoto namerenie tova da e poslednoto,koeto pi6a po vaprosa 
Mislq oba4e,4e sporyt(ako moje da se nare4e taka),koito vodim tuk e absoliutno bezpolezen i bezpo4ven,za6toto naistina stava duma za vupros,aide da ne e "na stil",no na predpo4itanie-a predpo4itaniqta sa si ne6to strogo individualno.Osven tova mi e mnogo interesno kak taka dopredi izvestno vreme 99% ot net-potrebitelite si pi6eha navsqkude na latinica(ili 6liokavica

Аз не мисля, че разговорът е безполезен и безпочвен просто, защото според мен не подхожда на млад, интелигентен човек ( студент в СУ) да пише на някаква безумна смесица от символи - това наистина говори за стила и културата му, но изборът наистина си е негов...Пак ще кажа, че това изобщо не прави добро впечатление...
Имаме си и азбука и език - ако не ви харесват - това вече е друг въпрос...
Но лично мен шльокавицата страхотно дразни естетическите ми възприятия и може и да е предразсъдък, но като видя такива писания ги асоциирам с неграмотност....и впечатленията ми от българското виртуално пространство го потвърждават... Сори, но наистина е така!

Имаме си и азбука и език - ако не ви харесват - това вече е друг въпрос...
Но лично мен шльокавицата страхотно дразни естетическите ми възприятия и може и да е предразсъдък, но като видя такива писания ги асоциирам с неграмотност....и впечатленията ми от българското виртуално пространство го потвърждават... Сори, но наистина е така!

Haha...s risk da se namesq m/u 6amarite i da podraznq - stone nikak ne e priznak na negramotnost.Daje preporu4vam latinicata na nqkoi hora, za6toto taka se spasqvat ot nqkoi dosta sme6ni pravopisni gre6ki...izkliu4vam u4astva6tite v tozi razgovor (prosto vpe4atlenie do momenta ).
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
No one can live for me
It's my destiny
Ne iskam da kaja- 4e e malko polezna. Hmh, hvana me natqsno.
Ami da, po-hubavo e nqkoi hora,za da prikriqt negramotnostta si na bulgarski, da izpolzvat latinica. (pri men ne e s tazi umisul). Men li4no pove4e me draznqt gre6kite, kogato gi vijdam na kirilica.
Ami da, po-hubavo e nqkoi hora,za da prikriqt negramotnostta si na bulgarski, da izpolzvat latinica. (pri men ne e s tazi umisul). Men li4no pove4e me draznqt gre6kite, kogato gi vijdam na kirilica.
I live my life and all I know is
No one can live for me
It's my destiny
No one can live for me
It's my destiny