ЕВРОПЕИСТИКА

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

TR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от TR »

Специалността не е лоша, изобщо даже. Преди това учих Политология една година. Не ми хареса и смених посоката. В Европеистиката си намерих мястото. Аз лично много си харесвам специалността. Писах някъде в раздела за Студенти тук във форума за това. Но ще повторя:
Учат се минимум 2 езика. Ако си ентусиаст и 4 можеш да учиш и никой няма да те спре. Трети и четвърти курс си избирате профил, а може и два. Някой беше написал, че се учи от всичко по малко. Да, колеги, до голяма степен е така и нямате идея как ми помага това и в преводите, и в цялостната ми работа.
Катедрата осигурява стаж след трети курс. Повечето преподаватели са изключения в СУ и са доста приятни хора. Да, ще се сблъскате и с няколко самозабравени преподавателя, но това се преживява, след като ще имате и поне 5, които ще ви накарат да благодарите на Бога, че сте техни студенти.

Ще ви се налага често да четете много литература на английски, затова тези с втори английски бързо ще влязат в час :). Учебници почти няма. Учи се чрез книги и лекции. Затова пък ще четете все от добри автори, но пак на английски (предимно).

[/code]
franssiss
В началото бе словото

Мнение от franssiss »

Мерси много за инфото. И аз много си харесвам специалността и бях много happy като ме приеха :) . А отначало като проучвах за какво става въпрос точно това, че има от всичко по малко ми се стори интересно. :)
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

Здравейте и от мен бъдещи колеги :) Приета съм Европеистика с немски език :hello1:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

И аз малко да ви се намеся има ли некой от 9ФЕГ... :wink: :wink: :wink:
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Здравейте! Все още не мога да повярвам, че на второ класиране ме приеха Европеистика с английски. Не очаквах балът да падне с 0.81, но той ме изненада и падна с почти единица. Много съм щастлива.

Хайде представете се де. Аз съм Мария, от София.
Последно промяна от lollabunny на 28 Сеп 2007, 14:33, променено общо 1 път.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
ole_e
В началото бе словото

Мнение от ole_e »

Е, колеги честито!Аз съм много щастлива-европеистика с англ.ез.-ще се видим есента!!! :lol: :D :lol:
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

Аз да попитам, ако някои е наясно, лекциите в Ректората ли ще се провеждат ?
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Anelka написа:Аз да попитам, ако някои е наясно, лекциите в Ректората ли ще се провеждат ?
Би трябвало във Философския. В ректората, доколкото знам, са все още само Психото и Философията... :roll:
Последно промяна от lollabunny на 28 Сеп 2007, 14:33, променено общо 1 път.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
TR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от TR »

Не, катедра Европеистика е във втори блок на 4-ти километър. Лекции в Ректората има много рядко и то по профилите в трети и четвърти курс. Спомням си, че Търговско право се кара в Ректората. Дори май в профил Икономика няма изобщо там.
anamariajeleva
В началото бе словото

Мнение от anamariajeleva »

Здравейте, чета за много от вас които са кандидатствали с френски, но не трябва ли да имаш и оценка от изпита по история?
TR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от TR »

Разбира се. Нали все пак се влиза с език и история.
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lollabunny »

Хей, колеги, не заспивайте!

Давайте отсега да се наговорим кой къде ще седне първия ден, та да бъдем в една група. За справка - нямазначение написа в http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... &start=390 :

Групите ще станат ясни на първия ден, като се съберем в някоя зала, поне така беше първия път.

Моят съвет? Всички отзад. Последния път така се събрахме сите глупаци- защото по принцип тея от моята порода или подсъзнателно си сядат на задните чинове, или закъсняват и няма места по-напред, докато доста други се заковават на първия ред. Wink Та отпред се бяха събрали всички зубъри (което си беше добре от тая гледна, че имаха доста добра организация, а също така и отговорник на групата, каквато нашата не излъчи, тъй като на никого не му пукаше), а отзад- пиячите на бира по градинки.

Да ви кажа, незнам дали мястото ми е при пиячите :roll: 8)
Последно промяна от lollabunny на 28 Сеп 2007, 14:12, променено общо 1 път.
Мария Стойчева
I курс Европеистика

franssiss
В началото бе словото

Мнение от franssiss »

Аз също не знам :roll: :)
Аватар
debris
В началото бе словото

Мнение от debris »

franssiss влез си в е-маила!
Аватар
jenito
В началото бе словото

Мнение от jenito »

Здравейте! :D След обиколка из българските планини отново съм пред компютъра и с удоволствие мога да кажа, че на второ класиране ме приеха Европеистика с немски :wink:
Just B' 'U
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”