Критика към охраната в Ректората !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Критика към охраната в Ректората !!!

Мнение от АРМЕНКА »

Пишейки тази тема,силно се надявам тя да бъде прочетена от някой,който има властта да назначава охраната ни в Ректората,макар че едва ли някои от въпросните инстанции би си губел времето да се рови тук,но както е казал народа "Надеждата умира последна"..
Тааа,с риск да заприличам на стара и вечно мърмореща баба,искам да се оплача от крайно недружелюбното държание на тези хора,които чинно стоят на всеки вход на сградата.За целта ще се върна малко назад в историята,по-точно в 2005 година,месец септември.Аз,млада и току-що приета студентка в СУ,ентусиазирано прекрачвам прага на така обичния ни университет,и като всеки новак се забърквам сред многобройните коридори.За да се ориентирам,решавам да се допитам до един от охранителите със средна възраст +65 години.На вежливия си и културен въпрос получавам следния отговор "Вие студентите не си ли научихте залите най-накрая,писнало ми е да се разправям с пишлемета като вас!",при което аз застивам,все едно съм видяла китаец в индианско облекло.Казах си на ум"Абе на човека може да не му е ден днес,ще питам на другия вход".Там за мое огромно неудоволствие получавам подобен отговор.След тези реплики се почувствах една ли не виновна,че съм питала изобщо...
В последствие чух,че и една колежка им е "яла попарата"на същите двама охранители...
Не че имам против охраната в СУ,но нека да са малко по-дружелюбни,а не да се държат все едно,че някой им е изял баницата за закуска....
Дано не съм ви отегчила с моето мърморене,но просто не можах да се сдържа да не се оплача...
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Разбирам, че си подходила учтиво, но ти е липсвал подход. Аз с пазачи никакви проблеми съм нямал. 8)

Трябвало е да го зарибиш пичагата - смяната как върви дотука, ала-бала... да го предразположиш и накрая като вметка да си зададеш въпроса за залата. Да не излезе, че го ползваш за указателна табела, както е станало.
Изображение
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Да,може би си прав,но уж майка ми ми е казвала да пробвам винаги с добро,преди да си покажа ноктите...ама то цялата ни държава си е малко сбъркана....айде,млъквам,че тука не е предизборно студио :lol:
Изображение
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Бeтон написа:Разбирам, че си подходила учтиво, но ти е липсвал подход. Аз с пазачи никакви проблеми съм нямал. 8)

Трябвало е да го зарибиш пичагата - смяната как върви дотука, ала-бала... да го предразположиш и накрая като вметка да си зададеш въпроса за залата. Да не излезе, че го ползваш за указателна табела, както е станало.
Ъхъ. Можеше и една свирка да му извърти в стаичката, белким му се развърже езика.

Мен такива много ме нервят, все едно ако ти кажат за 15 секунди къде е залата ще им навреди на здравето... И да, или охранителите ще са указателните табели, или трябва да се сложат такива навсякъде, белким човек, който стъпва за първи път, успее да се ориентира в средновековния лабиринт СУ.
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Ако в работата на охранителите не се включва задължението да упътват студентите , то тогава може би трябва да бъда назначени хора,отговарящи за това. :roll:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

нямазначение написа:Ъхъ. Можеше и една свирка да му извърти в стаичката, белким му се развърже езика.
Кой както може. 8)
Трябва да им знаеш привичките. И кое е болното им место - а именно парите, часовете смяна и каква работа в плюс им слагат :P и да им влезеш в положението.
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

На мен пък винаги ми казват учтиво кое къде е, като ги питам. Както и кога асансьорите няма да работят и такива неща. Никакви проблеми.
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

относително е... аз ги знам като физиономии всичките. по-голямата част са печени, натъквал съм се на две по-гнили ябълки, но останалите са си ок, и дори големи симпатяги :wink:
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
aPathetic
В началото бе словото

Мнение от aPathetic »

За тия ли момчета става въпрос
Познавам ги - тоя единия е много прос'

Действително са много зле. Има един, седи на входа откъм двора най-често - е те такова животно кат тоя нема! :shock: Не помня веднъж дори да не ме е нагрубил ако случайно съм се обърнал с някакъв въпрос към него :roll:
Но и аз съм селянин, батко, и ше търся отмъщение сладко :twisted:
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Ъхъ. Можеше и една свирка да му извърти в стаичката, белким му се развърже езика.

Олеле,недейте убива така детското в мене,аз съм малка още и не разбирам от такива работи :wink:
Изображение
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

гледай ти да не трябва да правиш свирка "нямазначение"
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Колко малка? Искаш ли батковците да те научат, освен ако вече не си помолила охраната и за това - да те научат...
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Ако някой ще я учи на това,то това съм аз...сори момчета можете да си гледате работата ;)
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Честно да ти кажа,zmey,твърде силно се съмнявам да си ми батко,ако е така,съм готова да си сменя религията :)
Айде порастни и тогава вкарвай оферти :)
Пък и мисля,че и сама мога да се справя с този проблем,има кой да ме учи :)
Изображение
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Е, той проблемът много лесно може да бъде оправен, ама на никого не му минава през акъла да сложи ПОВЕЧЕ и ПО-ЯСНИ указателни табели. А не принтирани листи формат А4, на които пише "КЪм еди-коя-си зала".
Не им е работа на охранителите да служат за "Бюро-справки". Друг е въпросът доколко 70-годишна охрана може да се справи с някой "рецидивист" (както е модерно да се наричат идиотите с висящи присъди).
Та, идеята е, да има повече указания. За сграда с 3479874982792798 коридора това е необходимо!
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”