Кирилица :)

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Кирилица :)

Мнение от KeineSonne »

Изображение

Кажете си честно хора - приятно ли ви е да четете работи на интернетица?? На мене - определено не и повечето ги пропускам.
Понеже е форум на Софийски Университет "Св. Климент Охридски", няма ли да му отива да се въведе Kredor :?: :idea:
Ще е по-приятно, удобно и някакси....нне знам, по-уютно на всички :) :wink:
Изображение Изображение
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Твърдо против 6lyokavicata :D Кредора е някаква утеха, все пак няма да могат да се оплакват, че нямат фонетична подредба на кирилицата или нещо подобно.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Гост

Мнение от Гост »

ТВЪРДО "ЗА" КИРИЛИЦАТА

Аз много се измъчвам като чета Internetiza и много често също пропускам постингите написани на този странен език с каква ли не транскрипция! И много често оправданията, които чувам по този въпрос са, че или пишат от клуб или че...СА ЗЛЕ С ПРАВОПИСА и предпочитат латиницата!
Първото изобщо не е сериозен аргумент, защото аз лично не съм бил в клуб, където да няма поне БДС, но друг е въпросът, че наистина много често клавиатурите са така изтъркани, че наистина ако не знаеш подредбата на знаците няма да се оправиш!
А второто има ли нужда от коментар..!!!???

Пишете на кирилица - българи сме!!!!
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

офтопик
Гостът за пореден път съм аз и искам да попитам може би Димо защо този форум непрекъснато ме изхвърля като се логна?????????????????????????????????????????????????????????????
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Опитай да изтриеш cookie-то ти, което е от forum.uni-sofia.bg. Или виж в настройките да не си ги спрял изобщо. При мен никога не се е случвало, така че не мога да се сетя за друга причина.
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Stone, разни огнени стени от типа на ZoneAlarm се правят на хитри и спират изпращането на бисквитките към форума. Може да си жертва на нещо подобно.
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Може би си прав, че е от Zone Alarm - блокира ми 3 част от кукитата!Дали в това е проблемът?
Сега му позволих за този форум и дано няма повече проблеми!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Az opredeleno nqmam problemi s pravopisa,no puk si mi e priatno da pi6a na latinica :!: I kvo lo6o v tova?!Ne bih kazala,4e na4inut,po koito 4ovek pi6e vuv forumite,go opredelq kato patriot ili rodootstupnik.....Za6toto moje6 da pi6e6 postoqnno na kirilica,no da izpolzva6 kup 4ujdici,koeto suvsem ne e rqdka praktika-za sujalnie:(Zatova az bih promenila priziva ot"Pi6ete na kirilica"na"Pi6ete na bulgarski"! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Само че ти не пишеш на латиница, а на 6lyokavica (http://6lyokavica.org/) :)

Бът ю ар къмплийтли райт фор дъ юсидж от форин уърдс ин ауъ ленгуидж.
Гост

Мнение от Гост »

Принцеске,
наистина ми енеприятно да чета неща, написани по този начин като твоя, да не говорим, че всеки използва различна транскрипция и понякога си е цял героизъм да разчета някоя дума! А особено се дразня, когато някой пише на кирилица пък използва 6 и 4-ки - като че ли му спестяват някой знак... Нищо няма да ти стане ако се опиташ да пишеш на кирилица!
Според мен човек, който има кирилица, а пише на латиница умишлено наистина има някакъв проблем с правописа и граматиката, т.е. не е уверен в себе си за тези неща!
А и писането не на кирилица прави доста лошо впечатление!
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Наистина ми писна - това горе пак съм аз - разреших от всички възможни места кукита за този форум и проблемите продължават...- .логнат съм, всичко е ОК и в момента като пращам нов отговор ме изхвърля - някаква идея :idea: ?
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Радвам се, че от трима човека, изразили мнението си по въпроса, двама мислят като мен....
Принцеске, ако да пишеш на собствения си език означава да си определен родолюбец и патриот, представям си - сигурно да тачиш примерно делата на народните будители значи да си фашага може би :?: :!: :?: :shock:
Изображение Изображение
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Според мен изобщо не става дума за патриотизъм, а за култура :wink:
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Дет'с икзактли уот Ай'м токин абаут 8) :P :P :P
Изображение Изображение
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Да, разбрах, но си го казала индиректно, докато аз по принцип съм си директен :lol:

btw също така не мога да понасям и писания от типа на горното - анлийски на кирилица!!! Надявам се, че е пародия...???

Изображение
Заключено

Обратно към “Потребители”