Социология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Music_Addict
- В началото бе словото
- Maureen
- В началото бе словото
Еей, темата живна най-после, хайде да не се колебаят колегите да пишат, знам, че четете това
...
И аз съм се "хванала" здраво за езиците, но вече си говорим за университет, което означава, че от нас зависи да поддържаме ниво.Music_Addict написа:пък си държа много на езиците и ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския...
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
Това е ясно, въпроса е дали има вероятност да се учи и там, поне стимул да имаXin написа:Такам, значи ако искате да поддържате езиците на ниво, университета няма да ви помогне, не разчитайте, ще имате две часа седмично и ще четете текстчета вероятно. Това е от полза, но само на него не може да се разчита... или сами или с курсове.
Който не пие на екс, да не види секс!!!
-
lo_flo
- Драскач
Социолозите – ухажвани, търсени и отхвърляни:
Не е лесно да си социолог. Не е лесно, защото, за да имаш претенцията, че можеш да изследваш социалния живот, трябва да получиш задълбочена теоретична подготовка, умение да отхвърляш булото на привидностите, да овладееш многобройни и сложни социологически техники. Не е лесно и защото често пъти се налага да се движиш по “ръба на бръснача”, балансирайки между едни или други политически и икономически сили, и в същото време да не жертваш професионализма и безпристратието си на социален изследовател. Не е лесно и защото още от древността е бил убиван вестоносецът на лошата вест, а не виновникът за нея. Е, в наше време ролята на такива вестоносци са поели социолозите, стимулирани от предизвикателствата, които им предлага тази наука.
Но е интересно да си социолог. Интересно е, защото социологията ти дава компетентности (умения) да се ориентираш в сложността и превратностите на съвременния социален живот, да прогнозираш общeствeни тенденции, да влияеш върху общественото мнение и върху правенето на политики. Интересно е да си социолог, защото разбираш множествеността на социалните светове, в които живеем и възможните им посоки на развитие. Интересно е и е полезно, защото това знание ти дава контрол над собствения ти живот и възможности за адекватна промяна на света около теб.
Образованието по социология включва три степени – бакалавърска, магистърска и докторска.
Ето това ме вдъхнови още повече
Не е лесно да си социолог. Не е лесно, защото, за да имаш претенцията, че можеш да изследваш социалния живот, трябва да получиш задълбочена теоретична подготовка, умение да отхвърляш булото на привидностите, да овладееш многобройни и сложни социологически техники. Не е лесно и защото често пъти се налага да се движиш по “ръба на бръснача”, балансирайки между едни или други политически и икономически сили, и в същото време да не жертваш професионализма и безпристратието си на социален изследовател. Не е лесно и защото още от древността е бил убиван вестоносецът на лошата вест, а не виновникът за нея. Е, в наше време ролята на такива вестоносци са поели социолозите, стимулирани от предизвикателствата, които им предлага тази наука.
Но е интересно да си социолог. Интересно е, защото социологията ти дава компетентности (умения) да се ориентираш в сложността и превратностите на съвременния социален живот, да прогнозираш общeствeни тенденции, да влияеш върху общественото мнение и върху правенето на политики. Интересно е да си социолог, защото разбираш множествеността на социалните светове, в които живеем и възможните им посоки на развитие. Интересно е и е полезно, защото това знание ти дава контрол над собствения ти живот и възможности за адекватна промяна на света около теб.
Образованието по социология включва три степени – бакалавърска, магистърска и докторска.
Ето това ме вдъхнови още повече
-
lo_flo
- Драскач
Не съм съгласна с теб. Според мен това е една от специалностите с най - ясната програма на светаBeethoven написа:Тааа... кога учат онази част с промиването на мозъци? Ще ми трябва в професионално отношение![]()
Аз разгледах програмата, но не видях таковаТази програма ми се вижда доста объркана...
И аз имах някога желание да уча испански, но за съжаление нямаше такъв език във ФФ. Стратегията е да не го научиш, че после може да избягаш да живееш в Испания, а не да се трудиш тук. Те и английския ще го махнат сега, за да не ходиш и в Англия... кофти е само, че като идеш да вадиш картофи, да береш ягоди и други "бери-та" може да понаучиш нещоMusic_Addict написа: ... ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския...
Т'ва в кръга на шегата... но испански за съжаление няма.
- Music_Addict
- В началото бе словото
Леле, как няма испански във ФФ?sapio написа:испански за съжаление няма.Music_Addict написа: ... ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския...