Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

По принцип, да, но както почти навсякъде във ФФ, не на ниво :(
Аватар
Music_Addict
В началото бе словото

Мнение от Music_Addict »

А колко езика можеш да учиш? Нали може два едновременно? И всичките години ли се учи език, или...? И въобще как стоят нещата с езиците като цяло, някой може ли да ми каже? Че и аз съм социология, пък си държа много на езиците и ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския... :?
Аватар
Maureen
В началото бе словото

Мнение от Maureen »

Еей, темата живна най-после, хайде да не се колебаят колегите да пишат, знам, че четете това :twisted: ...
Music_Addict написа:пък си държа много на езиците и ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския... :?
И аз съм се "хванала" здраво за езиците, но вече си говорим за университет, което означава, че от нас зависи да поддържаме ниво.
Изображение
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

А колко падна бала за момичетата сега, че забравих,а не мисе отваря персоналната инфо
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Такам, значи ако искате да поддържате езиците на ниво, университета няма да ви помогне, не разчитайте, ще имате две часа седмично и ще четете текстчета вероятно. Това е от полза, но само на него не може да се разчита... или сами или с курсове.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Xin написа:Такам, значи ако искате да поддържате езиците на ниво, университета няма да ви помогне, не разчитайте, ще имате две часа седмично и ще четете текстчета вероятно. Това е от полза, но само на него не може да се разчита... или сами или с курсове.
Това е ясно, въпроса е дали има вероятност да се учи и там, поне стимул да има ;)
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Да, има. Той се води факултатив, мисля (без да съм 100% сигурна), че може и 5 езика за запишеш, ако не ти съвпадат като време, но не препоръчвам този вариант.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

А какъв избор има и от начало ли се започва или ?
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Това вече не знам. За английски със сигурност няма за начинаещи, за другите езици, не знам.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Социолозите – ухажвани, търсени и отхвърляни:
Не е лесно да си социолог. Не е лесно, защото, за да имаш претенцията, че можеш да изследваш социалния живот, трябва да получиш задълбочена теоретична подготовка, умение да отхвърляш булото на привидностите, да овладееш многобройни и сложни социологически техники. Не е лесно и защото често пъти се налага да се движиш по “ръба на бръснача”, балансирайки между едни или други политически и икономически сили, и в същото време да не жертваш професионализма и безпристратието си на социален изследовател. Не е лесно и защото още от древността е бил убиван вестоносецът на лошата вест, а не виновникът за нея. Е, в наше време ролята на такива вестоносци са поели социолозите, стимулирани от предизвикателствата, които им предлага тази наука.
Но е интересно да си социолог. Интересно е, защото социологията ти дава компетентности (умения) да се ориентираш в сложността и превратностите на съвременния социален живот, да прогнозираш общeствeни тенденции, да влияеш върху общественото мнение и върху правенето на политики. Интересно е да си социолог, защото разбираш множествеността на социалните светове, в които живеем и възможните им посоки на развитие. Интересно е и е полезно, защото това знание ти дава контрол над собствения ти живот и възможности за адекватна промяна на света около теб.
Образованието по социология включва три степени – бакалавърска, магистърска и докторска.

Ето това ме вдъхнови още повече :)
Beethoven
В началото бе словото

Мнение от Beethoven »

Тааа... кога учат онази част с промиването на мозъци? Ще ми трябва в професионално отношение :twisted:

Аз разгледах програмата, но не видях такова ;) Тази програма ми се вижда доста объркана...
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Beethoven написа:Тааа... кога учат онази част с промиването на мозъци? Ще ми трябва в професионално отношение :twisted:

Аз разгледах програмата, но не видях такова ;) Тази програма ми се вижда доста объркана...
Не съм съгласна с теб. Според мен това е една от специалностите с най - ясната програма на света
Аватар
sapio
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от sapio »

Music_Addict написа: ... ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския... :?
И аз имах някога желание да уча испански, но за съжаление нямаше такъв език във ФФ. Стратегията е да не го научиш, че после може да избягаш да живееш в Испания, а не да се трудиш тук. Те и английския ще го махнат сега, за да не ходиш и в Англия... кофти е само, че като идеш да вадиш картофи, да береш ягоди и други "бери-та" може да понаучиш нещо :)

Т'ва в кръга на шегата... но испански за съжаление няма.
Аватар
Music_Addict
В началото бе словото

Мнение от Music_Addict »

sapio написа:
Music_Addict написа: ... ще ми е доста кофти, ако не мога да си уча и английския, и испанския... :?
испански за съжаление няма.
Леле, как няма испански във ФФ? :shock: Това е ужасно... :cry: Че аз к'во ще правя... съвсем ще забравя и малкото, което бях научила... :( А така ми се иска и да знам 2-ри език на високо ниво! Не само английския... Пък то... :( Остава и английския да го забравя и тогава не знам... :? Благодаря за инфото все пак, колкото и разочароващо да беше. :?
Cezare
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cezare »

няма ли да се изкаже в тази тема и някой, който е завършил, или поне втори или трети курс?
Ах философия на халос и
Право , а медицина и
Богословие за жалост аз
Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”