Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

А на пушачите ви е много лесно да се оправдавате с ядрени оръжия, докато увреждате деца в утробите. Продължавайте. Дано със собствените ви не се случи.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:evil: Превенцията на едно, не изключва превенцията на друго! :evil:
За несмрадлив Университет, без тютюнев дим, както е по Закона за здравето и още доста други нормативни актове. Искаме да се спазват законите на страната! Това лошо ли е? :?
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

след като не тр да има дискриминация,може да се направят и стаи,специални за пушачи...
Toto-I will remember
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

Tripio написа:.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?

от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...
Нямам думи... :(
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
DiStuRbeD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DiStuRbeD »

въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.
‡...GeT LoSt In Th3 deeP DaRk Spac3...‡

Изображение
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

DiStuRbeD написа:въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.
О, има доста хора, които си пафкат най-спокойничко из коридорите на Ректората - доста грозна гледка! Ако това е удоволствие за някои, то за други това е възмутимо, или поне уронващо авторитета на СУ. И до колкото разбрах темата е относно пушенето в сградата, не извън нея...!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
ninka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ninka »

Аз също приветствам такива инициативи за опазване на здравето и културата-все пак това е университет,а не квартално кафене,където ако не ти харесва отиваш в другото!Не знам дали ние студентите можем да направим нещо по въпроса(тези които не пушим),но ако "власт имащите' в софето се заемат да намерат пари за пушални,ще бъде прекрасно!!
''Две неща на този свят са бeзкрайни:човешката глупост и вселената.За второто не съм съвсем сигурен"(Алберт Айнщайн)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re:

Мнение от Jamesmagno »

Tripio написа:.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?

от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...
Еееее, Tripio, кво се излагаш ся... :?
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Re:

Мнение от gogigagagagigo »

Crematory написа:А на пушачите ви е много лесно да се оправдавате с ядрени оръжия, докато увреждате деца в утробите. Продължавайте. Дано със собствените ви не се случи.
Поклон !

Така мога да разбера убиеца понякога и аз съм изпадал в бесове,
може и да му е приятно да отнема живот, но той поне го осъзнава,
да може да има и други проблеми по земята но за мен самосъзнателното самоунищожение на една разумна раса (последствие от пушенето което даже не е приятно, според сведенията на мои познати) е най важният проблем за обсъждане,

Пред демона "Цигари" се преклони и баща ми, той не е сред живите, мир на праха му,
но ако според вас си заслужава да умрете от гладна смърт и то е заради липса на храна' продължаваите да се тровите но преди това се затворете в стая без никаква вентилация и си пушете колкото ви душа иска... поне ще си спестите гладната смърт, нали ? Ще си отидете по по-приятен начн от другите пушачи преди вас които са си докарали по някои рак, пък и ще спасите нас от същата участ...

И ние ще ви запомним като идиотите умрели в почит на човешката глупост и мания за самоунищожение, нали си заслужава?
My will be done!!!
Аватар
localghost
В началото бе словото

Re:

Мнение от localghost »

sientelo написа:
duh_navodneniq написа:
Ice_Spirit написа:Съветвам непушачите да продължават да се заблуждават,че ще живеят по-дълго от нас,пушачите. :lol:
.....като ходих на лекар последно и ми правиха снимка на гърдите ме питаха дали пуша... Ама защо не? Нищо, че дори не съм пробвал... Говорим за права и равноправие, нали Иве? А припомни си Кант какво казва за това, докъде ти се простира свободата... :!: :!: :!: Нямам нищо против пушачите - тровете си се, ама не тровете нас...
Даам, това е горчивата истина,защото и на мен ми казаха абсолютно същото за белите ми дробове , а на мен ми остана само "приятната изненада " от тази новина :evil: :arrow: това да си пасивен пушач е по-лошо отколкото ако си пушач, но в този свят едва ли можем да избягаме някъде от цигарения дим, който е навсякъде около нас :?
А пък един приятел, дето пуши по 3 кутии парламент на вечер!!!! (на алкохолна вечер, не по принцип, но иначе пак си пафка), като отиде на общ преглед, докторчето му каза:
- Браво момче, какво спортуваш?
А тоя дивак пие като руски обущар. Не вярвайте безрезервно на докторите, още по-малко на фармацевтите, защото човекът не е компютър и много често се случват изключения при хората.
Аватар
javortomov
Драскач
Специалност: МО, ЮФ
Курс: втори

Re: Защитете непушачите!

Мнение от javortomov »

Истината е че повечето закони относто защитата на непушачите в България едва ли скоро ще се спазват и това е много просто обяснимо. Спомням си че според статискиката 48% от хората в България ( може би има някакво възрастово ограничение) пушат. Това вкючва 1/2 от хората които държат заведения в които не се спазва закона както и 1/2 (средно) от проверяващите дали се спазва закона. Не смятам че това е нормално.

По нагоре се спомена за свободата и т.н. Най добро впечатление ми прави когато някой пушач пита другите около него дали може да пуши. При такива ситуации вече другите (ако се съгласят, в повечето случай аз се съгласявам просто защото са ме попитали) разбират и приемат рисковете и пушача не носи особена отговорност за това.
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Пушачите са като циганите - "вечно дискриминирани".
Последно промяна от THE_PARASITE на 10 Фев 2008, 19:57, променено общо 1 път.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Ние още не сме се научили къде
и как да си слагаме боклука, вие
за пушенето. Супер-мизерници сме
и това младите хора - 19-20 годишни.
И аз съм пушач и аз мразя дима, старая
се да не пуша в закрити помещения и
да не преча на хората, които не пушат.
Когато обаче се съобразяваш с всички
налични забрани пак ти излизаш преца-
кан, защото на мен пък ми писна от боклуци
из аудиториите (а за тоалетните да не говоря),
които са оставени и от непушачи. Никой
с никого не се съобразява - това е.
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Принципно съм ЗА забраната за пушене на обществени места, въпреки че съм пушач...Това би довело до 2 неща:1.ще пуша по-малко 2.Няма да вредя на околните :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

аз съм абсолютно против забраната за пушене на обществени места.
разделението на зали за непушачи и зали за пушачи е оптимален вариант.
всеки има право да се трови щом го желае. като на някого толкова му пречат цигарите- да си виси в сепарето за хипохондрици.
аз съм непушач. да, подпушвам от време на време, но това е колкото да имам нещо в ръката си.
обаче
1. веднъж се живее. не можеш да забраняваш на хората да живеят както пожелаят. като искаш да живееш 1000 години- живей си. знаеш къде ти е сепарето. Nonsmokers die healthy.
2. представете си Сартр без цигара, Хемингуей без уиски, Керуак без дрога, Ницше без сифилис, Кастанеда без гъби и Кърт Вонегът без опити за самоубийство. Успяхте? Честито. Вие току що ебахте майката на най-хубавото в световната литература.

сега си представете Рей Чарлз без хероин, Бийтълс без гъби/хероин/трева/каквотонамерят, Ерик Клептън без кока, Пийт Тауншенд и Сид Барет без LSD, Janis Joplin без кока, Jimi Hendrix без всякаква дрога и Джон Бонъм без алкохол. Честито. И музиката отиде на кино.

а няма да говоря за романтиците в поезията. Английският романтизъм тръгва от ОПИУМА.

а пък финансовият аспект. пълна легализация на всички наркотици + проституцията ще реши почти всички проблеми на държавния ресурс и ще ограничи до краен предел организираната престъпност.
поне според мен.
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”