Социология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

lo_flo
Драскач
Курс: втори

Социология

Мнение от lo_flo »

Така, знам, че има такава тема, модератори не ме убивайте :) НО интересът към нея нещо не беше голям,затова пускам тема отново, не само, за да се опознаем тези от социологията, които сме приети сега, но и студентите да кажат по някоя дума за нея, реализация след това, някоя любопитна клюка и така :)
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Beethoven
В началото бе словото

Мнение от Beethoven »

Хм... Явно социолозите не са от разговорливите :)

Вижте правистите - даже среща ще си правят!

lo_flo, на първо желание ли влезе? Ако да - защо избра социология? Знаеш ли какво точно се учи ? ... Мене непрекъснато ме питат това, но аз все не мога да им кажа :oops: ,,Питай ме пак след 4 години..."
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

и мен ме зеха при вас сега от 2ро я кажете кво представлява тва :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Социологията ми е 2ро желание честно казано, първото е ПА, но се отказах от нея поради ред причини, макар че на 2ро влизах без проблем. В специалността се учат мн интресни неща, ето ви го учебния план, смятам, че в областта на рекламата или политиката има големи възможности:
http://forum.uni-sofia.bg/filo/display. ... _soc_up_07
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

FTF написа:и мен ме зеха при вас сега от 2ро я кажете кво представлява тва :lol:
Екстра :) Дпбре дошъл :)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

благодаря ти за бързия отговор, а защо мислиш че е по-добре от ПА
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Много просто, това разбира се е моя теория и е вярна за самата мен, не знам дали ще се съгласиш с мен :) Имам много приятели ПА, които сега я учат и/или завършват. ПА не е лоша специалност, но ме насочва само и единствено в една посока. Ако погледнеш социологията, тя се разделя на 3ти : политика, реклама и даскал (казвам го по-общо казано, като гледаш плана ще ме разбереш) и в крайна сметка, според зависи от времето, в което живеем човек може да се насочи в област, която на него му е любима и за него е достатъчно доходоносна. Освен това с подходяща 2ра специалности и готина магистратура става екстра. Това е моето виждане на нещата.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

мда, разбирам те. Мен ми се струва че за политика сякаш Политологията е по-подходяща, даскал можех да стана и ако си бях останал История, а за реклама също съм съгласен с теб. Погледнах им плана и мисля че се учат доста философски раоти. Погледнала ли си въпроса с прехвърлянето в друга специалност след година? Благодаря ти пак за отзивчивостта.
Иначе и аз съм на мнение че колкото по-всеобхватна е специалността толкова по-добре.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Не аз не искам да се прехвърлям, но ако искаш ще ти дам линк. Ми човек по- лесно може да се ориентира за напред. Например аз съм си мислела нещата така, според това как ще се развият нещата в следващите две години да запиша втора специалност Политология и магистратура или Журналистика или пък Политически мениджмънт или нещо такова. Може също и магистратура Маркетинг или нещо от тоя род беше в УНСС, но всичко си зависи от времето и от желанията на човек след 2 -3 даже и 4 години. Ето ти все пак линк за правилата за преместване:
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/pra ... v07-08.doc
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Социологията е много яка...всъщност може би повечето хора, дето се занимават с реклама, са завършили точно Социология :wink:
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Доста е доходоносна бих казала!!! Марио с тебе някога може и да се окажем колеги ;)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

то това мисля че не е точно за прехвърляне а по-скоро наистина за преместване иначе незнам зашо за ФФ са дали само 3 специалности в които може да се преместиш като аз мога да се закълна че докато бях в Ректората и четях наредбата видях и Политология.БТВ Харесва ми твоята комбинация, много добре замислено :wink:
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Мерси, мерси. Много ги мислех тия неща през последната година и се ровичках последния месец мнго на дълбоко, защото все пак аз искам някога да работя за добри пари.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Не бива да пропускате социологическите и маркетингови агенции, като поле за реализация, а също и малкетинговите и отделите човешки ресурси на всички фирми... :D
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

а чужди езици учат ли се
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”