Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Page_B написа::lol:
мн як подпис
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Мерси :) ... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри :) ... Всеки от нас си има примери за това :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

Page_B написа:Мерси :) ... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри :) ... Всеки от нас си има примери за това :)
Така е! Права си! Затова нещата трябвада станат като на Запад
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

Според мен всички промени трябва тръгнат още от началното училище. Като научим децата от малки след това всичко ще е с пъти по-лесно.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

lo_flo написа:
Page_B написа:Мерси :) ... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри :) ... Всеки от нас си има примери за това :)
Именно :!: :!: :!: Като стана министър тва ще направя :lol: :lol: :lol:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

radja написа:Според мен всички промени трябва тръгнат още от началното училище. Като научим децата от малки след това всичко ще е с пъти по-лесно.
И това е много вярно, но като си малък всичко идва от семейството!!! Възпитание му е майката.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

summer написа:
lo_flo написа:
Именно :!: :!: :!: Като стана министър тва ще направя :lol: :lol: :lol:
Ей екстра.!!!! Ще ме вземеш ли за заместник, моляяяяяяяяяяяяяяяяяя тееееее
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

да така е .. но не може да отречеш, че тестовете са далеч по лош начин на оценка ;) най-малкото при писане на тема поне се вижда до колко си грамотен :)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

НЕ! Вечв съм писала, че нормалният тест оценява много по-добре от всяка тема. Защо мислиш на запад оценяват почти само с тестове?
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

lo_flo написа:
Ей екстра.!!!! Ще ме вземеш ли за заместник, моляяяяяяяяяяяяяяяяяя тееееее
хмммм, ще се посъветвам с моите хора :lol:

А иначе тва за семейството и възпитанието-трудно може да се намеси училището тук. Може да има някъв по-строг контрол, но иначе не виждам как.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Темите показват най-вече кой колко може да назубри... :roll: Нищо против хората, явили се на изпит с теми, то просто изискванията в СУ си налагат да се зубри.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

Иска ми се да се променят нещата така, че децата с талант и способности да бъдат откривани от рано и да бъдат насочвани в правилната посока.

А показвайки на един необразован родител, че детето му има много голям потенциал, който, ако бъде развит, може да бъде полезен както на него, така и на обществото, родителят ще се отнася по съвсем различен начин към образованието на детето си.
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Page_B написа:НЕ! Вечв съм писала, че нормалният тест оценява много по-добре от всяка тема. Защо мислиш на запад оценяват почти само с тестове?
На запад всеки влиза там, където иска и после първата година отпадат полувината.. тестовете там са, за да се избегне субективността, но не мисля, че ученето за тест ти развива толкова добре мисленето колкото ученето за тема..
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

radja написа:Иска ми се да се променят нещата така, че децата с талант и способности да бъдат откривани от рано и да бъдат насочвани в правилната посока.

А показвайки на един необразован родител, че детето му има много голям потенциал, който, ако бъде развит, може да бъде полезен както на него, така и на обществото, родителят ще се отнася по съвсем различен начин към образованието на детето си.
Има учители, на които им пука за работата им и в един такъв случай биха се намесили. Но докато педагогиките остават най-нежелана специалност и се влиза само за да се влезе някъде, то не може да се очаква да излизат мотивирани кадри. Тук нещата опират и до по-добро финансиране и до мн други неща. И в крайна сметка пак се стига до идеята, че промяна скоро няма да има.
Аватар
pure poison
В началото бе словото

Мнение от pure poison »

Но не за всички предмети е по-добре да е като в Западна Европа. Примерно за математиката е по-добре да се кандидатства с тема от задачи, а не с тест - така се вижда дали добре се знаят всички теореми, аксиоми и т.н., дали можеш да мислиш логически и дали си последователен
Че съм умна - умна съм, но защо съм толкова красива? Може би защото съм скромна, а скромността краси човека...:D
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”