ЕТНОЛОГИЯ

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

ЕТНОЛОГИЯ

Мнение от orion_elira »

И тука да пусна една такава темичка ;) да чуя мнението на ветераните в тая специалност :D :P кажете на един заек какво да очаква следващата година :thumbleft:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Очаквай нулева активност от етнолозите във форума :twisted:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

А, има етнолози бе, но Смешко сега се е покрил,чакай го Септември, сигурно учи за изпити :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

:D :D що така кво им е на етнолозите :D е всъщност нормално да не киснат по форумите през август .. това че аз чакам да дойде 20 и да замина тях не ги бърка . :D . ама нищо нека седи темата може пък някой да се появи.. а съвети приемам и от колегите от др специалностти ;)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

ами поне за първата година нещата са доста сходни като изпити за всички специалности от ИФ-ще имате общи лекции по Стара история, Тракология, би трябвало и по Етнология и вероятно някакви упражнения по някои от предметите.А да забравих че ще имате изпит по Археология също, което си е голямо страшилище за неспециалистите, но какво да се прави :roll: Щом сте влезнали в университета, вече няма хлабаво, но и нещата не са толкова трудни колкото изглеждат всъшност.Веселете се и ъсъс здраве до октомври :wink:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

е това че ще имаме общи лекции е добре (повече хора повече запознанства) за изпити няма какво да говорим ясно ми е че няма да е весела песен, но дано не е и такъв ужас какъвто всички казват, че е :roll: сега да се отдадеме на малко почивка и октомври да почнем свежи годината :).. ти каква специалност си бтв?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами може да се каже че вече съм почти дипломирана археоложка, сега уча за държавния ми изпит Септември и Октомври живот издраве вече ще съм магистър :roll:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

sientelo написа:Ами може да се каже че вече съм почти дипломирана археоложка, сега уча за държавния ми изпит Септември и Октомври живот издраве вече ще съм магистър :roll:
ейй браво .. с какво смяташ да се занимаваш след като завършиш, защото колкото и да са интересни историческите спецалности.. аз не съм сигурна каква точно реализация получаваш след това, ти би трябвало да си по-наясно :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами колебая се между магистратура по Културен туризъм или Мениджмънт и социализация на културното наследство, но по-скоро май залагам на първото,вървят ми езиците и мисля че туризма е добра алтернатива за мене , погледнато от историческия му и културен контекст :P
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

оо ама значи има такава възможност.. в смисел ти за втора специалност ли говориш? аз много искам да се занимавам с туризъм и се чудех дали имам такава възможност със подобна на моята специалност..
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не, не е втора специалност, а магистратура, която можеш да учиш след като завършиш бакалавърската степен.Иначе за втора специалност Туризъм не съм сигурна дали отпускат бройки, то и без това там се влиза трудно :roll:
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

а дали и аз ще мога да следвам магистратура кутурен туризъм или нещо такова.. аз не искам втора специалност .. точно това ме интересуваше каква е процедурата с магистратурите :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Да, можеш,тя си е магистратура на ИФ, така че за ние като хстуденти от този факултет сме с преоритет при влизането.Иначе може да кандидатстваш и за магистратури от други факултети,но при някои си има изпити,зависи си от самата магистратура.но имаш още много време дотогава.Етнологията е страхотна специалност според мен и може и с нея да се реализираш добре,всичко си зависи от тебе.
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Е разбира се първо имам мн време, а и за мен каквато и специалност да си всичко зависи от теб и с най-перспективната спциалност да си ако не си достатъчно оправен нищо няма да излезе от теб :).. аз съм много доволна от специалността си, но все пак ми беше интересно как седят нещата исках да се информирам :) мерси за помощта :) .. а още нещо има ли някакъв шанс да съчетавам лекциите с работа.. в смисел каква е натовареността?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами за Етнологията не знам точно как е, но като цяло в ИФ си е доста натонварено и въпреки това пак можеш да си ходиш на работа и да си съчетаваш нещата като се разберете с колегите за изпуснатите неща :wink: Все пак няма невъзможни неща, но ти ще си предцениш най-добре на каква натовареност можеш да издържаш.
Заключено

Обратно към “ИФ”