И яко ли се надруса? Трябва да е било яко. Ама аз си мислех, че си примерно момиче, ти си смъркала опиумCrematory написа:И наргиле пуших...
Има ли туристи тук?!
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Е,сега ме разби!Майтапиш ли се или пак не съм осведомена?Кой ги раздава медалите?
А Crematory, за Франция мисля,че много зависи за коя част става въпрос.На север си е цигания-не споря,обаче "надолу" нищо и няма.А за Турция съм категорично против-мръсно,разбито(таваните на дискотеките са или от кашони или ламарина),пътищата са гадни(е,не всички),шахтите по улиците са запечатани...Не знам къде си ходила,но мойте впечатления са такива.
Колкото до шахтите
една вечер след дискотеката се изсипа голям дъжд и улиците бяха наводнени.Наложи се да газим във вода точно до колене(за по-височките) на мен ми стигна и по-нагоре като из нея плуваха всякакви "красоти".Весело си беше,но като за един път.Дънките ми горките страдат,неизпераеми.... 
А Crematory, за Франция мисля,че много зависи за коя част става въпрос.На север си е цигания-не споря,обаче "надолу" нищо и няма.А за Турция съм категорично против-мръсно,разбито(таваните на дискотеките са или от кашони или ламарина),пътищата са гадни(е,не всички),шахтите по улиците са запечатани...Не знам къде си ходила,но мойте впечатления са такива.
Колкото до шахтите
Smile!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
О,не знам, по дискотеки не съм ходила, само в един бар, който бяха резервирали специално за нас, защото нямахме 18 и всичките ни придружаваха едни хубави 21годишни батковци
А във Франция съм била и на север, и на юг. Ми не ми харесва и това си е. Много ми е мрачна като страна, твърде подредена (какво ли бих казала за Германия), кухнята е ужасна...
А във Франция съм била и на север, и на юг. Ми не ми харесва и това си е. Много ми е мрачна като страна, твърде подредена (какво ли бих казала за Германия), кухнята е ужасна...
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Sunny - На всяко от тези места продават карти със 100 - те
обекта, за които стана дума.Там продават и едни книжки, на които
се поставят печатите.Двете, мисля, бяха 5 лв.Печатите ги поставят
на входа на всяка забележителност.
А за медалите се обърках
25 печата - бронзов медал
75 печата - сребърен медал
100 печата - златен медал
Получаваш наградата, т.е медала, в Българската асоциация на туристите,
май беше нещо такова.
обекта, за които стана дума.Там продават и едни книжки, на които
се поставят печатите.Двете, мисля, бяха 5 лв.Печатите ги поставят
на входа на всяка забележителност.
А за медалите се обърках
25 печата - бронзов медал
75 печата - сребърен медал
100 печата - златен медал
Получаваш наградата, т.е медала, в Българската асоциация на туристите,
май беше нещо такова.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Абе дотук не вдиях туристи...
Никой ли не обича да се пуска по дълги 8-часови походи на над 2000 метра височина с тежка като олово раница и очи, в които се е събрала цялата умора на тоя свят ?!
Ммммм, не че аз съм турист, щото на Бъдни вечер ми подариха туристическа раница- 50 литрова, но още не съм я ползвал. Е, утре мисля да я изпитам до Черни връх и обратно...ЩЕ видим!
Иначе в доброто старо време...бях скаут. Блякс, сега ми става смешно като се сетя за някои неща, но тогава с другите имахме самочувствието, че едва ли неее...сме големите туристи(на фона на нашите връстници така си и беше де). Пък и беше много забавно. Първото ми "сериозно" катерене из височинките беше до Мусала. Ама термина "до Мусала" съвсем не е точен, щото до самия връх бе лесната част. После последваха 2 дни, в които не сме слизали почти под 200 метра и в които направихме един пълен кръг обратно до Боровец, през хижа Заврачица и Марица. Бууу, и в раницата тегнат всичките празни кутии от консерви, щото нямаше кош за боклук никъде все пак... Като слязохме в Боровец обратно, продавачките ни гледаха с умиление: "Божичко, туристи! Да сте живи и здрави!" което още не мога да си го изтълкувам....Явно сме били много сгънати, пък и все пак...девети клас бях тогава.
Мина доста време от тоя преход и се оказа, че този е бил от лесните. Изкачване на Черни връх два дни след Нова година в метър и половина сняг ми разби илюзиите за "приятен зимен туризъм".
Но пък в планината съм изживял някои от най-хубавите си моменти. Звездите са толкова близо, небето е толкова чисто, природата е толкова могъща!!! Ха, а пък на Седемте рилски езера се убедих, че пъстървата яде хлЕб!!! Хахахаа...страшна гледка!
И така, с гега в ръка и раница на гръб, съм ходил насам-натам- Мальовица, Ком, Свищи плаз, Звездец, Mусала, Черни връх, Седемте рилски езера, Рилския манастир (в посока от горе накъм него), Рудината, и т.н. Хубаво е, пък и оставя незабравими спомени. И няма нищо по-хубаво от това да си смъкнеш мощите в рейса след като си минал 8 часа с денивелация от над 1000 метра, а над тебе се чернее току що изкачения връх... Това е блажено удоволствие...
Иначе и морето е голяма тръпка, Калиакра, Балчик, Велека, ала-бала, ама по ниското е лесно...всеки знае... Там е почивката..и тена, хихи..
Никой ли не обича да се пуска по дълги 8-часови походи на над 2000 метра височина с тежка като олово раница и очи, в които се е събрала цялата умора на тоя свят ?!
Ммммм, не че аз съм турист, щото на Бъдни вечер ми подариха туристическа раница- 50 литрова, но още не съм я ползвал. Е, утре мисля да я изпитам до Черни връх и обратно...ЩЕ видим!
Иначе в доброто старо време...бях скаут. Блякс, сега ми става смешно като се сетя за някои неща, но тогава с другите имахме самочувствието, че едва ли неее...сме големите туристи(на фона на нашите връстници така си и беше де). Пък и беше много забавно. Първото ми "сериозно" катерене из височинките беше до Мусала. Ама термина "до Мусала" съвсем не е точен, щото до самия връх бе лесната част. После последваха 2 дни, в които не сме слизали почти под 200 метра и в които направихме един пълен кръг обратно до Боровец, през хижа Заврачица и Марица. Бууу, и в раницата тегнат всичките празни кутии от консерви, щото нямаше кош за боклук никъде все пак... Като слязохме в Боровец обратно, продавачките ни гледаха с умиление: "Божичко, туристи! Да сте живи и здрави!" което още не мога да си го изтълкувам....Явно сме били много сгънати, пък и все пак...девети клас бях тогава.
Мина доста време от тоя преход и се оказа, че този е бил от лесните. Изкачване на Черни връх два дни след Нова година в метър и половина сняг ми разби илюзиите за "приятен зимен туризъм".
Но пък в планината съм изживял някои от най-хубавите си моменти. Звездите са толкова близо, небето е толкова чисто, природата е толкова могъща!!! Ха, а пък на Седемте рилски езера се убедих, че пъстървата яде хлЕб!!! Хахахаа...страшна гледка!
И така, с гега в ръка и раница на гръб, съм ходил насам-натам- Мальовица, Ком, Свищи плаз, Звездец, Mусала, Черни връх, Седемте рилски езера, Рилския манастир (в посока от горе накъм него), Рудината, и т.н. Хубаво е, пък и оставя незабравими спомени. И няма нищо по-хубаво от това да си смъкнеш мощите в рейса след като си минал 8 часа с денивелация от над 1000 метра, а над тебе се чернее току що изкачения връх... Това е блажено удоволствие...
Иначе и морето е голяма тръпка, Калиакра, Балчик, Велека, ала-бала, ама по ниското е лесно...всеки знае... Там е почивката..и тена, хихи..
- fire
- Живее, за да пише
Аз също обичам да пътувам без значение с какво превозно средство. Всъщност не, не обичам. Аз обожавам да пътувам! За мен всяка екскурзия е едно невероятно преживяване (независимо дали е в страната или извън нея). Обичам и разходките в планината без значение дали е зима или лято. За мен планината е единственото място, където мога да забравя за всички проблеми, да се оттърся от цялото ежедневно напрежение. Когато се изкача на някой връх (колкото и малък да е той) и погледна на всичко, което ме заобикаля разбирам колко малки сме ние хората и колко сме зависими от природата.
С всичко казано до тук обаче не искам да пренебрегна и морето. То също има своите положителни страни. Необятната морска шир, плажа, чайките предизвикват в мен усещания, които на всички са познати.
Но където и да отидем ние българите, си мисля, че първо трябва да сме обиколили своята страна, да я опознаем възможно най-добре и след това да излезем извън граница. Така по-лесно ще разберем какво губим като пренебрегваме страната си.
С всичко казано до тук обаче не искам да пренебрегна и морето. То също има своите положителни страни. Необятната морска шир, плажа, чайките предизвикват в мен усещания, които на всички са познати.
Но където и да отидем ние българите, си мисля, че първо трябва да сме обиколили своята страна, да я опознаем възможно най-добре и след това да излезем извън граница. Така по-лесно ще разберем какво губим като пренебрегваме страната си.
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
и аз се присъединявам към любителите на дългите и не толкоз дълги пътешествия из БГ или чужбина
направо си умирам да пътувам занякъде,дори да е просто от 1 точка до др./например с влака от софия до варна/
малко ме е яд,че досега не съм обикаляла достаъчно в БГ,
а определено има места които искам и си струва да видя...иначе се радвам,че почти всяка година имам възможност да пътувам в чужбина (добре че ходим на турнета с ансамбъла) и да се потопя в някоя нова култура.
можем по-нататък да си организираме 1 екскурзиика или просто разходка донякъде,щом всички сме толкоз запалени туристи
малко ме е яд,че досега не съм обикаляла достаъчно в БГ,
а определено има места които искам и си струва да видя...иначе се радвам,че почти всяка година имам възможност да пътувам в чужбина (добре че ходим на турнета с ансамбъла) и да се потопя в някоя нова култура.
можем по-нататък да си организираме 1 екскурзиика или просто разходка донякъде,щом всички сме толкоз запалени туристи
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
Не, благодаря, учтиво отказвам.Vintersorg написа:Абе дотук не вдиях туристи...
Че аз като ходя пеша от Ректората до Попа и окапвам, ти за туристически походи в планината ми говориш
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
аз по принцип много обичам да обикалям из горите и планините, но мен ме дразнят разните ми ти му там туристи, помъкнали огромните раници, пълни с какво ли не, освен с нещо полезно, аз като ходя в планината си взимам само нож, кибрит, въже и ядене(последното в големи количества), понякога може да си взема и арбалета, ама не винаги...
като цяло най-обичах да ходя в планината на кон, по велико от това просто нема!!!
като цяло най-обичах да ходя в планината на кон, по велико от това просто нема!!!
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
---><---
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Все пак си от Етрополе, хехе...Не се учудвам! Малеееее, вековна мечта ми е да се науча да яздя! И някой ден може би...да имам кон. Това е най-близкото до нашата българска същност животно. Прадедите ни са го третирали едва ли не наравно с човека, а днес бая сме позабравили ездата и изобщо тези животни. Тъпо ми е като гледам по улиците в моя квартал как някакви цигани водят коне и ги мъчат, а ние, българите, едва ли не смятаме това животно за мръсно и селско...Е тъпо е!Lord de Sword написа:аз по принцип много обичам да обикалям из горите и планините, но мен ме дразнят разните ми ти му там туристи, помъкнали огромните раници, пълни с какво ли не, освен с нещо полезно, аз като ходя в планината си взимам само нож, кибрит, въже и ядене(последното в големи количества), понякога може да си взема и арбалета, ама не винаги...
- Lord de Sword
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
aми действително е глупаво, имайки впредвид, че назапад само аристократите яздят:)
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
---><---
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,