За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

aahz написа:Хора,седя, гледам ви мненията и все по-силно започвам да се питам дали съм постъпил правилно като съм избрал СУ за моето образование...
Вие трябва да сте елитът на нацията, най-интелегентините сред българската младеж, но вместо това се плюете по-добре да не илюстрирам как. Слагаме настрани позициите ви, но самият начин, по който ги защитавате е отблъскващ. В крайна сметка всички участващи се превръщат в дишащо доказателство за правотата на противната страна.
Емитен, разбира се, за българските реалности - поради факта, че се намира в София, ниските такси и липсата на конкуренция.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Morning Star написа:
aahz написа: Вие трябва да сте елитът на нацията, най-интелегентините сред българската младеж, но вместо това се плюете по-добре да не илюстрирам как.
Това изречение дълго ще го помня и вече ще знам, че всемогъщий потребител aahz рече, че в СУ са интелигентните хора на нацията. В другите университети остава да сме само измет, а :lol: Но, не се притеснявай, като в влезеш в СУ, и ти автоматично ще станеш интелигентен човек от елита!

А по въпроса за квотите - ми честно казано и аз не знам какво да мисля. Ако ги махнат, ще станат едни девически университети, мъжкото ще избяга :lol: Тва беше в кръга на шегата разбира се. В моя университет официално няма квоти, поне аз никъде не съм видяла да пише за квоти - нито на сайта му, нито в справочника. Като цяло момичетата са повече, в моята специалност сме общо 28 човека и от тях 10 са момчета. Така, тук е мястото да спомена, че въпросният университет е Химико-технологичният, това е технически университет, в който се учат технически специалности, няма никакво зубрене, има само решаване на задачи. От моите колеги на поправка за математика 1 останаха само момчета. Правете си сами изводите.
Говорихме за квотите по пол, касаещи влизането в даден университет и конкретно, че за мъжете са средно с три единици по-високи
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

В някои специалности. В други е обратното. И и в двата случая не е справедливо.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Така, ако всички от другите университети пишат без да четат и мислят върху прочетеното, то това мнение за Су-то като елитарно заведение не е неправилно... Но все пак не съм казал нищо такова, визирах елит акто студенти въобще, а не като студенти на конкретен университет. Ех, комплекси.
Правя си и друг извод - мненията ви немат общо с темата.
А и да допълня - Су-то е преди всичко хуманитарен университет и в това отношение спокойно може да претендира за най-добър такъв в страната, от което поне за мен следва, че хората тук знаят как да боравят с думите и по-важното - защо.
Още веднъж, за мен простичкия, някой да поясни, с по-голям шрифт и ярки буквички, къде пиша, че имам предвид единствено студентите на Су.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

aahz написа:Така, ако всички от другите университети пишат без да четат и мислят върху прочетеното,

:shock: А пък aahz мисли без да пише и да чете :laughing5: Това дори аз не го мога.
Изображение
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

А очевидно ти пишеш и четеш без да мислиш, тъй че най-учтиво те моля да ми обясниш точно как го правиш. Смисъл, това си е постижение по моите скромни представи.
Нищо, о Morning star, ти, Зорнице сред химиците, Галадриел в ХТИ-то, намери си джуджето Гимли да се възхищава на твоята красота, подари му кичур от златокъдрите си коси, за да го постави в блок от планински кристал и да го превърне в най-голямото съкровище на Средната земя, но не забравяй, че тук силите ти отслабват, затова хвани кораба си и отивай в легендарната родина на твоя дългоух вид.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

aahz написа:А очевидно ти пишеш и четеш без да мислиш, тъй че най-учтиво те моля да ми обясниш точно как го правиш.
Като пиша, го правя с ръката си, а като чета - с очите си, мозъкът никъде не е включен. Сега разбра ли как го правя? Можеш и ти да пробваш, макар, че ти владееш по-висши сили от мене като например "писане без четене и мислене върху прочетеното", така че едва ли моите прости техники ще ти се опрат :wink:
Изображение
Аватар
Cleric
В началото бе словото

Мнение от Cleric »

Morning Star написа:
aahz написа: А очевидно ти пишеш и четеш без да мислиш, тъй че най-учтиво те моля да ми обясниш точно как го правиш.
Като пиша, го правя с ръката си, а като чета - с очите си, мозъкът никъде не е включен. Сега разбра ли как го правя? Можеш и ти да пробваш, макар, че ти владееш по-висши сили от мене като например "писане без четене и мислене върху прочетеното", така че едва ли моите прости техники ще ти се опрат :wink:
Внимавай! Който се е заял с него, добро не е видял. Освен ако не правиш невероятни свирки, но и това едва ли ще те спаси :lol:
Последно промяна от Cleric на 28 Авг 2007, 18:31, променено общо 1 път.
Ако брат ти се казва Каин... спукана ти е работата.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Cleric написа:
Morning Star написа:
aahz написа: А очевидно ти пишеш и четеш без да мислиш, тъй че най-учтиво те моля да ми обясниш точно как го правиш.
Внимавай! Който се е заял с него, добро не е видял. Освен ако не правиш невероятни свирки, но и това едва ли ще те спаси :lol:
Ти да не си гаджето му, че знаеш толкова много :lol:
Изображение
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Тц, тц, абе жена, трябва да правиш чудеса с тая уста, рсепективно с тия пръсти, за да си ги запазила толкова дълго. Направо завиждам на гаджето ти, стига да не трябва да те слуша, иначе сделката е кофти.
Сега по същество - в тваоя отговор ми правят впечатлвние няколко неща:
1. Заяждаш да не илюстрирам как.
2. Не си реагирала на адски груба обида срещу целия женски род само малко преди моето мнение, но за сметка на това отговаряш с такова настървение на теоретична нападка от моя страна по повод твоя университет.
3. Докато аз все пак си правя труда да отговарям на твоите заяждания, ти просто седиш и ругаеш при това крайно неефективно.
Казаното дотук налага следните заключения - вместо да се идетифицираш с най-голямата група, на която си представителка, ти предпочиташ да си член на по-малка и сплотена и в този смисъл преди всичко си студент на ХТИ и чак тогава нещо друго. Този избор обаче предполага съзнание за елитаризъм много повече от изказаното от мен мнение - ти си горда, че учиш точно там, а не някъде другаде, следователнмо тоя университет с нещо е по-добър от другите.
От друга страна реакцията на нещо недоизказано предполага,че твоето съзнание само е дописало моето мнение в посока на презрение към другите университети - тоест ти приписваш на мен собствените си съмнения и сега се опитваш да ги обориш, да се увериш, че изборът ти оправдан и добър. За твое съжаление рискът да се откажа пръв е минимален.
И още нещо - независимо от всички приказки хората нямат равни възможности, те са болезнено различни и винаги могат да бъдат сравнявани по един или друг критерий. Същото важи и за университетите. Затова направи проста сметка колко души в Хти са кандидатствали само в него, колко са се отказали да влязат в СУ или ТУ или някое друго ВУЗ, за дфа се наслаждават на твоята компания - това с а хората, които не влизат за едната диплома и в този смисъл качествените студенти.
Разбира се този критерий е крайно относителен - трябва да се взема впредвид шансът на отделния човек. Независимо от това така може да получиш реална представа за СРЕДНОТО ниво на студентите в ХТИ-то.

p.s. не се отказвай лесно, започва да ми става забавно.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
Аватар
Cleric
В началото бе словото

Мнение от Cleric »

Morning Star написа:
Cleric написа:
Morning Star написа:
Ти да не си гаджето му, че знаеш толкова много :lol:
Не, просто знам какво представляват такива като теб и на какво ще се надяват(използвам тази дума с повече от едно значение ;) ти си знаеш )

P.S.

Ако някога се решиш да посетиш учебното си заведение (ХТИ), да те предупредя, че смърди (ще знаеш, не е заради сградата или преподавателите(какво ли тогава може да смърди там :roll: ))

P.P.S.

Пусни си снимка във форума, току виж ти се вдигнало нивото ;)
Последно промяна от Cleric на 28 Авг 2007, 18:31, променено общо 1 път.
Аватар
Cleric
В началото бе словото

Мнение от Cleric »

aahz написа:Тц, тц, абе жена, трябва да правиш чудеса с тая уста, рсепективно с тия пръсти, за да си ги запазила толкова дълго. Направо завиждам на гаджето ти, стига да не трябва да те слуша, иначе сделката е кофти.
Сега по същество - в тваоя отговор ми правят впечатлвние няколко неща:
1. Заяждаш да не илюстрирам как.
2. Не си реагирала на адски груба обида срещу целия женски род само малко преди моето мнение, но за сметка на това отговаряш с такова настървение на теоретична нападка от моя страна по повод твоя университет.
3. Докато аз все пак си правя труда да отговарям на твоите заяждания, ти просто седиш и ругаеш при това крайно неефективно.
Казаното дотук налага следните заключения - вместо да се идетифицираш с най-голямата група, на която си представителка, ти предпочиташ да си член на по-малка и сплотена и в този смисъл преди всичко си студент на ХТИ и чак тогава нещо друго. Този избор обаче предполага съзнание за елитаризъм много повече от изказаното от мен мнение - ти си горда, че учиш точно там, а не някъде другаде, следователнмо тоя университет с нещо е по-добър от другите.
От друга страна реакцията на нещо недоизказано предполага,че твоето съзнание само е дописало моето мнение в посока на презрение към другите университети - тоест ти приписваш на мен собствените си съмнения и сега се опитваш да ги обориш, да се увериш, че изборът ти оправдан и добър. За твое съжаление рискът да се откажа пръв е минимален.
И още нещо - независимо от всички приказки хората нямат равни възможности, те са болезнено различни и винаги могат да бъдат сравнявани по един или друг критерий. Същото важи и за университетите. Затова направи проста сметка колко души в Хти са кандидатствали само в него, колко са се отказали да влязат в СУ или ТУ или някое друго ВУЗ, за дфа се наслаждават на твоята компания - това с а хората, които не влизат за едната диплома и в този смисъл качествените студенти.
Разбира се този критерий е крайно относителен - трябва да се взема впредвид шансът на отделния човек. Независимо от това така може да получиш реална представа за СРЕДНОТО ниво на студентите в ХТИ-то.

p.s. не се отказвай лесно, започва да ми става забавно.
Ако го бях прочел съм сигурен, че щях да се съглася с теб, но на този етап препоръката ми е - пиши по-кратко :P

P.S.

Помисли какво ли ще си помислят вашите, ако разберат, че си комуникираш с представителка на най-древната професия...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”