[quote="Temporary"][quote="STRANGER-F"]Е-знаеш ли,радвам се,че има хора като мене.И аз живея малко старомодно и си падам по старомодни неща-по стари книги,стари филми,стари навици и трдиции,обичаи,мислене.Само някои неща възприемам от живота тук и сега.И ти ли си така?Аз съм така откакто се помня.Философствам мнооооого и изводите ми са странни,но логични:) Като бях на 16(сега съм на 19) даже ме мислеха за 30-годишна в чата.лелеееееее,помислих си,къде и кога всъщност живея?А ти?[/quote]
Ха! 30-годишна... Е да ти имам притесненията

. Моите възгледи ме отнасят към пенсионерската категория (да речем 80-год.

). А най-добре бих си живял в началото на 19-сти век.
Честно ти казвам, много ме радваш, защото си точно както аз бях преди около 5 години. Оттогава насам започнах да откривам Ницшеанската философия за себе си и то сам без да чета нещата от някъде. Но това което имам впред вид под философия има и сериозно практическо приложение, а не само метафизични неразрешими проблеми.
Свръх грубо и сбито казано това е стремежа към свръхчовека. Свръхчовека е перфектния човек - знаещ и можещ всичко. А ние обикновените хора трябва се стремим да го постигнем, защото той е всичко което може да бъде постигнато. Пътят към свръхчовека, пак най-грубо казано е чрез самоподобрение - учене, трениране, какво ли не, въобще стремежът да си перфектен навсякъде. Сега вероятно си мислиш защо ли ти го казвам това, нали?
Идеята е че тази философия може да ти помогне да се превърнеш от аутсайдер в центъра на вниманието. Прилагам този метод лично и наистина действа; от бившия ми клас няма човек който да не ме уважава, а там има и пушачи и пиячи и какви ли не... Когато ни се появи нова учителка по англииски всички питаха мен за граматика и думи, а не нея... и много други неща; аз се само-подобрявам заради себе си и философските си възгледи, но същевременно се издигам в учите на другите. И въпреки че мразя пушене и партита и т.н. другите пак ме уважават и ценят.
Но ако те заинтересуваха тези неща ми кажи и ще ти пиша на лични, че сигурно вече съм отегчил колегите съфорумци...

[/quote]
напротив-интересуват ме:))Аз обаче мисля,че всеки човек е съвършен,но различен от другите.Всеки е свръхчовек,защото носи божественото начало в себе си.Аз се стремя да го открия чрез духовните му измерения,чрез вярата и опитите за издигане над земното....Както и да е.По възгледи и ти ме кефиш и мисля,че ще сме си полезни с информация и съвети,въз основа на живота ни...А....център на вниманието мога да бъда но само в тясна приятелска компания.....

)