Различнен/различна ли съм?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

*скромно пристъпва напред*

май аз бях :)

та по темата - мисля че няма какво ново да кажа, освен да се съглася с тези които са си казали мнението.. и според мен - нормални хора няма, всеки си има някакви "отклонения" (доста е субективно понятието ама не мога да се изразя по-ясно), всеки се различава с нещо от останалите, всеки си е уникален по свой собствен начин.. би йорселф!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Re: различен/различна ли съм?

Мнение от Himera »

STRANGER-F написа:по отношение на музиката,виждам,че почти всички ме съветват да слушам.Искам да кажа,че аз просто не изпитвам нужда.Мисля,че тя е като дрога за душата-прекрасна,но пристрастяваща.Дали могат хората да се чувстват така добре и без музика?ДАли могат да останат един месец без нея-дали могат???Дали могат да мечтаят без балада или да тържествуват без електро,да беснеят диво без метал???Опитайте и ще разберете зависими ли сте или не :) :) :)
Разбира се,че и без музика съм живяла! Този период беше един от ученолюбивите мми,а и просто нямах нужда.Ама човек без успокояваща музика започва да се депресира! Особено,когато си стои сам вкъщи и гледа сериали.
А това,че ставам за психолог- Мерси! Мечта ми е, ама може би ще се размина с нея... Все пак тази година ще уча във Варна и не знам,дали изобщо някога пак ще кандидатствам,зада сбъдна мечтата си за любимото СУ. Не знам, какво ще е добро за мен,но знам,какво искам... Но моят проблем е и в това,че много неща искам,а за сега имам само 1 живот...:)
И да ти кажа- от сериалите могатда се научат много неща. Но на мен те са ми скучни,защото знам какво ще стане в следващият момент. Предвидими са... Сякаш аз съм писала сценариите на всички сериали,става въпрос за блудкавите, не за трилърите...
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

STRANGER-F написа:Е-знаеш ли,радвам се,че има хора като мене.И аз живея малко старомодно и си падам по старомодни неща-по стари книги,стари филми,стари навици и трдиции,обичаи,мислене.Само някои неща възприемам от живота тук и сега.И ти ли си така?Аз съм така откакто се помня.Философствам мнооооого и изводите ми са странни,но логични:) Като бях на 16(сега съм на 19) даже ме мислеха за 30-годишна в чата.лелеееееее,помислих си,къде и кога всъщност живея?А ти?
Ха! 30-годишна... Е да ти имам притесненията :lol: . Моите възгледи ме отнасят към пенсионерската категория (да речем 80-год. :lol: ). А най-добре бих си живял в началото на 19-сти век.

Честно ти казвам, много ме радваш, защото си точно както аз бях преди около 5 години. Оттогава насам започнах да откривам Ницшеанската философия за себе си и то сам без да чета нещата от някъде. Но това което имам впред вид под философия има и сериозно практическо приложение, а не само метафизични неразрешими проблеми.

Свръх грубо и сбито казано това е стремежа към свръхчовека. Свръхчовека е перфектния човек - знаещ и можещ всичко. А ние обикновените хора трябва се стремим да го постигнем, защото той е всичко което може да бъде постигнато. Пътят към свръхчовека, пак най-грубо казано е чрез самоподобрение - учене, трениране, какво ли не, въобще стремежът да си перфектен навсякъде. Сега вероятно си мислиш защо ли ти го казвам това, нали? ;)

Идеята е че тази философия може да ти помогне да се превърнеш от аутсайдер в центъра на вниманието. Прилагам този метод лично и наистина действа; от бившия ми клас няма човек който да не ме уважава, а там има и пушачи и пиячи и какви ли не... Когато ни се появи нова учителка по англииски всички питаха мен за граматика и думи, а не нея... и много други неща; аз се само-подобрявам заради себе си и философските си възгледи, но същевременно се издигам в учите на другите. И въпреки че мразя пушене и партита и т.н. другите пак ме уважават и ценят.

Но ако те заинтересуваха тези неща ми кажи и ще ти пиша на лични, че сигурно вече съм отегчил колегите съфорумци... :lol:
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

STRANGER-F написа:...Мисля,че тя [музиката, бел. ред. ;)] е като дрога за душата-прекрасна,но пристрастяваща...
Определено е пристрастяване, но добро. За мен музиката (класическата, ест. която единствено считам за истинска музика) е горе-долу смисъла на живота ми и мога да ти изпиша хиляди страници доказвайки нейното превъзходство... Много малко хора знаят и по-важното осъзнават какво богатство и красота е (класическата) музиката, но наистина човек трябва да се ‘научи’ да я слуша (и там също съм готов да помогна). Едва ли ако хванеш някое произведение сега ще ти хареса...
STRANGER-F написа:...АААА-забравих да кажа,че гледам сериали като бабичка и търча за тчх като луда...
И аз гледам, ама на компа - супер зарибня са и много по-добре от някой филм, който свършва за час и половина. Много препоръчвам Stargate и Lost, и какво ли още не. :D :wink: Няма нищо лошо в това, стига да не гледаш сапунки де, макар че и аз преди много години ги гледах :oops:

Пак ти казвам не се подавай... дори и изцяло сама да си (а мисля че вече те убедихме, че не си) плую на всички и си вдигни главата високо нагоре и отстоявай позициаята си и достоинството, защото ти си по-висша от тях; правиш правилните неща и го знаеш!!!
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

2shae написа:Няма страшно!И аз не пия,не пуша,не ходя по дискотеки,но за сметка на това по цял ден лежа под някоя кола и съм оцапан да лактите с масло!Правя го за удоволствие и не ме интересува кой,какво си мисли за мен!Важното е,че на мен ми харесва да бъда такъв.И един съвет от мен - слушай музика!От нея по голямо изкуство няма!

ммм ето това вече е секси =P.. lol

А иначе по темата: единтсвеното нещо, което според мен трябва да промениш в себе си пък вече имаше такива мнения е, че трябва да станеш по-общителна и повече да отстояваш личността си.. Иначе незнам как би могла таква душичка като теб да оцелее в този гаден и често враждебен свят.. мноого банално знам, ама..
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
STRANGER-F
От дъжд на вятър

Мнение от STRANGER-F »

[quote="Temporary"][quote="STRANGER-F"]Е-знаеш ли,радвам се,че има хора като мене.И аз живея малко старомодно и си падам по старомодни неща-по стари книги,стари филми,стари навици и трдиции,обичаи,мислене.Само някои неща възприемам от живота тук и сега.И ти ли си така?Аз съм така откакто се помня.Философствам мнооооого и изводите ми са странни,но логични:) Като бях на 16(сега съм на 19) даже ме мислеха за 30-годишна в чата.лелеееееее,помислих си,къде и кога всъщност живея?А ти?[/quote]

Ха! 30-годишна... Е да ти имам притесненията :lol: . Моите възгледи ме отнасят към пенсионерската категория (да речем 80-год. :lol: ). А най-добре бих си живял в началото на 19-сти век.

Честно ти казвам, много ме радваш, защото си точно както аз бях преди около 5 години. Оттогава насам започнах да откривам Ницшеанската философия за себе си и то сам без да чета нещата от някъде. Но това което имам впред вид под философия има и сериозно практическо приложение, а не само метафизични неразрешими проблеми.

Свръх грубо и сбито казано това е стремежа към свръхчовека. Свръхчовека е перфектния човек - знаещ и можещ всичко. А ние обикновените хора трябва се стремим да го постигнем, защото той е всичко което може да бъде постигнато. Пътят към свръхчовека, пак най-грубо казано е чрез самоподобрение - учене, трениране, какво ли не, въобще стремежът да си перфектен навсякъде. Сега вероятно си мислиш защо ли ти го казвам това, нали? ;)

Идеята е че тази философия може да ти помогне да се превърнеш от аутсайдер в центъра на вниманието. Прилагам този метод лично и наистина действа; от бившия ми клас няма човек който да не ме уважава, а там има и пушачи и пиячи и какви ли не... Когато ни се появи нова учителка по англииски всички питаха мен за граматика и думи, а не нея... и много други неща; аз се само-подобрявам заради себе си и философските си възгледи, но същевременно се издигам в учите на другите. И въпреки че мразя пушене и партита и т.н. другите пак ме уважават и ценят.

Но ако те заинтересуваха тези неща ми кажи и ще ти пиша на лични, че сигурно вече съм отегчил колегите съфорумци... :lol:[/quote]

напротив-интересуват ме:))Аз обаче мисля,че всеки човек е съвършен,но различен от другите.Всеки е свръхчовек,защото носи божественото начало в себе си.Аз се стремя да го открия чрез духовните му измерения,чрез вярата и опитите за издигане над земното....Както и да е.По възгледи и ти ме кефиш и мисля,че ще сме си полезни с информация и съвети,въз основа на живота ни...А....център на вниманието мога да бъда но само в тясна приятелска компания.....:))
Аватар
STRANGER-F
От дъжд на вятър

Мнение от STRANGER-F »

[quote="Temporary"][quote="STRANGER-F"]...Мисля,че тя [музиката, бел. ред. ;)] е като дрога за душата-прекрасна,но пристрастяваща...[/quote]

Определено е пристрастяване, но добро. За мен музиката (класическата, ест. която единствено считам за истинска музика) е горе-долу смисъла на живота ми и мога да ти изпиша хиляди страници доказвайки нейното превъзходство... Много малко хора знаят и по-важното осъзнават какво богатство и красота е (класическата) музиката, но наистина човек трябва да се ‘научи’ да я слуша (и там също съм готов да помогна). Едва ли ако хванеш някое произведение сега ще ти хареса...

[quote="STRANGER-F"]...АААА-забравих да кажа,че гледам сериали като бабичка и търча за тчх като луда...[/quote]

И аз гледам, ама на компа - супер зарибня са и много по-добре от някой филм, който свършва за час и половина. Много препоръчвам Stargate и Lost, и какво ли още не. :D :wink: Няма нищо лошо в това, стига да не гледаш сапунки де, макар че и аз преди много години ги гледах :oops:

Пак ти казвам не се подавай... дори и изцяло сама да си (а мисля че вече те убедихме, че не си) плую на всички и си вдигни главата високо нагоре и отстоявай позициаята си и достоинството, защото ти си по-висша от тях; правиш правилните неща и го знаеш!!![/quote]

Ми-точно сапунки гледам....:( трогателно и сантиментално :)
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Temporary написа:
STRANGER-F написа:...Мисля,че тя [музиката, бел. ред. ;)] е като дрога за душата-прекрасна,но пристрастяваща...
STRANGER-F написа:...АААА-забравих да кажа,че гледам сериали като бабичка и търча за тчх като луда...

Пак ти казвам не се подавай... дори и изцяло сама да си (а мисля че вече те убедихме, че не си) плую на всички и си вдигни главата високо нагоре и отстоявай позициаята си и достоинството, защото ти си по-висша от тях; правиш правилните неща и го знаеш!!!

Кефиш, човече!
Идеята за свръхчовека ми е много любима... Даже в чата понякога се пиша така, но повече за майтап. Иначе преди да си видя оценката по литература в СУ бях казал на приятелите си, че ако имам хубава оценка, ще се обявя за свръхчовек и ще си вдигна паметник на село. Е, изкарах я...от хубава по-хубава. Хаха, и се обявих! Остава само паметника да си вдигна...но ще видим...недай си боже някой друг да ми вдига....Брррр!
Пък и съм си казал, че ще живея 150 години. Нямам никакви пороци и мисля да го постигна, гледайки как около мен се давят в алкохол, цигари и хамбургери от Макдоналдс. :twisted: :twisted: :twisted:
Ще си говорим пак след 80 години, докато си катеря Мусала, слушайки Металика- Сийк Енд дистрой и подрънквайки с новото си чене... :twisted:

Бтв съвсем сериозно, хубаво е че си правиш такива паралели с Ницше и себе си. значи не съм единственият! :)
Аватар
STRANGER-F
От дъжд на вятър

Мнение от STRANGER-F »

[quote="gitty"][quote="2shae"]Няма страшно!И аз не пия,не пуша,не ходя по дискотеки,но за сметка на това по цял ден лежа под някоя кола и съм оцапан да лактите с масло!Правя го за удоволствие и не ме интересува кой,какво си мисли за мен!Важното е,че на мен ми харесва да бъда такъв.И един съвет от мен - слушай музика!От нея по голямо изкуство няма![/quote]
[color=green][b]
ммм ето това вече е секси =P.. lol

А иначе по темата: единтсвеното нещо, което според мен трябва да промениш в себе си пък вече имаше такива мнения е, че трябва да станеш по-общителна и повече да отстояваш личността си.. Иначе незнам как би могла таква душичка като теб да оцелее в този гаден и често враждебен свят.. мноого банално знам, ама..[/b][/color][/quote]

хехехех-и родителите ми казват същото,че такива като мене не оцеляват в този свят.Но знаеш ли-един поет,мисля че беше,та-той беше казал в края на живота си,че е искал да промени света,но не е успял,после е решил да промени само страната си,но не е успял,после само семейството си,но не е успял.И в края на живота си осъзнал,че ако първо е бил променил себе си е щял да промени семейството си,после страната си и накрая целия свят :) Аз се опитвам така да променя света,но май е твърде голям.Но не искам да ме пречупи>НАли? :)
Последно промяна от STRANGER-F на 27 Авг 2005, 01:34, променено общо 1 път.
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Temporary написа: Много препоръчвам Stargate и Lost
Ау, Lost e върховен!!! Аз вече съм пристрастена

Едит: сори за офф-а ама не се стърпях

Иначе съм съгласна, че всеки е различен сам по себе си. Лошо става когато другите се опитат да го пречупят и променят. За съжаление в България е така, тук 'различните' не са на почит, за разлика от масово произвежданият човек и характер едновременно с това
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
Аватар
STRANGER-F
От дъжд на вятър

Мнение от STRANGER-F »

[:
Ще си говорим пак след 80 години, докато си катеря Мусала, слушайки Металика- Сийк Енд дистрой и подрънквайки с новото си чене... :twisted:

Бтв съвсем сериозно, хубаво е че си правиш такива паралели с Ницше и себе си. значи не съм единственият! :)[/quote]

и ти кефиш,човече ;)
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Vintersorg написа:

Кефиш, човече!
Идеята за свръхчовека ми е много любима... Даже в чата понякога се пиша така, но повече за майтап. Иначе преди да си видя оценката по литература в СУ бях казал на приятелите си, че ако имам хубава оценка, ще се обявя за свръхчовек и ще си вдигна паметник на село. Е, изкарах я...от хубава по-хубава. Хаха, и се обявих! Остава само паметника да си вдигна...но ще видим...недай си боже някой друг да ми вдига....Брррр!
Пък и съм си казал, че ще живея 150 години. Нямам никакви пороци и мисля да го постигна, гледайки как около мен се давят в алкохол, цигари и хамбургери от Макдоналдс. :twisted: :twisted: :twisted:

Бтв съвсем сериозно, хубаво е че си правиш такива паралели с Ницше и себе си. значи не съм единственият! :)
Хихи... Пропускаш един момент - ако падне някоя тухла на главата ти, попаднеш в престрелка и те гръмнат,стане земетресение, удавиш се, блъсне те кола и т.н. ,дори и без пороци пак можешда умреш млад и зелен! Да не говорим за рака, който понякога се явява и анследствен,още с куп други глупости. Единственият начин е да спортуваш, но пак не е сигурно,че и 80години ще живееш! Все нещо се случва и проваля плановете ни!
Съжалявам за оф-топика,ама нямаше как да не изкажа мнение...
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Мила, не мислиш ли, че не е особено хубаво да говориш такива неща (даже и по форумите) на когото и да било. Отстрани звучи доста гадничко. Помисли! :x
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Химера, не знаех че и ти приемаш сериозно идеята за "прекалено случайна смърт" :shock: толкова много хора са ми се смели на такива изказвания, че вече бях почнал да си мисля че аз съм го измислил тва! риспект!

бтв, наистина не звучи особено добре когато го казваш за друг човек.. аз имам такива идеи само за собствения си живот :wink:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Beam
Драскач

Мнение от Beam »

Спокич бе, не се бийте, всеки си има мнение, пък точно във форумите всичко се плямпа, какво толкова?
Пъккк ... всички са различни, уникални по своему, със своите особености, със своите общи черти могат да са различни дори ... всичко е индивидуално и както аз мога да се приемам за различна, така мога да се приемам и като една от всички ... въпрос на нагласа, както си го създадеш света, така ще гледаш на него, сиреч каквито очила сложиш така ще го виждаш, а той какъв е всъщност, кой ще каже?
Даже Дъглас Адамс може да се е объркал в представите си за Земята. 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”