Втора специалност
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
poisonheart
- В началото бе словото
Втора специалност
Ами видях че темата е "бистрена" неколкократно и пак не мога да си отговоря на няколко въпроса, а от отдел студенти също са доста лаконични...както обикновено...та значи
Сега ще съм трети курс Тюркология и след като погледнах списъците с втора специалност,която мога да запиша, си набелязах няколко...предстои сериозно обмисляне. Успяха само да ми обяснят,че втората специалност се учи като второ висше, 4 години, като трябва да посещаваш лекциите и по двете и да намериш начин да ги съчетаваш(така ли е?).Също така зная,че стига специалността да предлага задочно обучение мога и така да я запиша. И в общи линии това зная...
Мога ли след като завърша първата специалност да се прехвърля редовно обучение по втората? Може ли втората специалност да се прекъсва и ако да лошите оценки или невзети изпити по нея влияят ли на класирането ми на общежитие?А на получаването на стипендия?
Ако има някой,който също е хванал двете дини под една мишница, бих се радвала да сподели как се справя.....и така въпроси колкото искаш:)
Сега ще съм трети курс Тюркология и след като погледнах списъците с втора специалност,която мога да запиша, си набелязах няколко...предстои сериозно обмисляне. Успяха само да ми обяснят,че втората специалност се учи като второ висше, 4 години, като трябва да посещаваш лекциите и по двете и да намериш начин да ги съчетаваш(така ли е?).Също така зная,че стига специалността да предлага задочно обучение мога и така да я запиша. И в общи линии това зная...
Мога ли след като завърша първата специалност да се прехвърля редовно обучение по втората? Може ли втората специалност да се прекъсва и ако да лошите оценки или невзети изпити по нея влияят ли на класирането ми на общежитие?А на получаването на стипендия?
Ако има някой,който също е хванал двете дини под една мишница, бих се радвала да сподели как се справя.....и така въпроси колкото искаш:)
-
Vladislava_Ninova
- В началото бе словото
- Студентката
- В началото бе словото
аз уча две специалности
1. учи се толкова, колкото го предвижда редовният план..обикновено това са 4 години
2. няма отстъпки в таксата, независимо дали записваш в същия факултет или не
3. нямаш право на стипендия
4. последно един колега щеше да опитва да се класира за общежитие с оценките от 2рата специалност, но не знам какво стана..принципно, доколкото разбрах, това май зависи по-скоро от домакинката
5. двете специалности са независими една от друга, така че няма проблем какво правиш във втората:))
това е в общи линии...
п.п. какво ти е мнението за турския език?
1. учи се толкова, колкото го предвижда редовният план..обикновено това са 4 години
2. няма отстъпки в таксата, независимо дали записваш в същия факултет или не
3. нямаш право на стипендия
4. последно един колега щеше да опитва да се класира за общежитие с оценките от 2рата специалност, но не знам какво стана..принципно, доколкото разбрах, това май зависи по-скоро от домакинката
5. двете специалности са независими една от друга, така че няма проблем какво правиш във втората:))
това е в общи линии...
п.п. какво ти е мнението за турския език?
- svetly
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
такааам-не знам дали някъде има подобна тема,а сега не ми се рови-та искам да задма един въпрос: какви специалности мога да запиша като втора,при положение че уча предучилищна педагогика и чужд език??? или евентуално магистратури след време? 
Две правила за дълъг и спокоен живот:1.Не се тревожете за дреболий;2.Всяко нещо е дреболия.
Виж тук http://www.uni-sofia.bg/students+bg/pra ... c07-08.docsvetly написа:такааам-не знам дали някъде има подобна тема,а сега не ми се рови-та искам да задма един въпрос: какви специалности мога да запиша като втора,при положение че уча предучилищна педагогика и чужд език??? или евентуално магистратури след време?
Не от висотата, от низостта ми се гади.