Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- karmensita
- В началото бе словото
- Специалност: Екохимия
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
Сега се надявам на химията ... , ако влезна в някоя от специалностите с химия ще се радвам много. На химия 1 писах, поне съм най-доволна от себе си на този изпит, въпреки, че прехода не можах да го реша..., ако имам и този път 2-ка ... ще отида да разбера защо, при положение, че имам написани верни неща.
-
Za-Zaa-Zou
- В началото бе словото
В му не бях пипнала да пиша по 3тата тема и една дума и имам 4,13...така че няма значение. Явно не си се готвила по подходящите учебници.karmensita написа:Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
п.п всяка тема се оценява отделно някъде по 1,33. Така че, ако другите две теми са ти перфектни, а една нямаш спокойно може да имаш 4,67. Аз не бях учила 5 теми и ми се падна една от тях. В момента, който видях, че се падна генотипна изменчивост, разбрах, че няма да вляза и забих....Ако не се бях сдухала толкова, сигурно щях да си напиша другите две теми по-добре.
В МУ не пишат 2, когато не си писъл по дадена тема, а другите си ги написъл... и също така като си писъл нещо не значи, че ще имаш повече от две! Следователно ако си писъла повърхностно (там държат на всякакви подробности) получаваш 2, дори и нещата да се верни, но като не са достатачни...Ух, аз имам 2 по биология ! Много ми е гадно. Писах си темата, бях я чела..., не знам какви са им критерииите за оценяване. В МУ пак имам 2...?! Написах там и 2-те теми. Има ли значение, че не съм писала 3-тата и автоматично да са ми написали 2-ка ? Много нереално просто. Аз се постарах много...
- Sanniya_yan
- В началото бе словото
- karmensita
- В началото бе словото
- Специалност: Екохимия
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Явно трябва да се пише абзац по абзац..., но другата година ще стане това. Сега имам малка надежда по химия 1, но да видим. Ядосах се на това, че всичко, което бях писала е вярно и така ме подредиха. Но ... пред мен има много време и добре ще се потготвя. Явно най-добрите влизат от първия път, а другите след първата година.
-
Za-Zaa-Zou
- В началото бе словото
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Имам няколко въпроса. Да ли когато се запишеш в ПУ, но впоследствие се отказваш, но преди започване на учебната година, можеш да си вземеш внесената сума за семестъра. А и когато се запишеш може ли по всяко време да си вземеш дипломата си.
Защото имам такъв вариант, че в ПУ нали имам 5.80 и имам много голям шанс да влезна още в първото класиране, защото над мене са около 10-на човека. Там ще се запиша и после да си взема дипломата и да я "капаросвам" в СУ и да видя в трето класиране какво ще ме приемат. Сега може да ми кажете че няма да стане защото има различия в датите на обявяване на класиранията и и записване.
Защото имам такъв вариант, че в ПУ нали имам 5.80 и имам много голям шанс да влезна още в първото класиране, защото над мене са около 10-на човека. Там ще се запиша и после да си взема дипломата и да я "капаросвам" в СУ и да видя в трето класиране какво ще ме приемат. Сега може да ми кажете че няма да стане защото има различия в датите на обявяване на класиранията и и записване.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.

Не мисля, че след като се запишеш можеш да си вземеш въобще дипломата...а за парите още по-малко вероятноaleksander написа:Имам няколко въпроса. Да ли когато се запишеш в ПУ, но впоследствие се отказваш, но преди започване на учебната година, можеш да си вземеш внесената сума за семестъра. А и когато се запишеш може ли по всяко време да си вземеш дипломата си.