Журналистика!!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Няма да останеш гладен, ако се занимваш с книгоиздаване. Стига да не си в издателство ... "ИК Плюнка" примерно. Недейте да поствате, когато не сте запознати и сте чули оттук-оттам по нещичко за този бизнес. Аман от познавачи!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Има голяма разлика в това да изкарваш много и да изкарваш достатъчно.Много зависи какъв човек си и какви са ти приоритетите естествено, но поне за себе си знам,че предпочитам да правя това,което обичам и да изкарвам достатъчно,пред това да се насилвам да ходя всеки ден на работа,която ненавиждам заради някакви си (малко повече)пари-абсурд.Парите са хубаво нещо,но определено НЕ са най-важното в живота.не може да седиш гладен и да си мечтаеш за приказни страни...
"Wait for me by moonlight
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
fragile, ще те помоля, да не се заяждаш!!fragile написа:Книгоиздаването е за хора с усет. Не за идиоти. Моля ви се. Могат да се изкарат добри... пари ... с тази специалност, стига да не те мързи. А всички знаем, че някои много ги мързи. Нали така, скъпи напудрени колежки?
Може и да учите много, но какво от това? Колко ще учиш зависи от самия теб (потенциал, възможности, желание), а не в каква специалност си се бутнал... Книгоиздаване може да се учи и във Велико Търново и при това се влиза с един наистина ЕЛЕМЕНТАРЕН тест по български, вместо да трошиш нерви и пари за 3 изпита в СУ. И е достатъчно да погледнеш с какъв бал се влиза, за да си направиш изводите... Иначе като цяло специалността е готина и много ме е яд, че съм я оставила чак на 10-о място
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Чакайте сега - балът на книгоиздаването е по-нисък (ако това ти беше мисълта), защото ПР-ът е изключително широко рекламиран и (поне за мен) е пореднета специалност от типа на ПА, стопанско управление и ред други такива, от които излизат по 3ма души, от които (евентуално) стават истински професионалисти и стигат до същината на онова, с което се занимават. Но рекламата е могъща сила, в това няма спор.
Колкото до журналистиката - кандидат-студентите виждат на практика приложението й и има един особен ореoл (за някои), който привлича (истина, гражданско общество, борба с изначалното Зло, ала-бала), или поне някакви пари и, най-вече, разпознаваемост в обществото (да не кажа слава).
Книгоиздаването никой не го рекламира. "Книжките" ги познават само хората в бизнеса. Има пари, да, но трябва да се добереш до тях, както става, впрочем, навсякъде.
Аз ги бях писала веднага след журналистиката (не, грешка, бяха: журналистика редовно, скандинавистика, книгоиздаване, журналистика задочно и нататък бяха някакви славянски, български и английски филологии
).
Има обаче една липсваща специалност във ФЖМК и в момента, в който я направят като магистратура (дано това се случи), ще съм първият кандидат - Графичен дизайн. Смешно е да се учи на тези архаични компютри, които посмъртно не могат да подкарат програмите и то, само един семестър.
Колкото до журналистиката - кандидат-студентите виждат на практика приложението й и има един особен ореoл (за някои), който привлича (истина, гражданско общество, борба с изначалното Зло, ала-бала), или поне някакви пари и, най-вече, разпознаваемост в обществото (да не кажа слава).
Книгоиздаването никой не го рекламира. "Книжките" ги познават само хората в бизнеса. Има пари, да, но трябва да се добереш до тях, както става, впрочем, навсякъде.
Аз ги бях писала веднага след журналистиката (не, грешка, бяха: журналистика редовно, скандинавистика, книгоиздаване, журналистика задочно и нататък бяха някакви славянски, български и английски филологии
Има обаче една липсваща специалност във ФЖМК и в момента, в който я направят като магистратура (дано това се случи), ще съм първият кандидат - Графичен дизайн. Смешно е да се учи на тези архаични компютри, които посмъртно не могат да подкарат програмите и то, само един семестър.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 20 Юли 2007, 10:38, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Споделям мнението ти за графичния дизайн, чак се учудвам, че СУ изостават
. Мисля, че има такава магистратура в НБ (че даже и отделна специалност), но не съм много запозната с магистърските програми, така че ще замълча, преди да съм се показала като абсолютна невежа
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
В НБУ не ме кефят преподавателите нещо... има магистратура в Художествената, ако не се лъжа.
Но е много интересно и там наистина има сериозни пари, но иска и много здраво бачкане.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Всъщност как става номерът да изкараш магистратура в университет, където не си завършил бакалавърска степен?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми... записваш се за изпитите, изкарваш ги и готово. Естествено, има 2 уловки - първата е, че трябва да проверите дали е възможно (например, в НАТФИЗ не можеш да запишеш магистратура режисура, ако нямаш бакалавърска степен от Академията) - в повечето случаи е възможно. Другата е, че обикновено кандидатите с бакалавърска степен от същият университет обикновено са с приоритет (или поне така е със социологията във ФФ).
В края на ноември
В края на ноември
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Уууу! Пак изпити... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Естествено.
В края на ноември
В края на ноември
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Уважавам ВТУ.Blood Countess написа:fragile, ще те помоля, да не се заяждаш!!fragile написа:Книгоиздаването е за хора с усет. Не за идиоти. Моля ви се. Могат да се изкарат добри... пари ... с тази специалност, стига да не те мързи. А всички знаем, че някои много ги мързи. Нали така, скъпи напудрени колежки?Все пак трябва да спазваме някаква етика на общуването, иначе рискуваме да заприличаме на учещите в УНСС
![]()
Може и да учите много, но какво от това? Колко ще учиш зависи от самия теб (потенциал, възможности, желание), а не в каква специалност си се бутнал... Книгоиздаване може да се учи и във Велико Търново и при това се влиза с един наистина ЕЛЕМЕНТАРЕН тест по български, вместо да трошиш нерви и пари за 3 изпита в СУ. И е достатъчно да погледнеш с какъв бал се влиза, за да си направиш изводите... Иначе като цяло специалността е готина и много ме е яд, че съм я оставила чак на 10-о място![]()
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ако 5.25 е висока оценка за теб, значи съм оторизирана да говоря. Не, не съм. Обаче тя и темата много не го предполагаше - "Аз мога" или нещо такова. Пърфект за нарцис като мене.
В края на ноември
В края на ноември
- plami6666
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хахахаха... аз само като си спомня какви отнесени неща писах на писмения по журналистика... Темата беше "Времето на кандидатите", а главният ми герой беше пейка
Но имах 6. Сама си прави изводите 
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
http://plami-plamster.blogspot.com