Журналистика!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Няма да останеш гладен, ако се занимваш с книгоиздаване. Стига да не си в издателство ... "ИК Плюнка" примерно. Недейте да поствате, когато не сте запознати и сте чули оттук-оттам по нещичко за този бизнес. Аман от познавачи!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
DrEaMeR
В началото бе словото

Мнение от DrEaMeR »

не може да седиш гладен и да си мечтаеш за приказни страни...
Има голяма разлика в това да изкарваш много и да изкарваш достатъчно.Много зависи какъв човек си и какви са ти приоритетите естествено, но поне за себе си знам,че предпочитам да правя това,което обичам и да изкарвам достатъчно,пред това да се насилвам да ходя всеки ден на работа,която ненавиждам заради някакви си (малко повече)пари-абсурд.Парите са хубаво нещо,но определено НЕ са най-важното в живота.
"Wait for me by moonlight
Watch for me by moonlight
I'll come to thee by moonlight
Though hell should bar way..."
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

fragile написа:Книгоиздаването е за хора с усет. Не за идиоти. Моля ви се. Могат да се изкарат добри... пари ... с тази специалност, стига да не те мързи. А всички знаем, че някои много ги мързи. Нали така, скъпи напудрени колежки?
fragile, ще те помоля, да не се заяждаш!! :angryfire: Все пак трябва да спазваме някаква етика на общуването, иначе рискуваме да заприличаме на учещите в УНСС :wink:
Може и да учите много, но какво от това? Колко ще учиш зависи от самия теб (потенциал, възможности, желание), а не в каква специалност си се бутнал... Книгоиздаване може да се учи и във Велико Търново и при това се влиза с един наистина ЕЛЕМЕНТАРЕН тест по български, вместо да трошиш нерви и пари за 3 изпита в СУ. И е достатъчно да погледнеш с какъв бал се влиза, за да си направиш изводите... Иначе като цяло специалността е готина и много ме е яд, че съм я оставила чак на 10-о място :crybaby:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Чакайте сега - балът на книгоиздаването е по-нисък (ако това ти беше мисълта), защото ПР-ът е изключително широко рекламиран и (поне за мен) е пореднета специалност от типа на ПА, стопанско управление и ред други такива, от които излизат по 3ма души, от които (евентуално) стават истински професионалисти и стигат до същината на онова, с което се занимават. Но рекламата е могъща сила, в това няма спор.
Колкото до журналистиката - кандидат-студентите виждат на практика приложението й и има един особен ореoл (за някои), който привлича (истина, гражданско общество, борба с изначалното Зло, ала-бала), или поне някакви пари и, най-вече, разпознаваемост в обществото (да не кажа слава).
Книгоиздаването никой не го рекламира. "Книжките" ги познават само хората в бизнеса. Има пари, да, но трябва да се добереш до тях, както става, впрочем, навсякъде.
Аз ги бях писала веднага след журналистиката (не, грешка, бяха: журналистика редовно, скандинавистика, книгоиздаване, журналистика задочно и нататък бяха някакви славянски, български и английски филологии :)).
Има обаче една липсваща специалност във ФЖМК и в момента, в който я направят като магистратура (дано това се случи), ще съм първият кандидат - Графичен дизайн. Смешно е да се учи на тези архаични компютри, които посмъртно не могат да подкарат програмите и то, само един семестър.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 20 Юли 2007, 10:38, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Споделям мнението ти за графичния дизайн, чак се учудвам, че СУ изостават :wink: . Мисля, че има такава магистратура в НБ (че даже и отделна специалност), но не съм много запозната с магистърските програми, така че ще замълча, преди да съм се показала като абсолютна невежа :silent: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

В НБУ не ме кефят преподавателите нещо... има магистратура в Художествената, ако не се лъжа. :roll: Но е много интересно и там наистина има сериозни пари, но иска и много здраво бачкане.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Всъщност как става номерът да изкараш магистратура в университет, където не си завършил бакалавърска степен?

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ми... записваш се за изпитите, изкарваш ги и готово. Естествено, има 2 уловки - първата е, че трябва да проверите дали е възможно (например, в НАТФИЗ не можеш да запишеш магистратура режисура, ако нямаш бакалавърска степен от Академията) - в повечето случаи е възможно. Другата е, че обикновено кандидатите с бакалавърска степен от същият университет обикновено са с приоритет (или поне така е със социологията във ФФ).
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Уууу! Пак изпити... :pukeleft:

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Естествено.
В края на ноември
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Blood Countess написа:
fragile написа:Книгоиздаването е за хора с усет. Не за идиоти. Моля ви се. Могат да се изкарат добри... пари ... с тази специалност, стига да не те мързи. А всички знаем, че някои много ги мързи. Нали така, скъпи напудрени колежки?
fragile, ще те помоля, да не се заяждаш!! :angryfire: Все пак трябва да спазваме някаква етика на общуването, иначе рискуваме да заприличаме на учещите в УНСС :wink:
Може и да учите много, но какво от това? Колко ще учиш зависи от самия теб (потенциал, възможности, желание), а не в каква специалност си се бутнал... Книгоиздаване може да се учи и във Велико Търново и при това се влиза с един наистина ЕЛЕМЕНТАРЕН тест по български, вместо да трошиш нерви и пари за 3 изпита в СУ. И е достатъчно да погледнеш с какъв бал се влиза, за да си направиш изводите... Иначе като цяло специалността е готина и много ме е яд, че съм я оставила чак на 10-о място :crybaby:
Уважавам ВТУ.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Да,fragile,наистина аман от познавачи . Говорех принципно ,не специално за книгоиздаването, но може би се получи "гузен негонен бяга".. :lol:
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

само да питам тези, който са изкарали високите оценки на изпитите по журналистика и по специално на писмения , обвързвали ли са темата с общественения живот на България ?!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ако 5.25 е висока оценка за теб, значи съм оторизирана да говоря. Не, не съм. Обаче тя и темата много не го предполагаше - "Аз мога" или нещо такова. Пърфект за нарцис като мене.
В края на ноември
Аватар
plami6666
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от plami6666 »

Хахахаха... аз само като си спомня какви отнесени неща писах на писмения по журналистика... Темата беше "Времето на кандидатите", а главният ми герой беше пейка :lol: Но имах 6. Сама си прави изводите :wink:
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”