Запазване на място от I-во класиране при участие във II-ро
Модератор: Boromir
Запазване на място от I-во класиране при участие във II-ро
Не мога да открия никъде в правилника изрично упоменаване на това, че при участие във второ класиране се запазва гарантирано мястото от първото класиране в случай, че балът на кандидат-студента се окаже недостатъчен, за да се придвижи нагоре в заявените от него специалности при второто класиране. Някой може ли да ме упъти откъде се извлича това правило?
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
Чл.34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 7 до 9 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
Точно това имам предвид : "...запазват правото си да участват в СЛЕДВАЩИТЕ ЕТАПИ НА КЛАСИРАНЕ"! Никъде не се казва изрично, че запазват мястото си от първото класиране, ако при второто не се придвижат нагоре.stonesoul написа:Чл.34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 7 до 9 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
Абе и аз знам, че се запазва, или поне такава е била практиката досега, ама щеше да ми е по-спокойно, ако го видя написано някъде в правилника.uktc написа:Абе запазва се бе
Иначе може да стане като в УНСС, където от Учебния отдел по време на записването за изпити даваха много "компетентна" информация за балообразуването при новите тестове, които въведоха от тази година, пък после се оказа, че понеже все още нямало ясни писмени правила, служителките били давали неправилни тълкувания и балообразуването нямало да става точно така, както са ни информирали.
- lifeSux(svg);
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Чл.36. Вторият етап на класиране се обявява на 14 август. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 15 до 17 август включително.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в окончателното класиране.
И на мен това императивно "нямам какво да добавя", гарнирано с многоточие накрая, та да се акцентира върху това как изобщо някой може да си задава такъв елементарен въпрос, ми прозвуча малко като "Dixi!" ("Казах!"), с което римските императори са поставяли край на нежеланите дискусии в сената.
Обаче и аз съм руса, та моето мнение може да не се счита за меродавно!
Обаче и аз съм руса, та моето мнение може да не се счита за меродавно!
Последно промяна от Tammy на 21 Юли 2007, 21:44, променено общо 2 пъти.
Хахахахахаха пак нов аватар си вкаралаdimage написа:чл 34.
нямам какво да добавя...
-
ira
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: четвърти
Така...а какво става ако си заложиш дипломата за следващото класиране и те приемат в по-предна специалност, но ти все пак решиш да се върнеш към варианта от 1 класиране. Губиш ли си мястото? Т.е. приемайки те по по-предно желание автоматически ли освобождаваш предишното, или ще имаш право на избор м/у двете.
Може би е тъп въпросът ми, но ме вълнува
Може би е тъп въпросът ми, но ме вълнува

The best is yet to be!