Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор

Изяде ли мишката книжката

да
19
31%
не
42
69%

Общо гласове: 61

MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си

Мнение от MZ4 »

Нека се направим на психолози анализирайки четивото на друг!Тази тема е за всички,които искат да говорят за литература :wink:
Последно промяна от MZ4 на 23 Авг 2005, 22:51, променено общо 1 път.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Поздравления! Темата е сууууупер! Искам първият психопортрет да е за мен! :oops:
Значи, любимата ми книга е "Властелинът на пръстените" на Толкин. това обаче да не ви кара да си мислите, че обичам фентъзи! НЕ! Единствено Толкин...пред него се прекланям!
А по принцип обожавам и чета най-вече военна литература:
Ремарк- "На западния фронт нищо ново"
Ремарк- "Искрица живот"
Ремарк- "Време да се живее и време да се мре"

От военно ориентираните книги също и "Безумци", "Как се каляваше стоманата", "Митко Палаузов", "На живот и смърт" (партизанска)...
Обичам и исторически книги ("Спартак"), както и документални неща за интересни личности ( "Цар Борис Трети- гражданин, труженик, цар" на Пашанко Димитров").

Това е! А в момента чета Хенри Кисинджър и "Дипломацията" 8)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Интересни четива,да видим какво бих могла да направя........
Не обичаш фентъзи,но харесваш Толкин съчетано с Ремарк това подчертава изявен интерес към психоанатомични разрези на обществото .Интересуваш се от потиците,които водят отделната личност и се преекспонират в/у цялата ни истори
Справям ли се :wink:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ъ,само ако ми го преведеш...
Не схванах много добре идеята... :shock:
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

Jerome K. Jerome -Three man in a boat
Александър Дюма - Сан Феличе(стана интересна, но се хванах за Джером и сега е малко в застой) :lol:
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

И Толкин и Ремарк са блестящи в отразяването на личните психологически процеси и на тяхното отражение в/у обшеството-последната книга не съм я чела и не мога да дам мнение,но ти би могъл да разкажеш
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

MZ4 написа:И Толкин и Ремарк са блестящи в отразяването на личните психологически процеси и на тяхното отражение в/у обшеството-последната книга не съм я чела и не мога да дам мнение,но ти би могъл да разкажеш
И това какво говеори за крехкото ми психи1ческо състояние / Какъв човек съм ?!

Последната книга... имаш предвид "Време да се живее..." ли ?
Оу, тя започваше много обещаващо- описание на разлагащи се трупове по източния фронт. И как понасят всичко това обикновените войници..
Аватар
Puhanka
В началото бе словото

Мнение от Puhanka »

Последното, което прочетох беше "Лолита" на Набоков. Не очаквах, но ми хареса. Наистина ми беше интересна, макар и естеството на книгата да е малко... все пак главния герой е извратен :( . Иначе сега чета книга за Win XP, но това по-добре да не се взема под внимание. Все пак е по-скоро учебник, отколкото Литература :? !
ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИМА ИЗМЪКВАЦИЯ!!!
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Искам и аз! :D

Обожавам "Властелинът на пръстените", "Хобитът или дотам и обратно" не ми допадна толкова.
Харесвам много "Живот назаем" на Ерих Мария Ремарк, както и "Тютюн" - книги, които ме накараха да се размисля по няко въпроси.
Незабравими за мен са: "Без дом", "Братята с лъвски сърца", "Приключенията на Лукчо", но те са си детски книжки. :wink:
С удоволствие четох "Сърцата на тримата" и "Капитан Блъд", но от този жанр трудно бих започнала нещо друго.
А от разказите любими са ми тези на Елин Пелин и Йовков.

Да видим сега. Не съм от най-начетените. :wink:
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Под последна разбирам -Дипломацията",а предходното казано от мен трябваше да те представи като чувствителна и самовглъбена натура,интроверт,който би могъл да мине и за много приказлив в компания,но само привидно си отворен към околните,можеш да кажеш какво мислят те,но те не могат да кажат съшото за теб,имаш много познати,но малко цениш като приятели и то защтото освен на интуиция при познанствата си разчиташ и на уроците на времето.Не се подвеждаш по приввидното,опознавайки чуждата психика терсиш отговори за своята! :wink: Сега по-добре ли е :wink:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

хей идеята беше всеки да дава оценка-така че давайте :wink:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Супер! И то най-вече защото позна повечето неща...може би даже всичките!
Браво! Не знам как ги правиш тия работи... :shock:
Аватар
Cadaverous
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cadaverous »

И аз харесвам много Ремарк, но за съжаление не ми е останало време да изчета всичко негово в къщи. Иначе ми допада и Балзак, а когато ми е по-мързеливо чета добрият стар Стивън Кинг. Една от любимите ми книги е "Магьосникът" на Съмърсет Моъм. А в момента съм на Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей" и успоредно с това - "Светът на прабългарите" на Петър Добрев. Та що за човек съм? :lol:
"Всичко, каквото казвам и пиша, мисля; но не пиша и не казвам всичко, каквото мисля."
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

охо, ама любими творби ли да изброявам......аз пък се пообърках - мислех, 4е за сега става въпрос :shock: .......... любимите ми книги са от различни автори и жанрове(е не коренно различни, де), но май не съм толкова постоянна като тукашните фенове на Толкин :D :P :D
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Assasiyah написа:Искам и аз! :D

Обожавам "Властелинът на пръстените", "Хобитът или дотам и обратно" не ми допадна толкова.
Харесвам много "Живот назаем" на Ерих Мария Ремарк, както и "Тютюн" - книги, които ме накараха да се размисля по няко въпроси.
Незабравими за мен са: "Без дом", "Братята с лъвски сърца", "Приключенията на Лукчо", но те са си детски книжки. :wink:
С удоволствие четох "Сърцата на тримата" и "Капитан Блъд", но от този жанр трудно бих започнала нещо друго.
А от разказите любими са ми тези на Елин Пелин и Йовков.

Да видим сега. Не съм от най-начетените. :wink:
Това са едни и от мойте любими книги :wink: Няма да давам оценка защото ще излезе,че говоря за себе си,а каквато съм самовлюбена
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”