Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какъв си
Нека се направим на психолози анализирайки четивото на друг!Тази тема е за всички,които искат да говорят за литература 
Последно промяна от MZ4 на 23 Авг 2005, 22:51, променено общо 1 път.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Поздравления! Темата е сууууупер! Искам първият психопортрет да е за мен!
Значи, любимата ми книга е "Властелинът на пръстените" на Толкин. това обаче да не ви кара да си мислите, че обичам фентъзи! НЕ! Единствено Толкин...пред него се прекланям!
А по принцип обожавам и чета най-вече военна литература:
Ремарк- "На западния фронт нищо ново"
Ремарк- "Искрица живот"
Ремарк- "Време да се живее и време да се мре"
От военно ориентираните книги също и "Безумци", "Как се каляваше стоманата", "Митко Палаузов", "На живот и смърт" (партизанска)...
Обичам и исторически книги ("Спартак"), както и документални неща за интересни личности ( "Цар Борис Трети- гражданин, труженик, цар" на Пашанко Димитров").
Това е! А в момента чета Хенри Кисинджър и "Дипломацията"
Значи, любимата ми книга е "Властелинът на пръстените" на Толкин. това обаче да не ви кара да си мислите, че обичам фентъзи! НЕ! Единствено Толкин...пред него се прекланям!
А по принцип обожавам и чета най-вече военна литература:
Ремарк- "На западния фронт нищо ново"
Ремарк- "Искрица живот"
Ремарк- "Време да се живее и време да се мре"
От военно ориентираните книги също и "Безумци", "Как се каляваше стоманата", "Митко Палаузов", "На живот и смърт" (партизанска)...
Обичам и исторически книги ("Спартак"), както и документални неща за интересни личности ( "Цар Борис Трети- гражданин, труженик, цар" на Пашанко Димитров").
Това е! А в момента чета Хенри Кисинджър и "Дипломацията"
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Интересни четива,да видим какво бих могла да направя........
Не обичаш фентъзи,но харесваш Толкин съчетано с Ремарк това подчертава изявен интерес към психоанатомични разрези на обществото .Интересуваш се от потиците,които водят отделната личност и се преекспонират в/у цялата ни истори
Справям ли се
Не обичаш фентъзи,но харесваш Толкин съчетано с Ремарк това подчертава изявен интерес към психоанатомични разрези на обществото .Интересуваш се от потиците,които водят отделната личност и се преекспонират в/у цялата ни истори
Справям ли се
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Jerome K. Jerome -Three man in a boat
Александър Дюма - Сан Феличе(стана интересна, но се хванах за Джером и сега е малко в застой)
Александър Дюма - Сан Феличе(стана интересна, но се хванах за Джером и сега е малко в застой)
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И това какво говеори за крехкото ми психи1ческо състояние / Какъв човек съм ?!MZ4 написа:И Толкин и Ремарк са блестящи в отразяването на личните психологически процеси и на тяхното отражение в/у обшеството-последната книга не съм я чела и не мога да дам мнение,но ти би могъл да разкажеш
Последната книга... имаш предвид "Време да се живее..." ли ?
Оу, тя започваше много обещаващо- описание на разлагащи се трупове по източния фронт. И как понасят всичко това обикновените войници..
Последното, което прочетох беше "Лолита" на Набоков. Не очаквах, но ми хареса. Наистина ми беше интересна, макар и естеството на книгата да е малко... все пак главния герой е извратен
. Иначе сега чета книга за Win XP, но това по-добре да не се взема под внимание. Все пак е по-скоро учебник, отколкото Литература
!
ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИМА ИЗМЪКВАЦИЯ!!!
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
Искам и аз!
Обожавам "Властелинът на пръстените", "Хобитът или дотам и обратно" не ми допадна толкова.
Харесвам много "Живот назаем" на Ерих Мария Ремарк, както и "Тютюн" - книги, които ме накараха да се размисля по няко въпроси.
Незабравими за мен са: "Без дом", "Братята с лъвски сърца", "Приключенията на Лукчо", но те са си детски книжки.
С удоволствие четох "Сърцата на тримата" и "Капитан Блъд", но от този жанр трудно бих започнала нещо друго.
А от разказите любими са ми тези на Елин Пелин и Йовков.
Да видим сега. Не съм от най-начетените.
Обожавам "Властелинът на пръстените", "Хобитът или дотам и обратно" не ми допадна толкова.
Харесвам много "Живот назаем" на Ерих Мария Ремарк, както и "Тютюн" - книги, които ме накараха да се размисля по няко въпроси.
Незабравими за мен са: "Без дом", "Братята с лъвски сърца", "Приключенията на Лукчо", но те са си детски книжки.
С удоволствие четох "Сърцата на тримата" и "Капитан Блъд", но от този жанр трудно бих започнала нещо друго.
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Под последна разбирам -Дипломацията",а предходното казано от мен трябваше да те представи като чувствителна и самовглъбена натура,интроверт,който би могъл да мине и за много приказлив в компания,но само привидно си отворен към околните,можеш да кажеш какво мислят те,но те не могат да кажат съшото за теб,имаш много познати,но малко цениш като приятели и то защтото освен на интуиция при познанствата си разчиташ и на уроците на времето.Не се подвеждаш по приввидното,опознавайки чуждата психика терсиш отговори за своята!
Сега по-добре ли е 
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Cadaverous
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И аз харесвам много Ремарк, но за съжаление не ми е останало време да изчета всичко негово в къщи. Иначе ми допада и Балзак, а когато ми е по-мързеливо чета добрият стар Стивън Кинг. Една от любимите ми книги е "Магьосникът" на Съмърсет Моъм. А в момента съм на Оскар Уайлд - "Портретът на Дориан Грей" и успоредно с това - "Светът на прабългарите" на Петър Добрев. Та що за човек съм? 
"Всичко, каквото казвам и пиша, мисля; но не пиша и не казвам всичко, каквото мисля."
охо, ама любими творби ли да изброявам......аз пък се пообърках - мислех, 4е за сега става въпрос
.......... любимите ми книги са от различни автори и жанрове(е не коренно различни, де), но май не съм толкова постоянна като тукашните фенове на Толкин

GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Това са едни и от мойте любими книгиAssasiyah написа:Искам и аз!![]()
Незабравими за мен са: "Без дом", "Братята с лъвски сърца", "Приключенията на Лукчо", но те са си детски книжки.![]()