TRansformers?!..

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

TRansformers?!..

Мнение от DaNce_ »

Мнения, идеи..? Мен определено ме грабна (и определено не толкова заради ефектите, колкото заради посланията)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

:pukeright: :pukeright: :pukeright:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Копи-пейст на поста ми в един друг форум [където в момента се подвизавам с ей този аватар и с този подпис "We will all laugh at gilded butterflies" (което е препрадка към "Крал Лир" и една от петте татуировки на Меган Фокс (нечовешката мацка от "Трансформърс", от която съм обсебен тия дни) ]:

'Трансформърс' (за мое успокоение не са го превели 'Трансформаторите' :D ) е егаси якия филм! Честно казано, не отидох да го гледам с големи очаквания. Обаче се оказа, че филмът е олицетворение на всичко, за което мечтае едно подрастващо момче. Има големи военни машини, гигантски роботи, екшън, доста добри ефекти, безумно готина Megan Fox, супер готина Rachael Taylor, задължителната странична история тип 'гаджето на звездата на футболния отбор го зарязва и тръгва с местния лузър' (която е толкова нереална, че на нейн фон това земята да бъде нападната от гигантски извънземни роботи изглежда като нещо изцяло в рамките на нормалното), мноого фън, железен саундтрак (най-вече score-a на Steve Jablonsky, останалото макар да се вписва чудесно във филма, едва ли бих си го пуснал отделно, твърде алтърнатив и ню ми идва) и няма сценарии, който да пречи на всичко това. Пък аз много се кефя на такива филми!

Имам обаче и няколко оплаквания:
1) Мегатрон само в 'Beast Wars' ли повтаря 'Yeeess', щото тука не го каза нито веднъж, което много ме разочарова. Обожавам го неговото 'Yeeess' :D
2) И да оставим настрана горното, Мегатрон пак не е беше достатъчно пич. Вярно, че го озвучава Hugo Weaving и че имаше една готина реплика, ама това не стига.
3) Като изключим няколкото много готини сцени, като цяло по време на битките между трансфорърите не се разбираше какво става - размятат се някакви железа във въздуха, не е ясно кой - кой е, след малко спират да летят/да се въргалят и става ясно, че единият е победил другия.
4) Rachael Taylor имаше твърде малко екранно време. Очаквах някаква интрига с нея. Трябваше поне с мъж да я уредят накрая. Първо така клишираността щепе да е пълна и второ (и по-важно) - не можеш да вземеш супер готина руса мацка, да я сложиш в ролята на гениален учен и за два часа и половина дори веднъж да не я представиш като сексуален обект. Просто не е реално.

Като цяло, ако клишетата и дупките в сценария не ви притесняват, ще се изкефите на филма! А тук все пак става дума за филм по анимация от 80-те - ако сте тръгнали да гледате филма клишетата и дупките в сценария НЕ БИ ТРЯБВАЛО да ви притесняват ;)

PS Филмът трябва да се гледа на голям екран. Задължително.

PPS Theme песентa на 'Трансформърс' е егаси яката - 'Transfooormeeeers, more than meets the eyeeee; transfooormeeeers, robots in the disguisee' :lol:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Аз пък по принцип не си падам по "такива филми" (сиреч с много ефекти и фантасмагории), но това е защото повечето според мен нямат кой знае какъв смисъл, послание. Харесаха ми изводите за човечеството, които се изричаха и загатваха по време на битките и разговорите. Затова този ми допада, а ефектите са добре дошли, щом филмът с смислен.(по мое мнение)
Саундтракът е...убиец, така си е
:wink:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Ми не знам едни викат добър,други казват мноу злие :wink: :D
Знам само ,че играта по филма е зле :wink: Някакси не смея да дам 7лв. за това нещо...
За това този уикенд ще ида да гледам Хостел:парт 2.Там поне има брутализми на кило и мисля няма да разочарова феновете
.
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Хаха феновете да, иначе филма не струва за кино. Но въпреки това ако си отипъл да видиш нещо специално и то присъства във филма начи може и да ти хареса
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
jordanoff
От дъжд на вятър

Мнение от jordanoff »

Почти нямам какво да добавя към мнението на Vaskes.

Мен ме грабнаха ефектите.

Филмът не е за вкъщи, не е за 17'' монитор. Такъв филм се гледа само в киното срещу 7 лв., макар че аз минах с 4, защото показах ученическа карта от изминалата година, :lol: :lol: :lol:.

Няма да пиша нищо повече, ще повторя споменатото от вас.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Филмът е жесток!След това приятелят ми почукваше по капака на колата си и я питаше да не би случайно да е робот :lol: :lol: :lol: :lol:
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: TRansformers?!..

Мнение от Бавария »

DaNce_ написа:Мнения, идеи..? Мен определено ме грабна (и определено не толкова заради ефектите, колкото заради посланията)
Колите оживяват...
аве просто трябва да не уважаваш себе си за да харесваш такива филми
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Всъщност колите не оживяват...
Ама ти да не би да не си гледал Transformers като малък? Това е анимация, която всяко уважаващо себе си дете трябва да гледа! :P
Аватар
RealSugar
Постоянно присъствие
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от RealSugar »

Не му ли беше друго името на детското? :roll: Иначе очаквах много повече от филма, но не останах разочавана де, хареса ми :)
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Може би имаш предвид "Beast Wars"? И двете са част от един и същ франчайз. Оригиналните серии се казват Transformers и са правени от 84-та до 92-ра година. "Beast Wars" са от 96-97-а и са компютърна анимация. Лично мен "Beast Wars" ме кефят много повече, но първите серии са си класика и те са в основата на филма.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Vaskes написа:Всъщност колите не оживяват...
Ама ти да не би да не си гледал Transformers като малък? Това е анимация, която всяко уважаващо себе си дете трябва да гледа! :P
аве аз гледах некви мишки в перални
по канал 1
дето едната винаги казваше -
Гадост и зараза, смукини и черници
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Ааа, имам някакъв спомен от това! "Гадост и зараза" беше лафа на лошите, а "Смокини и черници" на добрите или нещо такова, нали? Май Антрацит се казваше единият. Абе беше забавно детското :)
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Тоя филм бих го гледала само вързана за стол и с нож до шията.
аве аз гледах некви мишки в перални
по канал 1
дето едната винаги казваше -
Гадост и зараза, смукини и черници
Култово! Антрацит беше лошият плъх, който живееше с майка си Малария на едно бунище. Тя беше тази, дето спеше в пералня. А Хлорофил беше добър мишок и спеше в скъсана гуменка, той беше влюбен в сестрата на Антрацит - бялата мишка Маева. Леле, колко съм го търсила това филмче из нета в опитите си да припомня отминалото детство. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”