TRansformers?!..
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
TRansformers?!..
Мнения, идеи..? Мен определено ме грабна (и определено не толкова заради ефектите, колкото заради посланията)
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Копи-пейст на поста ми в един друг форум [където в момента се подвизавам с ей този аватар и с този подпис "We will all laugh at gilded butterflies" (което е препрадка към "Крал Лир" и една от петте татуировки на Меган Фокс (нечовешката мацка от "Трансформърс", от която съм обсебен тия дни) ]:
'Трансформърс' (за мое успокоение не са го превели 'Трансформаторите'
) е егаси якия филм! Честно казано, не отидох да го гледам с големи очаквания. Обаче се оказа, че филмът е олицетворение на всичко, за което мечтае едно подрастващо момче. Има големи военни машини, гигантски роботи, екшън, доста добри ефекти, безумно готина Megan Fox, супер готина Rachael Taylor, задължителната странична история тип 'гаджето на звездата на футболния отбор го зарязва и тръгва с местния лузър' (която е толкова нереална, че на нейн фон това земята да бъде нападната от гигантски извънземни роботи изглежда като нещо изцяло в рамките на нормалното), мноого фън, железен саундтрак (най-вече score-a на Steve Jablonsky, останалото макар да се вписва чудесно във филма, едва ли бих си го пуснал отделно, твърде алтърнатив и ню ми идва) и няма сценарии, който да пречи на всичко това. Пък аз много се кефя на такива филми!
Имам обаче и няколко оплаквания:
1) Мегатрон само в 'Beast Wars' ли повтаря 'Yeeess', щото тука не го каза нито веднъж, което много ме разочарова. Обожавам го неговото 'Yeeess'
2) И да оставим настрана горното, Мегатрон пак не е беше достатъчно пич. Вярно, че го озвучава Hugo Weaving и че имаше една готина реплика, ама това не стига.
3) Като изключим няколкото много готини сцени, като цяло по време на битките между трансфорърите не се разбираше какво става - размятат се някакви железа във въздуха, не е ясно кой - кой е, след малко спират да летят/да се въргалят и става ясно, че единият е победил другия.
4) Rachael Taylor имаше твърде малко екранно време. Очаквах някаква интрига с нея. Трябваше поне с мъж да я уредят накрая. Първо така клишираността щепе да е пълна и второ (и по-важно) - не можеш да вземеш супер готина руса мацка, да я сложиш в ролята на гениален учен и за два часа и половина дори веднъж да не я представиш като сексуален обект. Просто не е реално.
Като цяло, ако клишетата и дупките в сценария не ви притесняват, ще се изкефите на филма! А тук все пак става дума за филм по анимация от 80-те - ако сте тръгнали да гледате филма клишетата и дупките в сценария НЕ БИ ТРЯБВАЛО да ви притесняват
PS Филмът трябва да се гледа на голям екран. Задължително.
PPS Theme песентa на 'Трансформърс' е егаси яката - 'Transfooormeeeers, more than meets the eyeeee; transfooormeeeers, robots in the disguisee'
'Трансформърс' (за мое успокоение не са го превели 'Трансформаторите'
Имам обаче и няколко оплаквания:
1) Мегатрон само в 'Beast Wars' ли повтаря 'Yeeess', щото тука не го каза нито веднъж, което много ме разочарова. Обожавам го неговото 'Yeeess'
2) И да оставим настрана горното, Мегатрон пак не е беше достатъчно пич. Вярно, че го озвучава Hugo Weaving и че имаше една готина реплика, ама това не стига.
3) Като изключим няколкото много готини сцени, като цяло по време на битките между трансфорърите не се разбираше какво става - размятат се някакви железа във въздуха, не е ясно кой - кой е, след малко спират да летят/да се въргалят и става ясно, че единият е победил другия.
4) Rachael Taylor имаше твърде малко екранно време. Очаквах някаква интрига с нея. Трябваше поне с мъж да я уредят накрая. Първо така клишираността щепе да е пълна и второ (и по-важно) - не можеш да вземеш супер готина руса мацка, да я сложиш в ролята на гениален учен и за два часа и половина дори веднъж да не я представиш като сексуален обект. Просто не е реално.
Като цяло, ако клишетата и дупките в сценария не ви притесняват, ще се изкефите на филма! А тук все пак става дума за филм по анимация от 80-те - ако сте тръгнали да гледате филма клишетата и дупките в сценария НЕ БИ ТРЯБВАЛО да ви притесняват
PS Филмът трябва да се гледа на голям екран. Задължително.
PPS Theme песентa на 'Трансформърс' е егаси яката - 'Transfooormeeeers, more than meets the eyeeee; transfooormeeeers, robots in the disguisee'
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Аз пък по принцип не си падам по "такива филми" (сиреч с много ефекти и фантасмагории), но това е защото повечето според мен нямат кой знае какъв смисъл, послание. Харесаха ми изводите за човечеството, които се изричаха и загатваха по време на битките и разговорите. Затова този ми допада, а ефектите са добре дошли, щом филмът с смислен.(по мое мнение)
Саундтракът е...убиец, така си е

Саундтракът е...убиец, така си е
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- jordanoff
- От дъжд на вятър
Почти нямам какво да добавя към мнението на Vaskes.
Мен ме грабнаха ефектите.
Филмът не е за вкъщи, не е за 17'' монитор. Такъв филм се гледа само в киното срещу 7 лв., макар че аз минах с 4, защото показах ученическа карта от изминалата година,
.
Няма да пиша нищо повече, ще повторя споменатото от вас.
Мен ме грабнаха ефектите.
Филмът не е за вкъщи, не е за 17'' монитор. Такъв филм се гледа само в киното срещу 7 лв., макар че аз минах с 4, защото показах ученическа карта от изминалата година,
Няма да пиша нищо повече, ще повторя споменатото от вас.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: TRansformers?!..
Колите оживяват...DaNce_ написа:Мнения, идеи..? Мен определено ме грабна (и определено не толкова заради ефектите, колкото заради посланията)
аве просто трябва да не уважаваш себе си за да харесваш такива филми
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Може би имаш предвид "Beast Wars"? И двете са част от един и същ франчайз. Оригиналните серии се казват Transformers и са правени от 84-та до 92-ра година. "Beast Wars" са от 96-97-а и са компютърна анимация. Лично мен "Beast Wars" ме кефят много повече, но първите серии са си класика и те са в основата на филма.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
аве аз гледах некви мишки в пералниVaskes написа:Всъщност колите не оживяват...
Ама ти да не би да не си гледал Transformers като малък? Това е анимация, която всяко уважаващо себе си дете трябва да гледа!
по канал 1
дето едната винаги казваше -
Гадост и зараза, смукини и черници
Don't look back, 'cause you know what you might see
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
Тоя филм бих го гледала само вързана за стол и с нож до шията.

Култово! Антрацит беше лошият плъх, който живееше с майка си Малария на едно бунище. Тя беше тази, дето спеше в пералня. А Хлорофил беше добър мишок и спеше в скъсана гуменка, той беше влюбен в сестрата на Антрацит - бялата мишка Маева. Леле, колко съм го търсила това филмче из нета в опитите си да припомня отминалото детство.аве аз гледах некви мишки в перални
по канал 1
дето едната винаги казваше -
Гадост и зараза, смукини и черници