Какво е да си студент в СУ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

явор написа:Прочети първо всичко и тогава се радвай толкова
:roll:
Мн ми е странно,ако не ти харесва СУ,кво правиш тук.Като гледам си от Варна,Свободния мисля,че е най-добрия вариант в твоя случай.Ако си тук само заради реномето на университета ок,но недей да се оплакваш.Никой не те е вкарал на сила и винаги можеш да си заминеш,не вярвам на някой да му стане особено кофти,че си се махнал.И предподавателите са същите,както и начина на предподаване,в никакъв случай не са по-амбицирани и по-ангажирани с частните университети.И аз не мисля,че СУ е ултра перфектен,но съм си го избрала и това е,а не се занимавам да ръся по форумите как другаде е мн по-перспективно и т.н.Щом не ти харесва пътя и това е,не знам точно каква е процедурата,но който се интерсува ще разбере.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

I`feel`good написа:Ако си тук само заради реномето на университета ок,но недей да се оплакваш.
Е ако всичко беше перфектно нямаше да се оплаквам. Именно с гласност на негативните страни има шанс да се подобри положението, а не с мълчание и примирение.
I`feel`good написа:И предподавателите са същите,както и начина на предподаване,в никакъв случай не са по-амбицирани и по-ангажирани с частните университети.
Тук си в заблуда... На преподавателите, които си позволяват да отсъстват от занятия, им урязват заплатата. Същото е и с асистентите, които закъсняват системно.
Освен това е доказано, че когато се работи в по-малки групи, преподаването е по-пълноценно.
Примери за това, че са по-абицирани също имам.
I`feel`good написа:И аз не мисля,че СУ е ултра перфектен,но съм си го избрала и това е,а не се занимавам да ръся по форумите как другаде е мн по-перспективно и т.н
Аз се опитвам да представя обективната страна на нещата и всеки да си прави сметката. Не е хубаво, когато хората се разочароват, защото са били излъгани в очакванията си.
Мисля, че коментари от типа на Илиян са тези, които са излишни.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Явор в тоя форум 50 % от коментарите според мен са излишни,но нали за това е форума всеки да говори и да не мисли особено много.И аз знам какво е положението в университета,знам че на повечето изобщо не им пука за студентите,но дори и да се дава гласност тук няма да помогне много.Не вярвам някой от управата да чете какво се пише тук,а дори и да го прави едва ли ще тръгне да се занимава.Качеството на преподаване не е мн на ниво,но до сега не съм видяла,ако имам въпроси някой от доцентите или професорите да откажат да ми отговорят,а повярвай ми аз имам доста въпроси :) А ако искаш да станеш добър юрист или каквото там др се учи в университета не става само с лекции и предодаватели,трябва мн да се чете,аз още не съм почнала,но все си казвам от догодина.И не ти говоря за учебниците по предемета,по който имаш изпит,а за допълнителна литература.Ако имаш достатъчно знания,които вярвам всеки може сам да си осигури,ще си наясно с нещата и изобщо няма да ти пука тоя или оня дали си влизат в лекциите,а и вместо да висиш в университета и да ги чакаш да се появят може да се занимаваш с далеч по полезни неща.Тези неща само ги говоря,не ги прилагам :) Не ходя не лекции щото се успивам или имам някаква среща за кафе и т.н. но като цяло мисля че СУ не е кофти и професионалната реализация в бъдеще зависи само от нас.Айде стига,че мн се разприказвах :)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Яворе ти няма ли да престанеш да разриваш едни и същи лайна..напиши си гениалните прозрения относно пребиваването ти в СУ и всъщност колко е гадно и го копвай...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Плазмодий написа:Яворе ти няма ли да престанеш да разриваш едни и същи лайна..
много точно казано
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Много сте крайни! Яворчо си е такъв - има една категория хора, които все мрънкЯт... И ВИНАГИ други са им виновни.... :lol:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Има една категория хора, които успяват да съзрат и негативните страни на своя избор! Има такива, които виждат грешките в нещата, които трябва да се поправят. Има такива, които не обожествяват всичко, което са постигнали с много труд и в което продължават да влагат такъв... Вие определено не сте от тях!

I`feel`good, от управата четат какво пише тук, но има негативен отклик. Освен това тук това го четат и хората от Студентски съвет, които все някак могат да защитават нашите интереси.
I`feel`good написа:на повечето изобщо не им пука за студентите
I`feel`good написа:Качеството на преподаване не е мн на ниво...
Какво биха казали авторите на горните мнения за това и някой последвали коментари, занеш ли... Ще те обиждат както и мен... Обаче, понеже мнението ти е отправено срещу мен, те се въздържат от коментар. Аз не очаквам от тях да си признаят, но ми е интересно, дали ти го осъзнаваш.
I`feel`good написа:...до сега не съм видяла,ако имам въпроси някой от доцентите или професорите да откажат да ми отговорят,а повярвай ми аз имам доста въпроси
Ами аз съм имал такива ситуации... Асистентът ни по най-съществения предмет тази година беше тоталният безхаберник... Освен това ми отказа около 7 теми за курсова работа, докато накрая не се ядосах и споделих с професора, които горещо я прие... Накрая се оказа, че можех да кандидатствам и в конкурса за курсова работа, но все още се опасявах, че темата не е по предмета. Накрая спечели такава, която обхваща моята тема, а аналогична(за друга правна система) беше на 3то място...
I`feel`good написа:А ако искаш да станеш добър юрист или каквото там др се учи в университета не става само с лекции и предодаватели...
А ще ми кажеш ли защо тогава е този университет?! Те ли ме учат или аз сам... и накрая кой си приписва заслугата?!
И накрая ми гледат дипломата откъде е нали...
I`feel`good написа:вместо да висиш в университета и да ги чакаш да се появят може да се занимаваш с далеч по полезни неща
Дам... и накрая ще си добър юрист не защото си завършил СУ, а заради полезните неща ;)

Явно, че ти не си запозната с причината за моите мнения. Тук хората като тези над мен просто не признават буквално съществуването на други университети и принизяват труда на всички, които се учат в такива. Тук СУ е свещен, безгрешен и всички сме му длъжни и трябва да му се подчиняваме и да го боготворим, а не той да ни подпомага и да работим заедно!
Затова е всичко... заради коментари на такива! Иначе щях ли да уча в СУ все пак!?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

явор написа:Има една категория хора, които успяват да съзрат и негативните страни на своя избор! Има такива, които виждат грешките в нещата, които трябва да се поправят. Има такива, които не обожествяват всичко, което са постигнали с много труд и в което продължават да влагат такъв...
Мн си прав, така и трябва да бъде!
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Яворе нз дали съм ти го казвал,но и да съм няма да навреди пак,ти си абсолютна шушумига.Първом освен илиян,друг не обжествява СУ и не е спорил с теб,аз също не съм възхитен от базата и отношението,но не рева наляво и надясно.Не боготвноря СУ,но и не се правя на интересен,търсейки минуси и хулейки лицемерно наляво и надясно.Учиш в СУ и го плюеш,после ще си развяваш гъза с дипломата.Нали си тук само за диплома,какво се жалваш постоянни.
За мен си чисто разглезено лайно.Изкушавам се да болдна лайно ма и така ще го оцениш подобаващо :wink:
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Явор,аз не искам някой да обиждам или някой да ме обижда,но и да го направят не ме интересува.И не съм казвала,че сам можеш да станеш добър юрист,трябва и помощ.Но като се замисля що не пък да не успееш и сам,но някой трябва да го легитимира и затова ти трябва диплома.А че има супер безхаберни асистенти ми е пределно ясно.Но определено не мисля,че е необходимо някой да обожествява СУ.Има си и позитивните и негаивните страни.Мисълта ми беше,че сам си си го избрал,а предполагам си бил наясно как стоят нещата преди да влезеш.Аз си знаех,че нивото не е такова,каквото е било преди години.Има какво да научиш и смятам,че има и кой да те научи.Ти си още първи курс не се пали толкова,щото в момента освен ОТП друго едва ли ще ти трябва,така че и да имаш някой пропуск не е фатално.По нататък се надявам да разбереш,че положението не е чак толкова зле.Аз съм доволна от преподаването тази година и може би затова съм на това мнение.В БГ нищо не е както трябва,така че е нормално и висшето образование да има своите пропуски. :) А не ми е ясно що някой трябва да те обижда като просто си имаш някакво мнение и си го отстояваш.Изобщо не виждам смисъла от тези дискусии като сесията свърши и е време само за партита!!!! 8)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Съгласен съм с повечето, което изписа.
Иначе...
I`feel`good написа:А не ми е ясно що някой трябва да те обижда като просто си имаш някакво мнение и си го отстояваш.
Можеш направо да ги питаш тук...
I`feel`good написа:По нататък се надявам да разбереш,че положението не е чак толкова зле...В БГ нищо не е както трябва,така че е нормално и висшето образование да има своите пропуски.
Ами работата е там, че аз попринцип съм си такъв човек... Забелязвам детайлите, донякъде съм перфекционист... и не намирам нищо лошо в това. Нали все пак някой трябва да ги вижда тези проблеми... Интересното е защо смятате, че трябва да се примирявам с тях. И още нещо... не бих нарекъл коментарите ми хленчене, защото, първо, че проблемите са сериозни, второ, че това е начин информацията да достигне повече хора, които да се замислят над проблемите, трето, че го казвам и на преподавателите... Да не говорим, че имам особено силно чувство за справедливост и постоянното и отсъствие в университета няма как да ме остави бездеен. Все пак съм решил да ставам юрист, човек на справедливостта и закона... Как ще бъда пълноценен, щом знам, че тя се накърнява... Естествено, че трябва да се боря за нея. Принципът "капка по капка - вир" май не е познат на някои, така че, моля, щом се възмущавате от проблемите, то тогава или спрете да обиждате хората, които правят "малки" опити да променят нещата, или се вземете и Вие покажете на другите как трябва да се действа. Ако ли не - оборете ме с примери и доказателства... имам си аз аргументация в моя полза :wink:
И ще си добавя нещо в подписа...
Отворете сърцата си ;)
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Яворе,добавката в подписа ти е меко казано глупава...но това е тема на друг разговор.
Да ти кажа,личи си,че си първи курс(вече почти втори) отдалеч.Личи си също ,че си съзрял доста от проблемите на университета(всъщност те са доста повече),но не си личи нищо ново да си измислил по въпроса.Не си новатор,не се възприемай като такъв...това е приятелски съвет.Много,ама наистина много хора ги виждат също като теб,дори и по-добре...Виждат също и несправедливостта,за която говориш и са несъгласни с нея,ама мнооого несъгласни.Не се залъгвай ,че ще промениш нещо.Аз съм била малко повече от теб в този университет и в този факултет...има още доста работи да гледаш и да се учиш...Повярвай ,не сме от хората,които не са опитали да направят нещо,никак не сме.2 години на мен ми бяха достатъчни да се откажа.Това не е примирение.Бъркаш понятията.Това е въпрос на приоритети.Докато е ги промениш,ще бъркаш и ще страдаш...
Другото-не се обиждай ,че темата ти стана прекалено лична-ти сам си я правиш такава.И колкото е лична за теб,толкова и за всички други...Явно това не можеш да го съзреш.Ако някой боготвори СУ-това си въпрос на лична преценка,пак въпрос на приоритет.Не е лицемерие,не е и безхаберие,най-малко примирение...Ще поживееш и ще видиш...
А иначе имам 5 по Гражданско и хич нямам намерение да се оплаквам :lol:
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Практически яворе пиленце,ти нищичко не правиш.Само разравяш фъшкиите и сам си ги миришеш явно.Колегите от много специалности не са слепи за пошлите и досадни страни на СУ,не си новатор както каза момата над мен.Просто някои или не говорят и реално опитват да направят нещо с разни организации и СС или просто не си разчестват езиците за неща,които не са във възможностите им.Изпечи си сега баджака в "милата Варна" и заигравай момите както в софииските дискотеките и си зарови аргументите в пясъка,щото се изтъркаха вече от безкрайно повтаряне и не впечатляват.
явор написа: Все пак съм решил да ставам юрист, човек на справедливостта и закона...
Това сигурно по новините си го чул хахахаххааха

За твоя подпис ще намериш отговор в моя подпис

и

как обичам да се дръгна по форуми хахахахаххаха
:lol:
Аватар
GoshOnski
В началото бе словото

Мнение от GoshOnski »

Хмм...интересна тема.Влизам отскоро във форума и дано не съм нахален като се включвам в "разговора" ви но .... аз ще си напиша мнението все пак. :P .
Според мен трябва всеки първокурсник да е осъзнал че това не е училище и няма как всичко да е лесно променимо както преди.Човек трябва да се пригажда към ситуацията, а не да се опитва да пригажда нея към себе си.Иначе..аз уча във ФМИ и .. не познавам проблемите на вашите факултети но ... съм доволен от нивото на преподаване и от преподавателите си.Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Иначе....едва ли ако реша да обясня на някого какво прави с фъшкиите и лайната си ще го разубедя от мнението му или..каквато там е целта на подобни изказвания.По скоро такъв тип коментари ми приличат на разговорите между петокласниците в чата(никой да не ми се обижда)
А инче....сега е лято.Защо не си починете малко от университета :P :P
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

GeorgiMilev написа:Според мен трябва всеки първокурсник да е осъзнал че това не е училище и няма как всичко да е лесно променимо както преди.
В моето училище въобще не беше по-лесно... даже инспектората останаха с вързани ръце... Това обаче не възпря моите напъни. И имаше поне малък резултат - едната учителка май и се поразби сърцето, другата обяви на баща ми, че мисли да спре да преподава, а третата се разплака и ми се извини :P
С упритост (викайте му инат, ако искате) все нещо ще се постигне, а аз и на нещо ще съм доволен.
GeorgiMilev написа:Човек трябва да се пригажда към ситуацията, а не да се опитва да пригажда нея към себе си.Иначе..аз уча във ФМИ и .. не познавам проблемите на вашите факултети но ... съм доволен от нивото на преподаване и от преподавателите си.Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Иначе....едва ли ако реша да обясня на някого какво прави с фъшкиите и лайната си ще го разубедя от мнението му или..каквато там е целта на подобни изказвания.По скоро такъв тип коментари ми приличат на разговорите между петокласниците в чата(никой да не ми се обижда)
А инче....сега е лято.Защо не си починете малко от университета :P :P
GeorgiMilev написа:Естествено че имам малки забележки но ... не съм и очаквал да нямам.
Е то и аз съм го очаквал, но и очаквам, че положението може да се подобрява.
Плазмодий написа:Практически яворе пиленце,ти нищичко не правиш.Само разравяш фъшкиите и сам си ги миришеш явно.
Ти като седнеш да правиш нещо, тогава прави коментари другите какво са правили и какво не... Да не говорим, че не си ми пряк наблюдател, за да можеш да си направиш такива заключения.
Плазмодий написа:Колегите от много специалности не са слепи за пошлите и досадни страни на СУ,не си новатор както каза момата над мен.
А аз къде съм казал, че съм единствен!? Какво е това нападане! Я вземете ми прочетете коментарите... Някъде да съм казал, че съм единствен... А и там, където съм написал, че има "хора и хора", явно, че съм визирал и други освен себе си от едната страна.
Плазмодий написа:
явор написа: Все пак съм решил да ставам юрист, човек на справедливостта и закона...
Това сигурно по новините си го чул хахахаххааха
Това, че ти не можеш да изпитваш подобни чувства си е лично твой проблем, за който явно, че аз не ти се присмивам...
Плазмодий написа:За твоя подпис ще намериш отговор в моя подпис
Така обикновено отвръщат хора, които бягат от един спор, така че не ми се хвали с него...
DID_miss написа:Яворе,добавката в подписа ти е меко казано глупава...но това е тема на друг разговор.
Явно не си забелязвала колко мнения с обидни тези и без аргументация са ме засипвали (относно темата за "провинцията" особено), затова не знаеш защо го казвам. Просто това го правят голяма част от "събеседниците ми".
DID_miss написа:...Не си новатор,не се възприемай като такъв...това е приятелски съвет.Много,ама наистина много хора ги виждат също като теб,дори и по-добре...Виждат също и несправедливостта,за която говориш и са несъгласни с нея,ама мнооого несъгласни...
На този въпрос вече отговорих :roll:
DID_miss написа:Не се залъгвай ,че ще промениш нещо...2 години на мен ми бяха достатъчни да се откажа.Това не е примирение.Бъркаш понятията.Това е въпрос на приоритети.Докато не ги промениш,ще бъркаш и ще страдаш...
Ами аз ще съм си доволен дори само да съм си изразявал мнението пред компетентните лица. Просто на мен явно това ще си ми остане приоритет. Чест, достойноство и такива "работи" на мен винаги са ми били приоритет и като се замисля, макар да съм страдал от това, сега като се обърна назад съм доволен от постъпките си.
DID_miss написа:Ако някой боготвори СУ-това си въпрос на лична преценка,пак въпрос на приоритет.Не е лицемерие,не е и безхаберие,най-малко примирение...
Ами да ти щажа честно, аз това съм го осъзнал. Тази забележка по-скоро трябва да я отправиш към останалите тук. Във всички теми досега аз съм зачитал мнението на останалите, но работата е там, че те не зачитат моето! Както не се зачитат мненията ми против СУ, така не се зачитат и тези, съдържащи коментари против София... Просто хората са фанатици!
DID_miss написа: А иначе имам 5 по Гражданско и хич нямам намерение да се оплаквам :lol:
Честито! После ще споделяш как се случват тези чудеса :roll:
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”