За сериала ли става въпрос или има и друг "Бандитски Петербург"?klqmba написа:Бандитския Петербург .... най-добрия
Руски филми
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Руски филми
Вметка - Бумер се превежда като BMW ( черно )Josif написа:Тези дни гледах Баварец 2 и много ми хареса, ако някой има впечатления да споделя!
А и имам една молба. Никъде не успях да си намеря текста на песента на DJ SLON от Бригада. Ако някой го има нека ми го прати или да го постне тук!
Иначе за Бавареца гледайте и първата и втората част! Особено втората е много силна. Отдавна филм не ми е харесвал толкова.
Много земен. Много приятен сюжет и разбира се драматична развръзка, но не в блуткавия холивудски вариант. Абе гледайте го!
Това ми е най-любимия руски филм ( Пръва и Втора част ). Втората част е по-слаба, но за сметка на това Светлана Устинова е моята любов и просто няма как да не го харесам.
И да - гледайте го!
Последно промяна от Бавария на 13 Юли 2007, 01:32, променено общо 1 път.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Cosa~Nostra
- Пишете, о, братя
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
На прима виста се сещам за "Брат", "Сестри", "Космосът като предчувствие" и един мафиотски, който гледах по TV1000, но не разбрах как се казва. И разбира се "Особеностите".
Това в графата на тези, които са ми харесали.
Такива, които не са са рядкост, но се сещам за два. Пак по TV1000 наскоро попаднах на някаква екранизация на "Златният телец" (може и на "Дванадесетте стола" да е била), но нещо не ме грабна и не я изгледах. Даваха също и един много странен, нещо между мафиотски и комедия, така и не разбрах каква точно му беше идеята. Може би щото все от средата го хващах..
Това в графата на тези, които са ми харесали.
Такива, които не са са рядкост, но се сещам за два. Пак по TV1000 наскоро попаднах на някаква екранизация на "Златният телец" (може и на "Дванадесетте стола" да е била), но нещо не ме грабна и не я изгледах. Даваха също и един много странен, нещо между мафиотски и комедия, така и не разбрах каква точно му беше идеята. Може би щото все от средата го хващах..
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Любимите ми руски филми са "Нощен патрул" и "Дневен патрул", екранизации по Сергей Лукяненко. Много ги харесвам.
Не са буквални екранизации и това им отнесе доста критика, но са си едни наистина добри филми. А книгите му също са на много високо ниво, препоръчвам ги на всеки любител на фентъзи^^ Става въпрос за вечната борба между Светлината и Мрака, за магия и всичко това... в Москва в наши дни. 
-
Geronimo
- Драскач
- Обратна връзка:
Вторият филм доста се отклонява от книгата, но определено филмите са на ниво, особено за руското ниво - големи ефекти, голяма врява.А иначе аз по книгите съм луд фен...това лято след изпитите само това четаШепот написа:Любимите ми руски филми са "Нощен патрул" и "Дневен патрул", екранизации по Сергей Лукяненко. Много ги харесвам.Не са буквални екранизации и това им отнесе доста критика, но са си едни наистина добри филми. А книгите му също са на много високо ниво, препоръчвам ги на всеки любител на фентъзи^^ Става въпрос за вечната борба между Светлината и Мрака, за магия и всичко това... в Москва в наши дни.

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Руското кино вече не е онзи призрак от началото и средата на 90те, а сега се появяват много картини на много високо (не искам да казвам Холивудско) ниво, освен тоталните блокбъстри 9та Рота, Патрулите и т.н., има и много качествени, но не до там известни филми. Например Личен Номер.
medicate, medicate