Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз за щастие го минах тоя период, когато се будех с "Хаджи Димитър" и на светофарите ми се причуваха неща от "Ралица"... Аз лично мисля, че е време за изпит вече... :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

Димов е пич ... супер приятен автор ! Пише интересно просто! А и се иска голямо майсторство, за да заобиколиш критиката от онова време без да се губи основният замисъл на романа!
ИзображениеИзображение
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

да, за жалост го четох в началото на предното лято и сега ми е малко мъгливо...а филма не струва(въпреки акктъорския състав!); абе, едва ли ще го сложат и без това сред темите тая година :wink:
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

A бе не е баш като да е заобиколил критиката. Смисъл, ако някой е чел втората редакция на романа, получава впечатлението, че са хванал някоя картина и просто са я донарисували отстрани. Абе нещо като облечените фигури на Микеланджело в Сикстинската капела. /Не че Димов е чак толкова гениален, ама това сравнение ми хрумва./
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
snowy
В началото бе словото

Мнение от snowy »

А "Под игото" как ви се струва? Лично на мен въобще не ми е от любимите. Като гледам, до сега не са го давали... Дано и тая година го пропуснат
Everything alters in the twinkling of an eye...
Аватар
radja
Гутенберг
Курс: втори

Мнение от radja »

veronika_smile написа:А "Под игото" как ви се струва? Лично на мен въобще не ми е от любимите. Като гледам, до сега не са го давали... Дано и тая година го пропуснат
на мен пък "Под игото" ми беше пъти по-лесно от Славейков.
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Ааа..аз пред "Под игото" предпочитам "Чичовци"... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

как "Чичовци" бе! прочетох го най-рано от прозата и пак нищо не помня, пълна каша са ми тея герои с ненормалните именца и особености...направо лудница!
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Ами...тогава го прочети пак - не е особено обемно... :wink: Какво му е - поне не е като обичайните гръмки и лигави истории на Вазов...
quiksilver
В началото бе словото

hm

Мнение от quiksilver »

много двойки гледам има на този изпит...дано и този път е така..да има много глупаци :)) аз лично почти не съм наблягал на литература..минал съм 2 автора вазов и ботев...и сега имам 1 седмица за литературата да я науча и преговор на историята :cry: но въпреки това ми се струва все едно какво 6те се падне..всичко е лесно!:)
все пи6е6 език,стил,периодът,в който твори е хубаво да се познава...дрдр пи6е6 там да има,вкарва6 20 интелигенти думички и си готов за 3 хихиххии...
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

не искам да те обиждам( понеже ти влизам в положението...готвиш история), но точно хора като теб изкарват двойките - поради липса на подготовка!
разбира се, никой не е защитен( :( ), ако се падне някоя забита тема особено (като "Чиовци" на TimShel)
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

ако изкараш на литературата с у4ене 1 седмица, шапка ще ти сваля, 4естно! :roll: според мен това е съвсем невъзможно, но пак ше си говорим....
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Optimistichen_pesimist
В началото бе словото

Мнение от Optimistichen_pesimist »

Orenda написа:ако изкараш на литературата с у4ене 1 седмица, шапка ще ти сваля, 4естно! :roll: според мен това е съвсем невъзможно, но пак ше си говорим....
I na men taka mi se struva. Daje mislq, 4e 1 godina e malko vreme za toq truden predmet.

Sorry, nqma kirilica :cry:
"Няма нищо по-силно от сърцето на доброволеца"
strange
В началото бе словото

Мнение от strange »

Продавам теми по литература.
Разработени са перфектно, стилистично и граматично са издържани, проверявани са от университетски преподавател.
Комплектът включва всички автори от конспекта за изпита по литература във всички ВУЗ-ове.
Teмите струват 50 лв.
За подробности ми пишете на strange@start.bg
или звънете на тел. 0878960026
София
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

пич абсурдно е да се подготвиш за 1 седмица(но не невъзможно)! просто материала е мн и няма начин да го изкараш(стискам палци да изкараш 3-ка де)но........ :(
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”