Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
little_secret написа:Някой каза,че 50 т. и имал 2 на изпита. Знаете ли 60-65 точки каква оценка е?
Доколкото си спомням, тройката започва от 43 точки. Това ще да е към 4 и нещо. От 80-81 нагоре е отличен. Не че тези сметки имат някакво значение-учете си и си направете изпита внимателно, отговорете на всичко, което можете: само това зависи от вас.
Аз пък да си попитам правя тези тестове за софийския и за два дни минах първата книжка без много зор и средно от 50 въпроса имам от 38-45 верни отговора, искам да ви попитам какви резултати имате горе долу на тези тестове
Миналата година (на първите три книги) изкарвах между 38-44 горе-долу (с едно изключение от 48 ), тази година съм вдигнал с няколко точки и изкарвам между 42 и 45 (това на 4-та и 5-та книга). Като цяло над 40 се счита за добре.
Взимаш си една от петте книжки на "Просвета" SUATEFL Five Real/Practice Tests. Първа и пета са с тестове, давани на изпити, другите са примерни. Изглеждат ето така:
В справочника на софийския, за изпита по английски пише, че има проверка на говорни и комуникативни способности, какво ще рече това, устен? Или той е само за специалности с педагогика? Дано въпроса да не изглежда глупав, но наистина не ми е ясно
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
mishkunche написа:Аз пък да си попитам правя тези тестове за софийския и за два дни минах първата книжка без много зор и средно от 50 въпроса имам от 38-45 верни отговора, искам да ви попитам какви резултати имате горе долу на тези тестове
С голям зор ги докарвам до около 36/40, но това е малко. За да имаме хубава оценка ни трябва над 10 точки на диктовката, над 40 на теста и (дай Беже) над 20 точки на есето - общо 70т. от максимум 90т. - оценка - 4.66
If you are too wasted to remember, it never took place!