Какво е да си студент в СУ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Catherine написа:Др. С. Баталова :wink: Симпатична жена е, нищо, че изглежда страшна при първо впечатление. Мен ме кефи.
да само дето бая безполезно преподава, по-скоро седим да си чешем езиците в часа й :lol:
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

DiviQgodi написа:Яворе, щом толкова хвалиш частните университети и си така недоволен от преподаването в СУ, защо всъщност учиш в СУ, а не в някой частен университет.
Ами аз много пъти съм го казвал - единствено заради реномето на СУ. Просто дипломата ще ми е по-призната и ще ми даде по-добър страрт.
DiviQgodi написа: И според мен малко си се объркал по въпроса, че в частните университети учат децата на успелите, защото всъщност там учат предимно децата на тези, които са откраднали достатъчно пари, за да си го позволят. Освен ако не смяташ, че те именно с това са успели.
А доколкото съм запозната, повечето деца на успели се натискат за СУ, ако не успеят да влязат в някой чуждестранен университет.
DiviQgodi написа:...тези, които са откраднали достатъчно пари, за да си го позволят. Освен ако не смяташ, че те именно с това са успели...
И аз не смятам това за правилно, но все пак е проява на някакъв интелект и на добра ориентация в обществото.
DiviQgodi написа: А доколкото съм запозната, повечето деца на успели се натискат за СУ, ако не успеят да влязат в някой чуждестранен университет.
Ами не бих казал, че се натискат толкова. 1/3 от познатите ми, които са деца на юристи, въобще на късмет дойдоха за изпитите в СУ, а другата 1/3 дори не кандидатстваха в СУ.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

явор написа:другата 1/3 дори не кандидатстваха в СУ.
Постъпили са достойно. А не като тебе да се излагат сега с некви изказвания едно от друго, които си противоречат.
Изображение
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз пък кандидатствах само в СУ :tongue: Все пак не можете да ме убедите, че да следваш филология в СУ е същото като в Югозападния, или Пловдивския и т.н. Струва ми се, че в хуманитарните дисциплини СУ е най-добър. За другите не знам.
Чувала съм много хубави отзиви за преподаването и преподавателите в Нов български, но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там. :cry: Освен децата на богаташите (забогатели по кой знае какви начини - мисля, че някой го спомена) или на тези, дето са си продали къщата, за да си изучат детето... Така че - СУ :love7:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

feichka написа:
Winyan написа:И нашата беше симпатична. Невена..как се казваше. Роди си много сладко момченце. И изпитът мина нормално.
Невена Панова? Щото ако е тя, аз знам че преподава по старогръцки... :shock:
И латински преподава. :) Много мила жена.
Brainless Pirate
Гутенберг

Catherine написа:
Чувала съм много хубави отзиви за преподаването и преподавателите в Нов български, но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там. :cry:
Имат стипендии, които покриват 100% или 30% от таксата за семестъра. Логично е тези, които влизат в СУ, да са достатъчно добри, за да могат да вземат тези стипендии в НБУ, ако им се учи нещо там.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Не е толкова логично, защото не си давате сметка, че при изпит, който покрива по-малко от 10% от знанията ти (а такива са и литературата, и историята) оценките за кандидатстване определено не са толкова обективни! Имам познати, които имаха пропуск от 2-3 теми и се падна точно една от тях, и други, които бяха учили 2-3 и им се паднаха. Много са хората, които са били по-подготвени от тези, които са им заели местата.
Та те, както и аз бих направил, не биха си причинили това да кандидатстват пак или да губят 1 година. Вариантът е частен ВУЗ. А колкото до стипендиите - те са най-много 2-3 за курс специалност, затова не ми казвай, че е толкова лесно да ги изкараш!
...но колко хора честно мога да си позволят да дават хиляди, за да учат там...
В случая спорът е за нивото на подготовка, и той не засяга финансовата страна...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Brainless Pirate
Гутенберг

When there's a will, there's a way :wink:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Where is WILL, there is SMITH! :glasses4:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Winyan написа:
feichka написа:
Winyan написа:И нашата беше симпатична. Невена..как се казваше. Роди си много сладко момченце. И изпитът мина нормално.
Уау! :) Супер! Много е миличка. :) Ти каква специалност си?
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Brainless Pirate
Гутенберг

feichka написа:
Winyan написа:
feichka написа:
Уау! :) Супер! Много е миличка. :) Ти каква специалност си?
Скндн-вистика :wink:

Но понеже стана много офф топик, ще кажа и нещо по темата, за да не ни мъмрят: Да си студент в СУ в първи курс може да бъде хубаво :)
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

^ :wink: А най-хубаво е след взети изпити (които са кошмарни и следователно те правят безсмъртен :lol: ) да се размажеш от танци в някоя дискотека... :D
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

feichka написа:^ :wink: А най-хубаво е след взети изпити (които са кошмарни и следователно те правят безсмъртен :lol: ) да се размажеш от танци в някоя дискотека... :D
Ако все още имаш сили...
Аватар
feichka
Форумно зомби

Мнение от feichka »

Axel написа:
feichka написа:^ :wink: А най-хубаво е след взети изпити (които са кошмарни и следователно те правят безсмъртен :lol: ) да се размажеш от танци в някоя дискотека... :D
Ако все още имаш сили...
Ще намеря...:)
Аватар
DiviQgodi
В началото бе словото

Мнение от DiviQgodi »

И според теб, Яворе, подготовката в частните университети е по добра. Това ли е твоето мнение???
Happy!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”