begemot_ написа:това си е тяхна работа. и на мен молекулярната биология ми е 100000000000000 пъти по-интересна от медицината, предпочитам да работя научна работа отколкото да намествам кости или да режа хора /не че не уважавам лекарската професия, просто е различно/
как и те не знаят какви? за тебе биохимици, генетици, биофизици нищо ли са? искам само да ти кажа, че например на този етап медиците ако бяха по- на "ти" с важни дисциплини като имунология, ензимология, клетъчна биология, биохимия, микробиология, нямаше да допускат такива грешки... айде няма да говоря повече че се ядосах.
медицината е практически насочена професия, молекулярната биология е наука, чиято цел е изясняване на физическите, молекулярни механизми на функциониране на живите системи - от вирус до човек. малко е нелепо да даваш лекарства на човек без да ти е ясно точно какво правят на молекулно ниво, а сега точно това се прави. бъдещето е на молекулната медицина, индивидуалните терапии според генотипа на индивида и т.н. останалото е кълцане и кърпене.
с това мислене аз не знам как учиш по биология, сигурно ти е много неприятно щом не виждаш смисъл в това
е добре наизусти темите, отбий номера
а аз повече няма да пиша в раздел КСК за биологията, ако искате да питате нещо обърнете се към друг студент от БФ
Ако успея да влезна ще се срещнем да те черпя кафе.А може и по бира