За мен яденето на шкембе чорба е повече от просто приемане на храна. Това е ритуал - правилното разбъркане на чорбичката, нужното количество чесънче, добре стритата чушчица- всичко е от значение.
Реших да ви запитам, къде се наслаждавате на този апотеоз на българската кулинария? Нека темата е за възхвала на шкембето, за мястото му в българската култура както и най-вече места за консумация
Да започна аз -
София, Младост 4 - има един трафопост, При Нели се нарича кръчмата, от чисто квартален тип - с петна и дупки от фасове по масите Намира се на улицата, по която 76 свива преди училището до последната му спирка. Шкембето е превъзходно, но цената му може и да е по-ниска - сега е 1.50лв. Парченцата са средно накълцани, но са изключително многобройни, може би половината от купичката е само шкембе. Струва си да се посети, ако сте в района.
София, център - тук може да говорим надълго и нашироко, но ще спомена само Дивака ( и малкия и големия ) - може би едно от най-добрите шкембета, които съм опитвал в Сф. За обстановката няма какво да обяснявам, всеки е бил там. При цена от 1.60 и 10 стинки хляба, тва шкембе е огромно - по-големи от нормалните купи за супа, с едро накълцани парчета. Задължително за всички любители

p.s. Моля, тези от вас, за които шкембето е "гадост" и "не мога да го понасям" просто да запазят мнението си за себе си и да не замърсяват темата с излишните си мнения.