Размисли и страсти с pora_e_priqtel
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
шма прощаате, ма аз "пора е приятел" винаги съм го възприемала като изречениеpora_e_priqtel написа:Я, аз па от немай къде се оказах прав!Raya_Alexandra написа: В ника няма грешкаСпоред граматичното правило прозвища на хора, който са членувани, са винаги с кратък член -а или -я: Левака, Моканина, Доктора.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
1. Хехе - ами той рожденият й ден беше минал, но аз си прехвърлях наум разни идеиIce_Spirit написа:Не мисля,че е правилен непълният член.Има прозвище,когато е само Пора.
имам си и аз моите въпросчета:
1.Какво взе за рд-то на приятелката ти в крайна сметка-латексовото боди или белезниците?
2.Какво искаш да правиш след 5 години?
3.Къде искаш да си пак тогава?
4.С кого искаш да си?
5.Вярваш ли в случайността?
6.А в съдбата?
7.Как се справяш с несправедливостите на живота?
2. Искам да работя квалифицирана работа по специалността ми (мечтии), в която да имам възможност да разгърна интелектуалния си капацитет, да ми носи удоволствие, както и значителни доходи. Искам да съм се научил да свиря добре на китара, все още да пея в група/и, само че да сме на доста по-добро ниво, да имаме лайвове, да възродим рока и неговите производни в милата родина
3. В България.
4. С нея.
5. О, да! Ако тя не съществуваше нямаше да съм такъв карък
6. Ми не. Е не че не съм псувал Фортуна няколко пъти, ама то това е било в изблик на нерви
7. Йебем ги! С рога напред.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
1. Ми курецJoker написа:1. И като завършиш МО, кво?
2. А за политическите зелени, къде мислиш се намират те По света и у нас - наляво или надясно и защо не е обратно?
2. Ами миналата седмица Ал.Каракачанов каза, че зелените партии по света почти винаги са лявоцентристки. Това не го знаех, но човек се учи докато е жив. Честно казано нямам никаква представа защо клонят именно наляво от центъра. Може би защото се противопоставят на доста корпоративни интереси, които застрашават природата. А това сигурно води до гласна или негласна подкрепа за засилен държавен контрол над бизнеса по отношение на екологичните последствия от неговата дейност. У нас дълго време бяха в девета глуха, но действителността безмилостно тласка нещата в посока, в която обществото се нуждае все повече от зелено мислене.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- IShotTheSheriff
- В началото бе словото
По въпроса за члена...
Дето е рекъл Вазов аз съм общо взето "къс" в граматиката, ама все пак: прозвищата си вървят със собствените имена и участват в устната и писмена реч така както са замислени, без значение дали са с пълен (Варлам Копринарката) или кратък член (Дечо Пора (Чудомир) и каква е ролята им в изречението. В случая цялото изречение "пора е приятел" е прозвище, в него граматическите правила не важат, от значение е как е замислено. А то е замислено така:
"Знам, че е сгрешен. Просто "пора" като прякор някак си по-добре пресъздава непосредствеността на асоциациите, които името на едноименния герой от вица би трябвало да предизвика. "Порът" е някак си по-формално. Сравни ефекта при изговаряне на "Компира" и "Компирът" например"
Точно казано btw, радва
Спирам, че заприличах на проф. Брезински 
"Знам, че е сгрешен. Просто "пора" като прякор някак си по-добре пресъздава непосредствеността на асоциациите, които името на едноименния герой от вица би трябвало да предизвика. "Порът" е някак си по-формално. Сравни ефекта при изговаряне на "Компира" и "Компирът" например"
Точно казано btw, радва
I have taken off my coat.
I shall now
Loosen
My braces.
Now I am
All right...
My God...
I do feel lazy!
J.C. Squire
I shall now
Loosen