Столицата и провинцията

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Бeтон написа: Действително има толко надувки... ами пловдивчани?

???

Какво "ами пловдивчани" ???
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Визирах такива като съквартиранта ми, стана преди време дума за една колежка на потебителката с ник Melanin, да не забравя и Николай Бюреков :D (май беше от Пловдив). Колкото до съквартиранта ми... не е толко безнадежден случай като Явор, ама си е заблуден в общи линии. Веднъж тръгнал да ми развива теории, че и в София имало хубави неща, а пък като почне лириката и прозата си за Пловдив... просто изключвам и не го слушам.
Изображение
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Оф, Яворе, на тебе сигурно 80% от мненията са ти в теми като тая. Не знам обаче, май изгаряш от кеф и получаваш наслада като те псуват и ти обясняват, че София си е София, а провинцията си е провинция... :roll:
Сам инициираш някакви безсмислени спорове, които в повечето случаи губиш.

СОФИЯ Е НАЙ-ХУБАВИЯ ГРАД В БЪЛГАРИЯ И и точка по въпроса. В София се говори най-правилен български и точка по въпроса. София е и най-мръсния град (с изключение на пикови моменти от летния сезон навсякъде по черноморието + самото черноморие...) и пак точка по въпроса.
Казах.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Re: Столицата и провинцията

Мнение от tamerlan »

la_cazadora написа:По темата за софиянците: Аз честно казано не разбирам как на улицата различавате софиянеца от не-софиянеца. :? И как разбирате дали в рейса ви е настъпил софиянец или не-софиянец. :confused4:
Като се съберат повече почивни дни тези, които остават, са софиянци :lol: Всъщност, само определен тип хора от провинцията си мислят, че кой да е софиянец изобщо ги мисли и се вълнува от съществуването им. А тези, които прекалено много се оплакват от "селската инвазия", обикновено в петък си взимат автобуса за Волуяк :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Как не ви писна да я дъвчете тази БЕЗСМИСЛЕНА тема? :roll:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Три думи:
възможности за реализация
medicate, medicate
susi
В началото бе словото

Мнение от susi »

Вие сте някви безподобни образи. Идеята на темата селяни - софиянци, не опира ли пак до манталитет? Защото аз от вашите писаници оставам с впечатление, че просто търсите някакви начини да се обиждате определяйки се като варненци, пловдивчани, софиянци и още Бог знае какви. То е като със зодиите - жените раци са ужасни, мъжете деви са женчовци и прочее. И в тая връзка си мисля, че манталитета определя човека, както и мозъчната дейност (защото ми прави впечатление че бързината на мислене, си е направо предпоставка за половинтаа впечатление на хората от теб) и накрая външният му вид (защото това си е от значение, каквото и да си говорим). Има хиляди примери за "селяни" - кореняци-софиянци, както и още толкова за хора идващи от малки градчета и селца, държащи се по-като граждани от много други такива...

А като видиш един селянин... просто го умножаваш по 0 и го подминаваш - не можеш да го промениш, дори при най добро желание.
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните... и сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

FeverNew написа:СОФИЯ Е НАЙ-ХУБАВИЯ ГРАД В БЪЛГАРИЯ И и точка по въпроса. В София се говори най-правилен български и точка по въпроса. София е и най-мръсния град (с изключение на пикови моменти от летния сезон навсякъде по черноморието + самото черноморие...) и пак точка по въпроса.
Казах.
София не е най-хубавият град в България.
Казах.
susi
В началото бе словото

Мнение от susi »

Даааа бе! Кой си ти да казваш?! В смисъл, не мислиш ли, че може някой да не поддържа твоето мнение, а да има свое!?
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните... и сме направили толкова много с толкова малко за толкова дълго време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо!
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

кой кой е? FeverNew или Пора? щото виждаме две противоположни мнения, ама май само единият трябва да се съобразява с чуждото мнение... не звучиш много либерално и логично.

колкото до синдрома "аз гъм гъзьето от големия град" - ми май навсякъде го има, дори не само в София, Варна, Пловдив. Петричани се надували пред санданци, санданците сигурно на околните села и т.н.
пък ако трябва да гласуваме за най-хубав град в България - ми айде да е Охрид, а?
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

la_cazadora написа:Ако ти заговори "мЕко", ще разбереш, че не е от София
сигурна ли си?!Защото вече 9 месеца съм тук и се уверих,че колегите ми от "провинцията" говорят сто пъти по-чист български,отколкото софиянците.
Toto-I will remember
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

FeverNew написа:СОФИЯ Е НАЙ-ХУБАВИЯ ГРАД В БЪЛГАРИЯ И и точка по въпроса. В София се говори най-правилен български и точка по въпроса.
8)
Ето, Гелето сложи точка на въпроса. Всичко отгоре ще е излишно.
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Не само че не можете да говорите правилно,но и не може да пишете-Най-хубавияТ град трябва да е :lol:
Toto-I will remember
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

susi написа:Даааа бе! Кой си ти да казваш?! В смисъл, не мислиш ли, че може някой да не поддържа твоето мнение, а да има свое!?
Изглежда абсурдно, нали? И двете мнения са изказани по еднакво малоумен начин, като с вторити целях да изтъкна малоумността на първото. И естествено не искам да наложа своята гледна точка. Надявам се, че видяхте колко е нелепа тази практика и ще я избягвате.

Гаврош - спокойно, не съм изменил на либералните си принципи, пък и не забелязвам някой да се съобразява кой знае колко с чуждото мнение. :roll:
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Щом ще се заяждаме -
Ice_Spirit написа:Не само, че не можете да говорите правилно, но и не може да пишете - Най-хубавияТ град трябва да е :lol:
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Заключено

Обратно към “България”