Изневерявате ли?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
И каква е разликата къде ги пишеш, като все са глупостиVintersorg написа:Що, право нямам ли?Raya_Alexandra написа:Тогава за кво си правиш труда да постваш мнения...![]()
![]()
Поне не пиша глупости в теми от рода на "Асоциации", "Кажете на следващия, че е келеш" и "Познай за какво си мисли майка ти в този момент!"![]()
![]()
![]()
![]()

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Радвам се, че е станало интересно.
А това, дали съм стар, зависи от гледната точка. Според мен съм си на точно вярната възраст.
Бърнард Шоу казва, че доказателство за Божията милост са мисионерите, които Господ праща на изгладнелите човекоядци.
Ако сега с крясъци, заклеймяване и патос се постигаше нещо различно от кръвонасядания, фрактури и преждевременна екстракция на някой зъб, или в най-миролюбивия изход - присмех на курабийки, то най-добрите оратори щяха да са онези адвентисти, които по съботно време досаждат на гражданите пред Централна баня или окаяните протестантски клонинги на Хорст Фукс, които в Щатите наричат телевангелисти. Подозирам, че учащите в СУ леко се различават по психопрофил от религиозните и националистически фанатици, че да се поддават на подобна примитивна манипулация. Някои по-обидчиви дори биха взели опитите ти за обидни.
После, човек, който е готов да се откаже от толерантността към останалите, за да им наложи собственото си виждане за провал, за добро и лошо и т.н. може и да е добър... за член на НКВД например. От онези, на чиито картони пише 'вербуван по идеологически причини'. Една голяма част от злините в историята са плод на хора, решили да подобряват света по собствено осмотрение и толкова милосърдни, щото да правят добрини на общо основание. А, не, благодаря, подобни добротворци никой не ни е питал дали ги искаме.
А това, дали съм стар, зависи от гледната точка. Според мен съм си на точно вярната възраст.
Бърнард Шоу казва, че доказателство за Божията милост са мисионерите, които Господ праща на изгладнелите човекоядци.
Ако сега с крясъци, заклеймяване и патос се постигаше нещо различно от кръвонасядания, фрактури и преждевременна екстракция на някой зъб, или в най-миролюбивия изход - присмех на курабийки, то най-добрите оратори щяха да са онези адвентисти, които по съботно време досаждат на гражданите пред Централна баня или окаяните протестантски клонинги на Хорст Фукс, които в Щатите наричат телевангелисти. Подозирам, че учащите в СУ леко се различават по психопрофил от религиозните и националистически фанатици, че да се поддават на подобна примитивна манипулация. Някои по-обидчиви дори биха взели опитите ти за обидни.
После, човек, който е готов да се откаже от толерантността към останалите, за да им наложи собственото си виждане за провал, за добро и лошо и т.н. може и да е добър... за член на НКВД например. От онези, на чиито картони пише 'вербуван по идеологически причини'. Една голяма част от злините в историята са плод на хора, решили да подобряват света по собствено осмотрение и толкова милосърдни, щото да правят добрини на общо основание. А, не, благодаря, подобни добротворци никой не ни е питал дали ги искаме.
Once you are up high, there is nowhere to go but down.
Ами аз имам два вида приятели. Едните се въртят като ветропоказатели и кимат на всичко, което кажа, другите не се страхуват да спорят с мен и да ме предупреждават, че се държа като идиот, когато го правя. Винаги съм държала повече на вторите и винаги съм ценяла тяхното мнение повече. И никога не съм се обиждала. Защото не съм безгрешна. Но и аз винаги ги дърпам за ръкава, когато грешат. Опитах се да издърпам и вас, без полза, но опитах. Приех критиката на Арти и спирам да пиша по темата.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
Понеже това беше камък в моята градинка. Ако кажеш на някого: "Ти си идиот! " Значи го мислиш за идиот. Ако му кажеш:" Не се дръж като идиот!" значи не го мислиш за идиот и просто му сигнализираш за нередно поведение, защото ВЯРВАШ, ЧЕ ТОЙ ВСЪЩНОСТ НЕ Е ТАКЪВ. Ако той започне да спори, спориш и ти и се стремиш да го убедиш, че греши в случая, не че е грешен по принцип. Осъждала съм конкретно поведение, не конкретни хора. Какво праведно ръмжене, к`ви 5 лева? Ако нормалното човешко поведение ти се струва прекалено праведно и се изкушаваш и ти да ми предложиш ореолче, може би е редно да се замислиш какво става с теб, щом най-обикновен човек ти се струва като светец. Такива като мене са много повече, отколкото си представяш, просто често не могат да вземат думата от такива като теб. И защо ще ми счупиш зъбите и главата, дори и преносно? Защото ти казвам истината, а тя не е приятна? Ами не е, така е. Лекарството понякога горчи, но пък помага.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
Ето още един, че да направим Алпинеум.
Последно, кое от двете?
Праведното считах за очевидна ирония. Трудно намирам нещо праведно в натрапването на мнение и особено на морал, макар че онези, които се опитват да го правят винаги започват с добри намерения. Демек с настилката на пътя към ада.
Стрихининът също горчи, но не помага.
Последно, кое от двете?
или:Ако той започне да спори, спориш и ти и се стремиш да го убедиш, че греши в случая, не че е грешен по принцип.
Защото нали ти е ясно, че спор с крясъци не се води? Такова нещо е словестният еквивалент на бой с брадви, или ако щеш, ръфането на разни чаркове.Трябва да го заклеймиш до дъно, трябва и ти на свой ред да и крещиш в лицето, за да те разбере, за да стигнат думите ти до нея. Това е, което правя.
Праведното считах за очевидна ирония. Трудно намирам нещо праведно в натрапването на мнение и особено на морал, макар че онези, които се опитват да го правят винаги започват с добри намерения. Демек с настилката на пътя към ада.
Стрихининът също горчи, но не помага.
Once you are up high, there is nowhere to go but down.
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Мисля, че спорът ви е безпредметен. Дори вече не разбирам кой каква позиция защитава.
Син просто сподели своята гледна точка. Своето виждане за морал и ценности. И според мен е повече от прекрасно, че все още има такива хора. Защото няма какво да си говорим - живеем в общество, в което да имаш висок морал, може би дори е пречка.
А да се бориш срещу всички е повече от трудно.
Син, наистина ти пожелавам да срещнеш някого, който мисли също като теб, защото в противен случай ще останеш много наранена.
Син просто сподели своята гледна точка. Своето виждане за морал и ценности. И според мен е повече от прекрасно, че все още има такива хора. Защото няма какво да си говорим - живеем в общество, в което да имаш висок морал, може би дори е пречка.
А да се бориш срещу всички е повече от трудно.
Син, наистина ти пожелавам да срещнеш някого, който мисли също като теб, защото в противен случай ще останеш много наранена.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
I am the captain of my soul