втора специалност или магистратура??
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
втора специалност или магистратура??
Ето малко математика. Ако започнем 2-а специалност паралелно с първата учим минимум 4 години бакалавърска степен и после още 1 за магистърска степен = минимум 5 години. А ако запишем направо магистратура след първата бакалавърска степен за 2.5 или 2 и дори за 1.5 год ставаме директно магистри по втората специалност.
Кажете моля ВИ какъв е смисълът да учим 2-а специалност, освен че очевидно ще бъдем по-добри специалисти от тези дето за 2 години са станали магистри.
Има ли някакви формални предимства следването на бакалавърска степен по втора специалност??
Кажете моля ВИ какъв е смисълът да учим 2-а специалност, освен че очевидно ще бъдем по-добри специалисти от тези дето за 2 години са станали магистри.
Има ли някакви формални предимства следването на бакалавърска степен по втора специалност??
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
има разлика .При 2-рата специалност имаш по - малко часове, отколкото тези , на които това им е основната специалност.а във 2-рото висше(нова специалност) си имаш точно същия хорариум и нямаш никакви отстъпки.Просто караш 2 специалности паралелно и е доста по - трудничко...
доколкото ми е известно , сега в СУ предлагат второ висше , ане 2 -ра специалнот(това е било в миналото и са я премахнали, за съжаление).
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
-
edi_silistra
- В началото бе словото
Що за въпрос. това са две различни неща. последният донякъде е прав, но аз съм изкарал и двете. за кратко време завършваш повече неща.
например:
Бакалавърската ми програма е "Физика и математика" трета специалност "Физическо възпитание" и специализация по "Информатика" и всичко това за 4 години.
После за 1.5 години карах второ висше (магистратура) по Международни политически отношения и сигурност.
например:
Бакалавърската ми програма е "Физика и математика" трета специалност "Физическо възпитание" и специализация по "Информатика" и всичко това за 4 години.
После за 1.5 години карах второ висше (магистратура) по Международни политически отношения и сигурност.
Edi ot Silistra 
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
- Гост
- Пишеща машина
Ако си решил да учиш второ висше в същия факултет в който ти еJohn_Coffey написа:А вярно ли е, че можеш да запишеш второто едва след втората година?
и първото, имаш връзки при секретарките и можеш да се раздвояваш,
за да не изпускаш лекции и упражнения, които са по едно и също време и имаш приличен успех може да запишеш второ висше след първата година./егати изречението написах, от далеч ми личи, че не съм ходил на езикова култура
грешката е вярна
Какво й е на математиката ?
Малко по-долу ви обясняват как можете за 1.5 години да станете магистри по специалност различна от тази на бакалавърската ви степен. Въпросът ми е има ли някакво ФОРМАЛНО предимство в това човек да си учи първо четири годинки бакалавърска степен и после 1 годинка магистратура?! След като може по-принцип да "мине метър" и за 1.5 год да стане направо магистър?!?!
Например вие сте 2-и курс психология и искате да завършите и политология, е струва ли си да карате бакалавърска степен политология(?), освен очевидното предимство, че ще сте много по-добър политолог ако учите 5 год! Питам кой ви го признава, ако въобще на някой му пука кой колко знае!
Ето ви я математиката 4+1 = 5 което е по-голямо от 1.5 с... еми с доста
Малко по-долу ви обясняват как можете за 1.5 години да станете магистри по специалност различна от тази на бакалавърската ви степен. Въпросът ми е има ли някакво ФОРМАЛНО предимство в това човек да си учи първо четири годинки бакалавърска степен и после 1 годинка магистратура?! След като може по-принцип да "мине метър" и за 1.5 год да стане направо магистър?!?!
Например вие сте 2-и курс психология и искате да завършите и политология, е струва ли си да карате бакалавърска степен политология(?), освен очевидното предимство, че ще сте много по-добър политолог ако учите 5 год! Питам кой ви го признава, ако въобще на някой му пука кой колко знае!
Ето ви я математиката 4+1 = 5 което е по-голямо от 1.5 с... еми с доста