Немска филология 3

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Немска филология 3

Мнение от Circle Line »

Пускам отново тема за немската филология (предишната такава беше преди около 5-6 месеца и вече не е актуална); надявам се тук да пиашат хора, които са вече в края на първи курс (е и от по-горните курсове също де) и да споделят впечатленията си от специалността :lol: :lol: :lol:
Аватар
slavena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Немска филология 3

Мнение от slavena »

Circle Line написа:Пускам отново тема за немската филология (предишната такава беше преди около 5-6 месеца и вече не е актуална); надявам се тук да пиашат хора, които са вече в края на първи курс (е и от по-горните курсове също де) и да споделят впечатленията си от специалността :lol: :lol: :lol:
Е не ми казвай, че си решил да се прехвърляш? :shock: :)
Don`t eat yellow snow!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Не съм решил нищо още, но немската филология винаги ме е привличала, въпреки че миналата година я забутах на 5-то място :lol:
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

хайде сега пак само аз ще пиша в темата, но нищо :lol: :lol:
аз съм вече на края на първи курс и събрах първите си впечатления...
ами...хм... нещо съм разочарована само че не съм сигурна дали от университета или от специалността или от двете
има преподаватели, които направо ме отказват да уча, чувствам се демотивирана
в процес на обмисляне съм дали да не се прехвърля нещо друго ...

не знам какво точно те интересува за специалността, ако имаш някакви конкретни въпроси, питай :)
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

с какво по-точно те демотивират тези преподаватели- високи изисквания или нещо друго?
Аватар
AngelicalEyes
В началото бе словото

Мнение от AngelicalEyes »

Мен лексикологията ме демотивира като че ли най-много до момента...Предимно с отчайващо големия брой страници, които трябваше да назубря...Разочарована съм, откровено казано. Скучно ми е, безинтересно, непосилно на моменти. Не е лесно. Със сигурност. Но по-лошото е, че не ми е и интересно даже. :(
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

А теоретичните дисциплини като синтаксис, морфология и т.н. на немски ли ги учите или на български, защото при нас (в кореистиката) се учат на български, което понякога е доста дразнещо.
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Circle Line написа:А теоретичните дисциплини като синтаксис, морфология и т.н. на немски ли ги учите или на български, защото при нас (в кореистиката) се учат на български, което понякога е доста дразнещо.
е все пак нивото на знаене на езика е доста различно...според мен е нормално ,че ги учите на български :)
A Mind is a terrible thing to waste!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

eli_girl написа:
Circle Line написа:А теоретичните дисциплини като синтаксис, морфология и т.н. на немски ли ги учите или на български, защото при нас (в кореистиката) се учат на български, което понякога е доста дразнещо.
е все пак нивото на знаене на езика е доста различно...според мен е нормално ,че ги учите на български :)
да, така е, обаче би било доста по-полезно според мен първите няколко години да посветим изцяло на езика, а след това вече новите дисциплини да учим на корейски, сегашната практика на преподаване на източни езици ми се струва някак смущаваща
moshata
В началото бе словото

Мнение от moshata »

а знаете ли колко човека приемат всяка година?казаха ми 70,но според мен са много 70.ако някой има по-сигурна информация да каже :)
Аватар
aishiii
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление (немски език)
Курс: първи

Мнение от aishiii »

50 са били местата мин година като 10 мъже и 40 жени :)
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
curse
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от curse »

Здравейте, малко офтопик по темата :wink:
Какво мислите за ИЧС? Някой ходил ли е наскоро там за горните нива по Немски език и какво мнение имате? В момента съм в Престиж Б2 и ми се струва много посредствено за нивото, което трябва да е. Трябва ми някой сериозен курс.
п.с. zaharinka относно подписа ти "Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!", граматически правилното не трябва ли да е "Nicht alle Wünschenswerten sind erreichbar, nicht alle Erkennenswerten erkennbar" (макар, че пак звучи нелогическо) или "Nicht alles Wünschenswertes ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertеs erkennbar! , тъй като ми звучи грешно... (ако това е някаква метафора или идиом). :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”