Концесия на общежитията или други мерки?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено

Коя мярка според вас е най-подходяща за подобряване на условията в общежитията и около тях?

Борба с корупцията в настоящето ръководство
2
25%
Единен държавен орган за стопанисване (както до 1996г.)
5
63%
Забрана и/или ограничаване на частния бизнес (строежи и заведения) в студентските градчета
1
13%
Отдаване на концесия на частни собственици
0
Няма гласували
Няма нужда от промяна
0
Няма гласували

Общо гласове: 8

dragnev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Концесия на общежитията или други мерки?

Мнение от dragnev »

Във връзка със статията http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=6372 на колегата Патеев, бих искал да направим едно наше проучване по дадения въпрос.
Нашите представители в НПСС твърдят, че са съгласни с тази концесия, като уж изразяват нашето мнение.
Не знам дали сте запознати с отдадените под концесия общежития във Варна, но немалка част от студентите там не са чак толкова доволни, колкото студентските им лидери, които не живеят на общежития. Концесионерите например осигуряват общежития само за учебния период - лятото всички ВЪН и общежитията са хотели! Настаняват се студенти като критерия не е както досега социална справедливост по доход и успех, а е по-скоро финансова възможност за едни постоянно нарастващи наеми. Освен това вече няма закрила над студентите държавна поръчка, а там официално живеят най-вече чуждестранни студенти.
Дайте своето мнение, за да разберем дали то съвпада с това на нашите управляващи и "студентски лидери".
Дайте и други решения в свободен текст по-долу :wink:
Последно промяна от dragnev на 29 Апр 2007, 16:50, променено общо 1 път.
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Жалко, че не мога да посоча първите 3 наведнъж :o
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Да, и аз по тази причина доста се поколебах преди да гласувам :)
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
dragnev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от dragnev »

Не знам дали има начин първите три да се посочат от един човек, но смятам че всички решения са самостоятелни и обособени.
Аз също първоначално бях за първите три мерки, но смятам, че ако има единен държавен орган, ще се сложи край на местното управление и корупция, както и че държавата ще може да се натисне да забрани безобразните строежи и заведения, коли, мутри и т.н. тук.
Всъщност първия отговор изключва втория, защото се предлага не университета да стопанисва общежитията, а отново държавата... университетите се доказаха като много лоши и корумпирани стопани.
Органичаването на частните изпълнения и беззакония съм ги сложил за да преценим доколко те са съществени за студентите спрямо останалите проблеми. Например одобряваме сегашното ръководство, но не одобряваме външната инфраструктура:)
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”