Повторно кандидатстване в същата специалност

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Заключено
^Milinka^

Повторно кандидатстване в същата специалност

Мнение от ^Milinka^ »

Един приятел иска да се отпише от специалността си и да кандидатства отново, като сред желанията му ще бъде и сегашната му специалност.Аз лично съм чувала, че не може да се отпишеш и да кандидатстваш отново за специалността, от която си се отказал.Може и да бъркам.Кажете ми, моля ви, ако имате информация по въпроса.Четох и правилника на СУ, но там не ми стана много ясно.
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

По принцип за да кандидатстваш наново трябва да си изтеглиш дипломата. Въпреки това, в учебния отдел на съответния факултет все още те водят за студент при тях, така че не е нужно да кандидатстваш за същата специалност. Ако не те приемат нещо друго, можеш просто да си върнеш дипломата (има определен срок) и продължаваш нататък. А ако се отпишеш още когато си теглиш дипломата, тогава вече не си техен студент и губиш студенстки права (за тази специалност) за две години.
Everything in my world
Everything in your world
Things won`t always go right in this life
There`s always changes
We`ll make it
That`s why I gotta do the best that I can...
^Milinka^

Мнение от ^Milinka^ »

Много благодаря за бързия отговор.Точно последното ме интересуваше.Значи все пак не можеш да се отпишеш и да кандидатстваш за съшата специалност в рамките на 2 години.Благодаря отново.
Заключено

Обратно към “Административни въпроси”