за бюрокрацията в СУ и висенето по опшаки за плащане >

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Аз също.
Brainless Pirate
Гутенберг

Чухте ли какво каза Владо Береану по БНТ днес
"Щом като студентите събират три подписа цял месец, значи или ректора и декана рядко се вясват в ректората, или в отдел студенти не си вършат работата."

:)
чаровно
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

По какъв повод го е казал?
Но затова са виновни студентите, защото не знаят домашните телефони на гореспоменатите лица, за да могат да ги тормозят вкъщи :...:
Brainless Pirate
Гутенберг

Имаше предаване относно прехвърлянето във втора специалност. По БНТ, май в 'частен случай'.
oddi
В началото бе словото

Мнение от oddi »

Точно така си е-аз се прехвърлих след първи курс :twisted: Правят невъзможното, за да изпуснеш срока за подаване на молби за прехвърляне и си спомням, че успях в последния момент-през цялото време се търсеше "зам.декан", защото деканът го нямало и нямало кой да ми подпише академичната справка :twisted:
Но има и по-фрапиращ случай-секретарката, т.е инспекторката :oops: беше казала на един колега, че "такъв термин като академична справка не съществува в СУ" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Изобщо като решиш да се прехвърляш са много изобретателни :lol:
Brainless Pirate
Гутенберг

Ама защо го правят, какво като човек иска да се прехвърли :shock:
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Ами от 15 000 студента в СУ да речем 70% биха искали да се прехвърлят нещо друго, от които може би 30% наистина се опитват да го направят. Няма как да сполучат всичките, а малките пречки са за да се откажат тези, които не са особено сигурни, че наистина го искат.
Цифрите не са никак точни, но реалността е нещо подобно...
oddi
В началото бе словото

Мнение от oddi »

dimo е прав 8) Идеята е такава-писал си на предпоследно място някаква специалност, която изобщо не те интересува и те те приели точно в нея. И повечето хора тръгват да се прехвърлят, а по този начин се разваля бройката, а също и хорариумите на преподавателите и т.н.
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

Ако можеше така в СУ и всички останали университети щяха да се изучават само право, информатика/компютърни науки, психология и още каквито там 2-3 специалности са модерни в момента. Но едва ли някой от вас смята, че по този начин нещата ще са по-добре. И доколко след това ще има работа за всички и как ли изобщо ще я караме тогава - най-малкия проблем ще са хорариумите :).
Бъдете сигурни, че от всякакви специалисти има нужда и това, че някои смятат, че шансовете за хубава работа се по-големи, ако си завършил еди-какво-си, не значи че е така. Успеха е въпрос главно на умения, трудолюбие и постоянство.
got

Мнение от got »

Dimo,napulno sam suglasna s teb. :D
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Ами, Димо, принципно си прав, но съгласи се, че точно в България от юристи, психолози и компютърджии е валяло и ....просто за тях няма работа, особено за юристи и психолози, за информатиците все още има, но и там ще стане същото!
Наистина не мога да разбера защо всички се натискат в тези специалности - вярно е, че са престижни, но какъв е смисълът да си "престижен" юрист или психолог и да продаваш картофи на Женския пазар...
Brainless Pirate
Гутенберг

Това може да се избегне, като са просто малко по-строги критериите за прехвърляне. Не знам нещата в подробности, не съм се прехвърляла, и не смятам, но ако толкова се разваля бройката и т.н., нещата може да се уредят не като се бавят и некоректно се мъчат студентите с бюрокрация, а като има някакви правила за прехвъляне, които да отсяват по-добре.
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Правила има, но истината е, че тази информация се крие умишлено и е трудно достъпна! И всичко идва от факултетите - едните си пазят студентите, а другите не искат "чужденци".
oddi
В началото бе словото

Мнение от oddi »

Какво да направя като на някого майка му е казала "Запиши право!После отваряш кантора, купуваш си бюро и почваш да събираш пачките!" :lol: :lol: :lol: :lol: Другият момент е "Приятелите ми влязоха ... и аз искам да съм с тях!" :lol: :lol: :lol: :lol:
Естествено не всички случаи са такива, но и това се среща доста често!
Но има и нещо друго-започваш да учиш нещо и се оказва, че не е точно това, което си очаквал :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”