За всички физици

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

Благодаря за информацията.:)
Трябва да се напрегнем още малко ,че няма кои знае колко време.Надявам се да се справин на изпитите !
Аватар
SilverIce
В началото бе словото

Мнение от SilverIce »

Не са чак толкова страшни нещата по физика. Не ми е ясно защо всички се плашат от изпита. Въпросите са елементарни, задачата също. Единственото от което трябва да се притесняваш е да не объркаш някоя формула. Между другото отношението между точките от теста и задачата е 70% към 30%
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Искам да попитам за въпросната специалност Астрофизика, метеорология и геофизика, от 2006 година ли е въведена в СУ, защото при минималните балове от предни години не я видях, а от КСК 06 баловете са доста ниски. И май от кандидатстващите с физика тази година доста голям брой искат точно тази специалност и не ми се вярва баловете да се толкова ниски пак :?
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

Ами миналата година я пуснаха специалността и бала си беше 19.40 още на 1во класиране, и мисля че и до 3то не падна по-ниско..
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN

Астрофизика, метеорология и геофизика

Мнение от zvezda »

При максимален бал 3*6+6+6=30 19 и нещо ми се вижда обидно ниско за такава сериозна специалност ;( Дано нещата в бг се променят и на хората да им дойде акъла в главите (макар че, като се замисля, така хората, които искат да учат физика ще влизат по-трудно)
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

Това все пак зависи от трудността на изпита..
Или изпита е бил изключително труден, или хората които са кандидатствали с физика не са били подготвени добре.. Нищо не се знае :D
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Аз си мисля, че като е за първа година хората не са били много информирани за тази специалност и не са наблягали за нея. Сигурна съм, че тази КСК няма да се повтори миналата.
Аз като видях този минимален бал и примерните тестове си мислех, че без да полагам особени усилия мога да изкарам 3 на изпита и да вляза - вече няма да стане (поне ако се дигне бала ще влязат по-заслужаващи хора). Второ и двата изпита по физика ми съвпадат с по-важни изпити, и се оказва, че няма никакъв начин да уча това, което ми е мечта от дете :(
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

Как да ти кажа.. Виж миналите КСК и забележи че баловете също бяха толкова ниски,може би защото самия изпит е труден като материя..
Съжалявам,че може би няма да учиш това за което си мечтала и ще ти кажа 1.. Аз миналата година кандидатствах с математика и с английски (исках стопанско управление,въпреки че обожавам физиката.. ), и докато си представях какво ще уча осъзнах, ако бъда приета тази специалност, че по-добре да учиш това което ти е интересно отколкото да учиш нещо само заради работата в бъдеще, защото искаш ли да постигнеш нещо повече в живота, колкото и трудно да е, имаш ли желание и воля ти ще го постигнеш!
Сори за малкия спам :oops:
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN

Мнение от zvezda »

charlie, в СУ можеш да запишеш физика и с оценката от изпит по математика, а те са 3; ако искаш да се явиш все поне 1 от датите ще ти е удобна. По-добре да го имаш като вариант, макар и изпит физика да е с по-голяма тежест за ФзФ от изпит математика. Успех!
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

zvezda : аз миналата година кандидатствах с математика и писах астрофизика на 1во място, и дори не ме класираха. Първо приемат тези които са с изпит по физика, а ако случайно има свободни места в дадената специалност - тогава класират някой който е кандидатствал с математика.. :?
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Благодаря ви за съветите :) Ми аз въобще не се подготвям за изпит по математика :? Но не си и представям бтв как нашите биха ме оставили да уча нещо "толкова безперспективно" (по техни думи). И все пак ако другата ми голяма мечта се сбъдне и ме приемат пак ще бъда ужасно щастлива, а астрономията винаги ще си ми остане като хоби :)
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ
ФИЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕT
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

БУЛ. "ДЖЕЙМС БАУЧЪР" 5
21 АПРИЛ 2007 Г.
10 - 16 ЧАСА

Научно-популярни лекции, дискусии и атрактивни демонстрации.

Заповядайте при нас!
Открийте чудния свят на физиката.

Очаквайте подробна информация за лекциите и демонстрациите!

:occasion9:
Аватар
susu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от susu »

това какъв ден се пада?? :lol:
май си намерихме работа за тогава :lol:
изкуството лекува...
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

Искам да ви попитам в СУ пускали ли са примерен тест по физика?
И ако има къде мога да го видя ?
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Има тестовете и задачите от минали години на сайта на факултета. Може и те да ти свършат работа :wink:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”