Интернетът в 17 и 18 блок: монопол на Атлантис!!!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Малко да доуточня - в блоковете 17 и 18 (май и 57) доставя нет САМО Атлантис. В блокове на СУ (52,51,50,42 и 41) Досставчиците са повече. Причината е, че студентите се обединиха самостоятелно в сдружение и си прокараха само кабелите и успяха да си извоюват известна самостоятелност.

Относно 2 компа в една стая - искат се две такси (понякога има, понякога няма намаление). Втори кабел обикновено не се прекарва (при вече прекарания има 8 жички,от които се използват 4 за единия Компютър), а за втория се свързват другите 4.
Може да се свържат 2 Компа, като интернета влиза в машинка с Линукс и се разпределя към втория Комп. Проблемът е, че за да се ползва интернет на втория комп, първият трябва да е включен. :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: :)

Мнение от Бeтон »

zmey написа:Може да се свържат 2 Компа, като интернета влиза в машинка с Линукс и се разпределя към втория Комп.
Не стряскай хората. Уиндоуса също прави шлюз към подмрежа.
Изображение
azzaro
Постоянно присъствие

Мнение от azzaro »

СКК рууууулллллззззззззззззз :twisted:
не е важно да си...хахахах абе бягайте от тука с тези тъпи поговорки
Аватар
I am weasel
От дъжд на вятър

Мнение от I am weasel »

Zmey, ех, много ми се иска и ние да си направи мрежата, ама точно сеге всеки ще излезе с това, че нямат време. Ема прави са, де. Нямам представа къкъв труд е било за онези от другите блокове, ама ти ако ги познаваш, някои от главните инициатори, не можеш ли да ги питаш колко време и усилия им е коствало?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

I am weasel написа:колко време и усилия им е коствало?
Горките просто се озориха. Ама какво да се прави? На ангария работят и донякъде са оправдани. И това всичкото заради управата. Тя нарушава куп закони.
Закон за защита на конкуренцията ()
Закони разни за потребителя и свободното ползване (налага кой какво да ползва и да избира едно от едно)
Закони разни за потъпкване на правото на информация
В провинитенията му влиза и това, че третира държавна собственост като бащинията си и прави каквото си поиска.

НЕКА ДА КАЖЕМ СТИГА!!!

Просто това не може да се нарече шеф. Неговите злоупотреби се виждат всеки месец на касовата ви бележка за наем и консумативи, виждат се ежеседмично, ежедневно и тн.

Изображение
Аватар
I am weasel
От дъжд на вятър

Мнение от I am weasel »

Съгласен с Илиян. Палете факлите! Вземайте вилите. Линч за управата! Или поне заточване в Диарбекир!
zmey
Пишете, о, братя

Мнение от zmey »

Да, така е, и под уиндоус може, ама ще ги гепят, а под линукс няма :)

За мрежата.. познавам хората, които я изградиха, ГОДИНИ труд им трябваше само за бл.52 и накрая отрязаха кабелите и се опитваха да ги прецакат, та ги принудиха да махат кабелите от терасите и да ги вкарват вътре, после ги рязаха и накрая ги принудиха сдружение да направят и договор с тях да сключат - договор с невъзможни клаузи за изпълнение, за окабеляване на всички блокове на СУ в безумни срокове, за сметка на студентите. Естествено не успяха в сроковете, но поне успяха в някои блокове, за своя сметка, влязоха в дългове и сега чакат да се връщат....
Накратко - действаха сами и за своя сметка - нещата са във ваши ръце - на студентите :))
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

I am weasel написа:Пак съм почти напълно сигурен, че трябва да ви прокарват и втори кабел.
Много късно се включвам, но все пак...Благодаря ти, че ми отговори. :D ...Обаче имам и още един въпрос - предупреждавам, че е много тъп, не се смейте много силно - къде да ги търся тия от Атлантис? Аз живея в 57 блок, за протокола, някъде наоколо ли са? Все забравям да питам съквартирантката ми :oops:
zmey
Пишете, о, братя

Мнение от zmey »

:)) Ако не се лъжа, преди 2-3 години бяха в бл.56 - точно срещу бл.57 :))) До столът на медиците в 56ти блок. Вярвам, че не са се преместили - там има един мизерен интернет клуб, който трупа големи печалби
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

Змей, благодаря ти!

Мдам, последно и аз знам, че бяха там, но не бях съвсем сигурна. Ще отида да видя какво ще ми кажат, ама като знам, че и кабел нов трябва да се прекарва...уффф, дълга и широка. Както и да е, да не влизам в подробности :wink:
Аватар
neycheva87
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от neycheva87 »

Вече има и мегалан в 17 и 18 блок. Whopeee :P
Who ever said I needed you! Lied!
zmey
Пишете, о, братя

.

Мнение от zmey »

Мегалан погълна Атлантис... дерзайте...
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

аз съм 51 блок
може ли някой да ми каже към кой доставчик да се обърна?
и съответно цени и скорост; )
Don't sleep and close your eyes. I'll slowly dream inside your head.Don't be scared, fly аway.Listen to the words I say]
Аватар
neycheva87
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от neycheva87 »

Licenti0us написа:аз съм 51 блок
може ли някой да ми каже към кой доставчик да се обърна?
и съответно цени и скорост; )
Аз ти препоръчвам Мегалан - http://www.megalan.bg/list.php?id=5 Там има поместени тарифи с цените им :P
Who ever said I needed you! Lied!
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Определено Мегалан. Имаш избор между The Net и Megalan. Разликата в цената на неограничения достъп беше 5 лева, но разликата в качеството на услугата доста голяма.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”