ФЖМК - легендата продължава

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

Търговецът на кристал написа: В крайна сметка, за какво сте в университета? За да учите или за да пиете?
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът... :?:
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

А какво става, когато хем предметът ти е интересен, хем ходиш на лекции, хем на стаж - хем въртиш домакинска работа...и просто в събота нямаш физическата възможност да станеш в 6.30, за да идеш в 8 на факултатив. .. Късат те накрая...ясно.

:roll:
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

абе и мен има някой неща които ме озадачават ама ще си мълча щото не обичам караниците за глупости... първо ако факултативите които са предложени не са ми интересни най-лесното нещо е да ги заеба и да запиша втори език... второ и понеделник да е според мен не е нормално 21.00 да съм във факултета... да не говорим пък за събота сутринта...не ми е за запоите и тем подобни глупости които видях...хленчим щото е очевадно че тая програма е правена от някой тъп чиновник който му е през ... за студентите във факултета че даже и за преподавателите... не може да съвпадат залите на различни курсове и да се местим като цветарки из факултета по принуда... не може да имам предмет от 7.00 сутринта което автоматично значи че трябва да се дигна в 5.00 за да отида... не може да натикаш в зала за 60 човека 120 и да висим като прилепи по стените...и айде моля ви се не ни изкарвайте по-черни от дявола ако обичате...
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Колеги, мисля, че пропускате нещо много важно- има хора (като мен) които все пак имат горещото желание да си ходят по родните места през уикенда. И в този смисъл обяснете ми как и ЗАЩО трябва да се налага да оставам в петък, като той по принцип ни е свободен ден, само заради факултатив. Знам, че от нас нищо не зависи и да си говорим тук все тая, но ми се струва, че дори и ако ние трябва да си избираме ден и час за тези часове, отново няма да сме единодушни и ще има колеги, които ще кажат, че тази ситуация с петъка им харесва. Което по принцип няма нищо лошо, но все пак, когато говорим за колегиалност мисля, че не трябва да гледаме само от собствената камбанария :!:
И наистина тук не става въпрос само дали ще се напием в петък (то ако беше това...), а дали ще си провалим един ден, в който можем да сме си при семейството.
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не изкарвам никой по-черен от нищо, ако щете вярвайте. Но аргументът с пиенето беше нелеп, трябва да признаете.
Колкото до номера с провинцията - и аз не съм от София, така че ви разбирам напълно и ви съчувствам. Само че ако го кажете това на някой преподавател, ще ви изнесе цяла лекция по темата (тази вече аз ще ви я спестя). Същото е и за стажовете в учебно време - това си е абсолютно ваш проблем - неслучайно стажовете се наричат ЛЕТНИ учебни практики.
Простете, че не се включих във всеобщото мрънкане против един незначителен факултатив (;)) но е по-добре да го приемете днес, отколкото да живеете с напразни надежди до четвърти курс. Вие решавате.
Дали са интересни или не, не може да знаете. Не още. Ако пък не ви харесват, опцията отново е да не ходите. И, да, номерът с втори език не става - не носи кредити :lol:
Залите са недостатъчно и недостатъчни, но в момента това е положението, добре че имаме и това. Аз влязох във ФЖМК точно след ремонта и имам щастието да не помня падащите тавани. Когато бъде ремонтирано и другото крило, ще има да се шииииииииирите, не го мислете.
Сега и малко екстра инфо: аз уча журналистика и оперна режисура, и двете са редовно обучение, и двете са 3 курс, и двете имат задължителни стажове (като от режисурата обикновено е извън София), освен това уча също редовно и социология, 1ви курс. Така. Това са 3 висши. В събота имам лекции цял ден в единия университет, а в другия - от 11 до 3. Събота вечер, сряда и петък вечер (невинаги в петък) имам репетиции. Също така се занимавам и с домакинство, ако това мойто е домакинство, макар и не на 100% сама. Все още съм жива и намирам винаги поне по една вечер в седмицата за театър, опера, и още поне 1 за среща с приятели някъде навън. И неделята ми е свещена почивка. Явно е възможно.
Ясно ми е, че от оная кака, дето все се бута да ви дава инфо, в момента съм ви доволно черна, понеже имате нужда да персонализирате системата и да си излеете яда върху някой, ама бурята ви е в чаша вода. :D
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

много ясно че сме недоволни от системата иначе щеше да е неестествено... аз не си изливам гнева върху никой... просто нямам нужда от подобно нещо а и да я имах не ми пречи да я изкажа пред някой представител на ФЖМК а не да си хабя приказките във форума...ясно че на никой не му е лесно но... такъв е живота... лично ти се възхишавам за 3-те висши аз 100 % не бих издържал подобно нещо и ти пожелавам да завършиш успешно и 3-те :) айде мир и любов да има стига вече постове с леко изнервен тон :)
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

и понеже си "каката с инфото" можеш ли да кажеш как стои въпроса със стипендиите за I курс втори семестър :P :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хмф. Имаш право да подадеш молба при успех над 4. Ако обаче е под 5, личният ми съвет е да не се мъчиш изобщо, обикновено балът за летния семестър е доста висок, точно поради успеха на първокурсниците, ваш'та кожа. Обикновено дори е над 5.50, но ако имаш над 5, подай молба при всички случаи. Човек никога не знае.
Молбите се подават май от 04. март тая година (седмицата 4-8, или както там се пада интервалът понеделник-петък). Вземаш декларация от Ичева, може да я свалиш и от тука, попълваш я прилежно и я даваш на Ичева да ти нанесе средния успех и да ти удари печата. После я носиш в Ректората... ама не помня в коя стая, 230 и нещо беше, Боян ще каже :) И после проверяваш форума в очакване да кажат кога са излезли класиранията. Ако си класиран, пак чакаш новини, за да разбереш кога ще си получиш картата.
Това е. Айде и ноу хард фийлингс.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Ели, благодаря за информацията и за съветите.
Май всичко е въпрос на амбиция, на желание да се постигне нещо. Аз самата имам цел да запиша и втора специалност...Трябват ми минимум 5-ци от двата първи и втори курс...Желаната специалност ( Политология ) няма засега задочна форма на обучение. Така че, ако наистина успея да я запиша, ще трябва яко да се подготвя за още по-сериозно учене. Това не ме плаши, обаче наистина не знам как ще съвместявам и двете. Колкото до стажовете - аз моя си го карам сега, за да мога да работя лятото. Още от началото на годината се чувствам безумно гузна, че майка ми все още трябва да ме издържа, въпреки че съм почти на 20 вече. Знам, че няма много иначе, но наистина искам поне лятото да помагам.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Хайде и аз да се намеся.
Май съм единствения доволен от деня и часа на факултатива си. Вярно, за повечето ми колеги е неудобен, защото имаме само едно упражнение в петък през седмица. Но
1. Не смея да нападам човека, създал програмата (м/у другото тя е една и съща всяка година), защото преподавателите си имат изисквания, освен това залите във Факултета, както прекрасно знаете не стигат. Няма и зала, която да побере и трите специалности наведнъж, добре че не идват всички студенти.
2. Ние протестирахме, че не можем да си избираме факултативи, освен обявените два. Та сега като са в един ден за всички можеш да си отидеш на който искаш (за първа година се случва факултативите да са в деня, отреден им в програмата).
3. Занятия в събота, нормално е, добре че нямате в неделя :lol:
А за тези, които работят мисля, че късните часове са още по-удобни, като свършиш работа, минаваш за по един факултнатив.
За стипендиите Елито го е казала много ясно. Сроковете още не са ясни, а вие обикновено нахълтват с някакви си 6,00 и ние оставаме без парички с 5,60, ама ще видите вие втори курс :lol:
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

аз с мойто хилаво 5.20 къде ли съм тръгнал...а за станалия исторически вече факултатив ние ще се опитаме да сменим деня и часа ако може ако не може просто няма да сме много редовни особено журналистиката щото нямаме нищо в петък и трябва да ходим само за факултатив...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Много вероятно е да не ти стигне, но въпреки това, опитай.
В края на ноември
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

добър ден (: искам да попитам какви предмети (нз дали така му се казва в университета) се изучават в Книгоиздаване? и изобщо, ако може някоя друга дума да кажете за тази специалност (:
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

Здравей, rueva. Аз съм първи курс в специалност Книгоиздаване. В първия семестър имахме следните предмети : Социология, Социална психология, История на българската журналистика и някои, които продължават и в сегашния летен семестър, а именно : Български език и стилистика, История на книгата, Увод в книгоиздаването. Новите за семестъра дисциплини са : Теория и практика на редактирането, Литературна комуникация, Теория на литературата.
Имаме факултативи : за зимен семестър беше новинарска журналистика, а аз летния - икономическа интеграция на България в ЕС.

Специалността на мен изключително много ми харесва, това е абсолютно достатъчно, за да посъветвам и други да я запишат :) Успех!
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

мерси за бързия отговор. наистина звучи адски интересно, поне за мен (:
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”