Великотърновския

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Reneta
В началото бе словото

Мнение от Reneta »

Искам да попитам за изпита по философия. Върху какво се състои и каква е програмата по философия защото в саита на ВТУ никъде не е посочено. Моля който знае да ми помогне щте му бъда много благодарна :roll:
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Мнение от eleos »

RaLiTO аз до колкото знам някой от преподавателите от СУ са и в ВТУ затова просто няма как да не е на ниво :wink:
people always leave
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

За да го кажеш, че 1 ВУЗ е добро просто трябва да си минала през няколко за да направиш съпоставки.
Иначе съвсем нормално е СУ за повечето хора да е по-добро. Все пак е първото, има традиции - това са основни и важни неща.
Ако СУ беше на първо място - 100% новината щеше да е в сайта им ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Не можеш ли да предположиш, че СУ се имат много над някаква Национална агенция по оценяване и акредитация, за да обръщат внимание на нейните класации? Откъде мислиш, тази агенция взима оценителите за отделните висши училища най-вече? От Карнобатския университет ли? :roll:
Paisii
В началото бе словото

Безплатно обучение в Европа

Мнение от Paisii »

Joker написа::lol: Не можеш ли да предположиш, че СУ се имат много над някаква Национална агенция по оценяване и акредитация, за да обръщат внимание на нейните класации? Откъде мислиш, тази агенция взима оценителите за отделните висши училища най-вече? От Карнобатския университет ли? :roll:
Вижте тук и не спорете за глупости: http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=1079

Безплатно обучение в европейски университети, а не в нашите тъпи и корумпирани вузове.
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Мнение от eleos »

които знае език ..успех ..на мене винаги езиците и математиката са ми били слаби .. :cry: за жалост ! а на които се пробва да излезе извън БГ да учи ..пожелавам му успех от сърце !
people always leave
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: А на Паисий да припомним какво е казал отец Паисй: "О, неразумний и юроде..." :hiding:
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

Безплатно обучение в европейски университети, а не в нашите тъпи и корумпирани вузове
Paisii, aз пък си мисля друго - безплатно висше образование в държава като нашата означава тройно по-голяма корупция. За да имаш стимул за работа трябва да ти се плаща :!:
А относно кой ВУЗ е по-велик - това е глупав спор. Всичко е въпрос на насоченост и избор, аз лично в УНСС нямам какво да правя, защото си падам по литература и езици, а математиката и икономиката са на светлинни години от мен. И с риск Жокера и Джава да ме изядат, струва ми се, че когато става въпрос за икономики УНСС наистина е най-добрият избор.
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

За да не ме обвините, че съм повдигнал спора ще кажа, че просто не ВТУ е след СУ и УНСС ;)
eleos и аз съм така като тебе с езиците и математиката. Затова и се насочих да кандидадствам само с литература просто защото там ме бива.
Иначе Университета в Дания предлага подготвителна година на обучение за езика и после изпит и т.н. Ако го издържиш - продължавша напред.
Joker, а това, че човека има желание за обучение в чужбина няма нищо лошо. Почти на всички ни е ясно, че образованието в чужбина е по-добро.
Вчера бях на презентацията на 1 швейцарски университет и ще ви кажа, че човека заяви в прав текст, че там няма подреба на университетите, както е тука и никой не може да каже, че неговия е на 1,2 или 3 или, което и да е място ;)
Ние обаче пак си говориме кой бил по-добре и т.н. А самите разминавания са съвсем минимални.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Аз те оставям цяла и ненаръфана! :lol:
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Мнение от eleos »

Васко ние не спорим нямам намерение да се "карам " с които и да е от вас ,просто обсъждаме ВТУ-то и другите университети това е :)
Reneta
В началото бе словото

Мнение от Reneta »

Има ли някой който се е явявал на изпит по философия в ВТУ. ако има такива да ми пишат. МОЛЯ ВИ :(
aHu
В началото бе словото

Мнение от aHu »

Някой може ли да ми каже, какво представлява изпита по БЕ във Великотърновския университет, някакъв тест ли е, какво е това животно изобщо...:?
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
Аватар
RaLiTO
В началото бе словото

Мнение от RaLiTO »

мда с радост ще ти обясня...тестът е съставен от 4 компонента
ето например 1 вариант :
1.Оградете с кръгче вярната буква или съчетание:
пр(е-и)тисвам,намагн(е-и)тизирам..... и т.н. около 20 думи4ки
2.Текст,в който да се проправят правописните грешки
3.Текст,в който да се поставят пропуснатите пунктуационни знаци
4.Есе по някъв цитат от български автор...или някоя поговорка...напр " Прекрасно-но що е Отечество?" това е теста...ест незнам каква ще е формалировката на задачата но това е един от вариантите

ПС : Ако някой си мисли 4е теста по БЕ е лесен...хубаво да си помисли...щото много мразя коментари от рода "пфу, то мн лесно" :) е по лесно е от тема и това е хубавото в ВТУ че с тест може да се кандидаства за същите специалности където и с тема :)
It's the way that I wanna live (it's my prerogative)...
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”