брой невзети изпити и записване втори семестър?
Модератор: sientelo
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
брой невзети изпити и записване втори семестър?
искам да попитам дали ако имам над определен брой невзети изпити мога да запиша втори семестър? Информатика, 1-ви курс съм. Също така видях в правилника че за всяка специалност имаш опр. брой изпити, които можеш да не си взел за да запишеш втори курс. Знаете ли за Информатика колко е тази бройка. Мерси много!!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Между другото, чувал съм, че навсякъде практиката е различна, т.е. в зависимост от факултета. Колеги са споделяли, че са минавали с 3 невзети по-нагоре, след подпис на декана.
Трябва да проверя какво пише в нормативната уредба, май са 2 изпита невзети и гърмиш за по-нагире...
Ако не е точно регламентирано, и на места пускат с 3-4, а на други не пускат с повече от 2, то имаме 100% дискриминация! Търсете си правата по съдебен път, ако се наложи...
Успех!
Трябва да проверя какво пише в нормативната уредба, май са 2 изпита невзети и гърмиш за по-нагире...
Ако не е точно регламентирано, и на места пускат с 3-4, а на други не пускат с повече от 2, то имаме 100% дискриминация! Търсете си правата по съдебен път, ако се наложи...
Успех!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- mkt
- От дъжд на вятър
Бе то е ясно ,че може да се запише новата година с 2 невзети или макс.3 с молба към декана , ама тази с-ма с кредити ....J`E`K`O написа:Ахамен сега ме скъсаха на един изпит, и ми беше интересно просто. а наистина това за кредитите...писах ей така избираема дисциплина спорт, без да имам за записване минимален брой избираеми дисциплини и броя кредити от спорта..причислява ли ми се към общият брой кредити?
- RealSugar
- Постоянно присъствие
- Специалност: Педагогика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Как по-точно ще те прекъснат
С пунктирана линия ли
Шегувам се де 
Ако имаш предвид след първия семестър /демек зимната сесия/ имаш 3 невзети изпита, няма да прекъсваш, продължаваш си 2ри семестър, като отиваш на попрвка. Ако не се поправиш наесен и ти останат повече от 2 невзети прекъсваш
Но трябва да видиш, защотото някъде по-нагоре четох, че можеш и с 3 невзети да запишеш, тук не съм много сигурна.
Колкото за прекъсването по твое желание - май трябваше да имаш основателни причини....тук не съм много сигурна
Ако имаш предвид след първия семестър /демек зимната сесия/ имаш 3 невзети изпита, няма да прекъсваш, продължаваш си 2ри семестър, като отиваш на попрвка. Ако не се поправиш наесен и ти останат повече от 2 невзети прекъсваш
Колкото за прекъсването по твое желание - май трябваше да имаш основателни причини....тук не съм много сигурна
- mkt
- От дъжд на вятър
може , ама зависи от декана.Пускаш една молба и чакаш резултатаRealSugar написа:Как по-точно ще те прекъснатС пунктирана линия ли
Шегувам се де
Ако имаш предвид след първия семестър /демек зимната сесия/ имаш 3 невзети изпита, няма да прекъсваш, продължаваш си 2ри семестър, като отиваш на попрвка. Ако не се поправиш наесен и ти останат повече от 2 невзети прекъсвашНо трябва да видиш, защотото някъде по-нагоре четох, че можеш и с 3 невзети да запишеш, тук не съм много сигурна.
Добре, при условие че в момента не съм способен да си взема изпититие и имам желание да се прекъснаПрекъсване на обучението
Чл(165) (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
1. тежко заболяване...
2. бременност...
3. неуспешно полагане на определен от факултета брой изпити.
4. наличие на други важни причини които възпрепятстват изпълнението на учебните задължения
...
(4) ...Прекъсваненето по ал1 т. 1,2 и 4 се разрешава от Ректора по предложение на Декана въз основа на молба от студента, а прекъсването по т3 се осъществява от Ректора въз основа на доклад от Декана.
и да се подготвям, вместо да се "влача" цял семестър, дали това е убедителен аргуемнт по ал1. т4.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Да, можеш да прекъснеш.
по следните алинеи, според мен:
4. наличие на други важни причини които възпрепятстват изпълнението на учебните задължения
Не вземеш ли три изпита, можеш да се позовеш на ал. 3
Успех!
А на останалите, които бъдат задържани с три невзети изпита и не им позволят да минат по-нагоре - позовете се на практиката в други факултети, където с три изпита се минава нагоре, след позволение на декан (или ректор, не съм сигурен) Така е, като няма постоянна практика, въпреки нормативната уредба...
В противен случай, законите са на ваша страна и можете да обясните, че ще ги призовете в съда!
Пак успех!
по следните алинеи, според мен:
Не вземеш ли три изпита, можеш да се позовеш на ал. 3
Успех!
А на останалите, които бъдат задържани с три невзети изпита и не им позволят да минат по-нагоре - позовете се на практиката в други факултети, където с три изпита се минава нагоре, след позволение на декан (или ректор, не съм сигурен) Така е, като няма постоянна практика, въпреки нормативната уредба...
В противен случай, законите са на ваша страна и можете да обясните, че ще ги призовете в съда!
Пак успех!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
Bettina
- В началото бе словото
- Специалност: Informacionni sistemi
- Курс: първи
Re: брой невзети изпити и записване втори семестър?
Здравейте! Аз съм информационни системи първи курс и от поправителната сесия имам 4 невзети. Дали ще мога да продължа ако подам молба до декана?