От къде мога да си намеря кънки за лед?

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
Fervourrr
От дъжд на вятър
Специалност: социология
Курс: трети

От къде мога да си намеря кънки за лед?

Мнение от Fervourrr »

Еми искам да си купя такива неща,ама не знам от къде:)Страшно се зарибих да карам,но много скъпо излиза,ако трябва всеки път да наемам,така че ако някой знае къде мога да си намеря(по възможност 2 ръка),кажете
Аре мерси :P
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Пробвай пред стадион "Васил Левски" - почти със сигурност има, някой ми беше казал
Изображение
danistar
В началото бе словото

Мнение от danistar »

всяка събота и неделя има кънки на националния стадион-отстрани.има и всякакви други нещица,но и кънки.има хубави и до 30-40 лв.ралично. има и за по малко.казаха ми и че някаде до славия има,но за там не знам със сигурност. хайде на пързалката :)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

недей от стадиона! пълни боклуци продават!

първо, за какви кънки става дума? хокейни или фигурни? нови или 2-ра ръка?

ако се интересувате от кънки и всичко свързано с тях, посетете kunki.org , тоя сайт се поддържа от едни приятели хокеисти, има си форум и там ще намерите каквото ви интересува, или ако няма такава тема, питайте ;)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Дам....сайта наистина е полезен.Иначе има магазини на Солунска 12 и 48 и магазин Атомик до НДК на Фритю Нансен май беше улицата....има още един леко забутам ама не знам адреса.....А и Иво от Зимния продава кънки ама не знам какви са.....вижте на място
Изображение
Аватар
Fervourrr
От дъжд на вятър
Специалност: социология
Курс: трети

Мнение от Fervourrr »

Е защо да не си взимам от националния?Казвали са ми,че има добри кънки.....
А колко струват тогава едни нови и да кажем любителски.Не знам и много каква е точно разликата м/у хокейни и кънки за фигурно пързаляне,освен че едните имат шипчета отпред(които пък кой знае за какво служат :? ) Ако някой има желание може да ми обясни :P Аз ще съм много благодарна :)
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

ами аз като ходих да си взимам първите кънки, ходих да си избирам от стадиона, и бях разбити повечето :( просто там събират боклуците и ги продават на който не разбира от кънки. а по-хубавите ги дават на Иво Стайков, главния инструктор в Зимния (а.к.а. Иво "Зимния"), така че ако искаш хубави кънки втора ръка и си готова да дадеш 10-20 лева повече отколкото за боклуците на стадиона, отиваш при Иво. всъщност, цената донякъде зависи от номера който носиш, защото примерно големи номера се намират адски трудно

за разлкиката между хокейни и фигурни кънки: ами ако ще си караш само за удоволствие и няма да се занимаваш с фигурно пързаляне, бих ти препоръчал хокейни да си вземеш.. лично мнение ;) то като цяло за "аматьорско" каране няма особена разлика, зависи на какво свикнеш. с хокейните се постига по-голяма скорост, маневреност, ускорение и такива работи - докато фигурните са направени за по-елегантно каране, зъбците отпред са за скокове, некви аксели там и не знам си още какви :P

важно е обаче да си избереш отначало с какви ще караш, защото като свикнеш веднъж, много е трудно да смениш после. примерно аз карам хокейни от 4-5 години, супер стабилен съм на леда, кънките са ми направо като продължение на краката.. ама ако ме качат на фигурни, ще се утрепя на 3-тата крачка :lol: абе, разбираш за какво ти говоря ;)

едни аматьорски хокейни (пластмасови) кънки втора ръка са между 50 и 80 кинта. по магазините има едни дето обувките са като туристически боти, струват 100-150 лева ама според мен са големи боклуци. най-нисък клас професионални кънки втора ръка са от 100 кинта нагоре, зависи от кого ги купиш. нови такива са към 200, ако имаш приятели в чужбина може да ти излязат наистина на далавера, там са много по-ефтини и няма да излезе много скъпо да ти ги пратят

за фигурните кънки не съм запознат, тя Дормаус сега си търси така че тя може да сподели някакви примерни цени

моята препоръка е: ако ще караш хокейни, намери си кой да те консултира (мога и аз, ако искаш) и си вземи 2-ра ръка. ако не си карала много досега, не се чувстваш стабилна или просто глезените не те държат добре - взимай пластмасови. ако си по-уверена, и наистина искаш да се научиш да караш добре - професионални. все пак кажи кой номер носиш, и ще говоря с някои познати дали могат да намерят нещо като за теб

айде, дано съм бил полезен 8)
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

danistar
В началото бе словото

Мнение от danistar »

наистина повечето на стадиона са лоши.трябва да знаеш какво точно търсиш.
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

Сега...нека и аз се обадя малко :lol: ....първо тая зима е леко трудно януари месец да си намериш хубави кънки....бях обиколила магазините и след 2 седмици заради тея нови 3 пързалки имаше останали само 1 чифт хокейни като се има в предвид,че преди имаше няколко чифта хокейни и няколко за фигурно :shock: лудница....Лично аз ще си ги взема от чужбина....ти можеш да изчакаш докато отново заредят,което може да стане и другият сезон,но най-добре пообиколи......цените....ми нови от 120 до 170 лв като ми е трудно да кажа дали са хубави,защото не разбирам мн от кънки......но наистина е хубаво да се обиколи....никога не се знае къде ще намериш хубави...за стадинона-нямам си и на идея....но послушай Трипио....

Трип забрави да спомене едно важно предимство на хокейните пред фигурните-можеш да пръскаш хората със сняг :D ...аз с фигурните с голяма мъка го правя и даже не пръскам,а само застрашавам живота на хората :lol:

Но наистина ако свикнеш с едните ще ти е трудно с другите....аз съм свикнала с фигурни и ако залитна винаги използвам зъбците да се задържа.....и за още мн други неща ги ползвам и ако се кача на хокейни........омг :lol:
Изображение
podnoja
В началото бе словото

Мнение от podnoja »

Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

podnoja написа:http://www.vertigo-skates.com/index.php?cPath=77&osCsid=92640daa684db058b38200358f6fcffc
хмм.. по картинка не мога да дам обективно мнение, ама поне едно мога да твърдя - за тия пари просто не си заслужава :roll: ако някой ще дава 160 лева за кънки (за хокейни по-специално), може да си вземе съвсем запазен CCM, дори BAUER, от по-старите модели.. сега както се заформя аматьорската хокейна лига, много от момчетата сменят старата екипировка с по-нова и масово се продават кънки.. така че за 150-180 кинта може да се намерят професионални кънки, модел отпреди 4-5 години, които са карани примерно 1-2 сезона и евентуално са преживели 3-4 мача :) а не ония POWERSLIDE или каквито там бяха, от линка дето го цитирах. е, все пак ако не ви се карат 2-ра ръка и държите да си купите нови, няма да ви разубеждавам повече. но все пак е добре като си ги избирате, да се консултирате с някой който разбира - един колега даде 120 кинта за нови кънки, и след 5 пързалки му се прецака едната обувка, едвам я закърпи, после ги продаде :roll: просто внимавайте, пълно е с боклуци

podnoja
В началото бе словото

Мнение от podnoja »

и базираш компетентното си мнение относно poweslide върху...??
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

върху сравнение с ССМ и BAUER ;)

podnoja
В началото бе словото

Мнение от podnoja »

това по никакъв начин не отговаря на въпроса.

имам предвид - карал ли си въпросната марка? защото по отношението ти съдя, че въобще не си чувал за тях, което пък си е изцяло твоя грешка и не оправдава тъпоумното и пренебрежително отношение към тях.
все едно да седна и да обяснявам на хората колко е гадна шопската салата, при положение че не съм я опитвал.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

аз каквото имах да казвам си го казах.. намери си друг с когото да спориш, на мен не си ми интересен, с твоето "тъпоумно" отношение

Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”