Аре мерси
От къде мога да си намеря кънки за лед?
Модератори: ники, Methuselah
- Fervourrr
- От дъжд на вятър
- Специалност: социология
- Курс: трети
От къде мога да си намеря кънки за лед?
Еми искам да си купя такива неща,ама не знам от къде:)Страшно се зарибих да карам,но много скъпо излиза,ако трябва всеки път да наемам,така че ако някой знае къде мога да си намеря(по възможност 2 ръка),кажете
Аре мерси
Аре мерси
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
-Горе-долу....
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
недей от стадиона! пълни боклуци продават!
първо, за какви кънки става дума? хокейни или фигурни? нови или 2-ра ръка?
ако се интересувате от кънки и всичко свързано с тях, посетете kunki.org , тоя сайт се поддържа от едни приятели хокеисти, има си форум и там ще намерите каквото ви интересува, или ако няма такава тема, питайте
първо, за какви кънки става дума? хокейни или фигурни? нови или 2-ра ръка?
ако се интересувате от кънки и всичко свързано с тях, посетете kunki.org , тоя сайт се поддържа от едни приятели хокеисти, има си форум и там ще намерите каквото ви интересува, или ако няма такава тема, питайте
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
- Fervourrr
- От дъжд на вятър
- Специалност: социология
- Курс: трети
Е защо да не си взимам от националния?Казвали са ми,че има добри кънки.....
А колко струват тогава едни нови и да кажем любителски.Не знам и много каква е точно разликата м/у хокейни и кънки за фигурно пързаляне,освен че едните имат шипчета отпред(които пък кой знае за какво служат
) Ако някой има желание може да ми обясни
Аз ще съм много благодарна 
А колко струват тогава едни нови и да кажем любителски.Не знам и много каква е точно разликата м/у хокейни и кънки за фигурно пързаляне,освен че едните имат шипчета отпред(които пък кой знае за какво служат
-Как си?
-Горе-долу....
-Горе-долу....
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами аз като ходих да си взимам първите кънки, ходих да си избирам от стадиона, и бях разбити повечето
просто там събират боклуците и ги продават на който не разбира от кънки. а по-хубавите ги дават на Иво Стайков, главния инструктор в Зимния (а.к.а. Иво "Зимния"), така че ако искаш хубави кънки втора ръка и си готова да дадеш 10-20 лева повече отколкото за боклуците на стадиона, отиваш при Иво. всъщност, цената донякъде зависи от номера който носиш, защото примерно големи номера се намират адски трудно
за разлкиката между хокейни и фигурни кънки: ами ако ще си караш само за удоволствие и няма да се занимаваш с фигурно пързаляне, бих ти препоръчал хокейни да си вземеш.. лично мнение
то като цяло за "аматьорско" каране няма особена разлика, зависи на какво свикнеш. с хокейните се постига по-голяма скорост, маневреност, ускорение и такива работи - докато фигурните са направени за по-елегантно каране, зъбците отпред са за скокове, некви аксели там и не знам си още какви
важно е обаче да си избереш отначало с какви ще караш, защото като свикнеш веднъж, много е трудно да смениш после. примерно аз карам хокейни от 4-5 години, супер стабилен съм на леда, кънките са ми направо като продължение на краката.. ама ако ме качат на фигурни, ще се утрепя на 3-тата крачка
абе, разбираш за какво ти говоря 
едни аматьорски хокейни (пластмасови) кънки втора ръка са между 50 и 80 кинта. по магазините има едни дето обувките са като туристически боти, струват 100-150 лева ама според мен са големи боклуци. най-нисък клас професионални кънки втора ръка са от 100 кинта нагоре, зависи от кого ги купиш. нови такива са към 200, ако имаш приятели в чужбина може да ти излязат наистина на далавера, там са много по-ефтини и няма да излезе много скъпо да ти ги пратят
за фигурните кънки не съм запознат, тя Дормаус сега си търси така че тя може да сподели някакви примерни цени
моята препоръка е: ако ще караш хокейни, намери си кой да те консултира (мога и аз, ако искаш) и си вземи 2-ра ръка. ако не си карала много досега, не се чувстваш стабилна или просто глезените не те държат добре - взимай пластмасови. ако си по-уверена, и наистина искаш да се научиш да караш добре - професионални. все пак кажи кой номер носиш, и ще говоря с някои познати дали могат да намерят нещо като за теб
айде, дано съм бил полезен
за разлкиката между хокейни и фигурни кънки: ами ако ще си караш само за удоволствие и няма да се занимаваш с фигурно пързаляне, бих ти препоръчал хокейни да си вземеш.. лично мнение
важно е обаче да си избереш отначало с какви ще караш, защото като свикнеш веднъж, много е трудно да смениш после. примерно аз карам хокейни от 4-5 години, супер стабилен съм на леда, кънките са ми направо като продължение на краката.. ама ако ме качат на фигурни, ще се утрепя на 3-тата крачка
едни аматьорски хокейни (пластмасови) кънки втора ръка са между 50 и 80 кинта. по магазините има едни дето обувките са като туристически боти, струват 100-150 лева ама според мен са големи боклуци. най-нисък клас професионални кънки втора ръка са от 100 кинта нагоре, зависи от кого ги купиш. нови такива са към 200, ако имаш приятели в чужбина може да ти излязат наистина на далавера, там са много по-ефтини и няма да излезе много скъпо да ти ги пратят
за фигурните кънки не съм запознат, тя Дормаус сега си търси така че тя може да сподели някакви примерни цени
моята препоръка е: ако ще караш хокейни, намери си кой да те консултира (мога и аз, ако искаш) и си вземи 2-ра ръка. ако не си карала много досега, не се чувстваш стабилна или просто глезените не те държат добре - взимай пластмасови. ако си по-уверена, и наистина искаш да се научиш да караш добре - професионални. все пак кажи кой номер носиш, и ще говоря с някои познати дали могат да намерят нещо като за теб
айде, дано съм бил полезен
Сега...нека и аз се обадя малко
....първо тая зима е леко трудно януари месец да си намериш хубави кънки....бях обиколила магазините и след 2 седмици заради тея нови 3 пързалки имаше останали само 1 чифт хокейни като се има в предвид,че преди имаше няколко чифта хокейни и няколко за фигурно
лудница....Лично аз ще си ги взема от чужбина....ти можеш да изчакаш докато отново заредят,което може да стане и другият сезон,но най-добре пообиколи......цените....ми нови от 120 до 170 лв като ми е трудно да кажа дали са хубави,защото не разбирам мн от кънки......но наистина е хубаво да се обиколи....никога не се знае къде ще намериш хубави...за стадинона-нямам си и на идея....но послушай Трипио....
Трип забрави да спомене едно важно предимство на хокейните пред фигурните-можеш да пръскаш хората със сняг
...аз с фигурните с голяма мъка го правя и даже не пръскам,а само застрашавам живота на хората
Но наистина ако свикнеш с едните ще ти е трудно с другите....аз съм свикнала с фигурни и ако залитна винаги използвам зъбците да се задържа.....и за още мн други неща ги ползвам и ако се кача на хокейни........омг
Трип забрави да спомене едно важно предимство на хокейните пред фигурните-можеш да пръскаш хората със сняг
Но наистина ако свикнеш с едните ще ти е трудно с другите....аз съм свикнала с фигурни и ако залитна винаги използвам зъбците да се задържа.....и за още мн други неща ги ползвам и ако се кача на хокейни........омг
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
хмм.. по картинка не мога да дам обективно мнение, ама поне едно мога да твърдя - за тия пари просто не си заслужаваpodnoja написа:http://www.vertigo-skates.com/index.php?cPath=77&osCsid=92640daa684db058b38200358f6fcffc
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
върху сравнение с ССМ и BAUER 
това по никакъв начин не отговаря на въпроса.
имам предвид - карал ли си въпросната марка? защото по отношението ти съдя, че въобще не си чувал за тях, което пък си е изцяло твоя грешка и не оправдава тъпоумното и пренебрежително отношение към тях.
все едно да седна и да обяснявам на хората колко е гадна шопската салата, при положение че не съм я опитвал.
имам предвид - карал ли си въпросната марка? защото по отношението ти съдя, че въобще не си чувал за тях, което пък си е изцяло твоя грешка и не оправдава тъпоумното и пренебрежително отношение към тях.
все едно да седна и да обяснявам на хората колко е гадна шопската салата, при положение че не съм я опитвал.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз каквото имах да казвам си го казах.. намери си друг с когото да спориш, на мен не си ми интересен, с твоето "тъпоумно" отношение