Книга или филм?

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Raya_Alexandra написа: И при мен е така. Най-разочарована съм като че ли от "Тютюн". Филмът е провал според мен и не знам, защо толкова много го хвалят... :roll:
На мен лично филмът ми хареса, защото бях позитивно настроена към него още преди да го гледкам.
Разбира се, книгата определено ме впечатли повече :wink:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Просто няма как филмите да бъдат по-въздействащи от книгите! При филма виждаш представата на създателя му, всичко ти се смила наготово и общо взето не мислиш кой знае колко.....докато четейки, това е твоята представа за нещата, пречупваш го през своя светоглед, изграждаш си сам образите на героите, абе общо взето преживяваш, вместо да наблюдаваш! Но определено ми е кеф, след като прочета дадена книга, да видя и филма- все едно си сверяваш вижданията с тези на "останалия" свят. Определено мразя гледането на филма да изпреварва четенето, защото тогава съм подготвена за историята, набита ми е някаква представа в главата и не мога обективно да оценя идеята на книгата по достойнство /въпреки че са се случвали и такива варианти/ 8)
Бтв, поздравления за темата! :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
geritza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от geritza »

Определено предпочитам книгата. Изключение прави само "Сиянието" - филма ми хареса много повече от книгата...
... и изтръска зеленото дяволче от ръкава на сакото си...
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Raya_Alexandra написа:
duh_navodneniq написа:Досега никога филм не ми е харесвал повече от книгата, по която е правен... :?
И при мен е така. Най-разочарована съм като че ли от "Тютюн". Филмът е провал според мен и не знам, защо толкова много го хвалят... :roll:
Тютюн е велик!!!! И филма и книгата!!!! Борис също е велик! 8) Много голям фен съм!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

За мен пък "Тютюн" е ултра банална книга! :?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
daniela
В началото бе словото

Мнение от daniela »

аз предпочитам филми, само че <b>такива</b> :lol: :lol: :lol:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

^PrincessA^ написа:За мен пък "Тютюн" е ултра банална книга! :?
WOW... :shock:
Pop Will Eat Itself
В началото бе словото

Мнение от Pop Will Eat Itself »

единственият филм, който ми е харесал наравно с книгата, това е fight club Изображение
Изображение
life is very gloomy
in my little padded cell
it's a shame there wasn't room
for Whiskey Man as well
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

DaNce_ написа:
^PrincessA^ написа:За мен пък "Тютюн" е ултра банална книга! :?
WOW... :shock:
ТЮТЮН е една от най-разнообразните и раздвижени книги според мен,но всеки си има вкус и аз го уважавам,но все пак...прочети я пак !
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

THE_PARASITE написа: ТЮТЮН е една от най-разнообразните и раздвижени книги според мен,но всеки си има вкус и аз го уважавам,но все пак...прочети я пак !
:thumbleft:
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

аз чета предимно фантастика (а.к.а. "фентъзи"), по повечето книги които съм чел филми няма.. ама винаги предпочитам да изчета първо книгата, да оценя сам за себе си сюжета и персонажите, да дам воля на въображението си.. а филма след това го гледам главно от любопитство, да видя как е пресъздадена историята и доколко представата на създателите на филма се различава от моята.

има и още един фактор, поради който винаги ще избера книгата пред филма: спецефичният стил на всеки автор. това е нещо, което не се пресъздава лесно на екрана. примерно стилът на Толкин.. да, във филма са се постарали да изобразят картините, героите и събитията, които той описва - и уж се е получило :) да, ама само в очите на тези, които не са успели да усетят книгата.
друг пример: "Дядо Прас" (The Hogfather) по Тери Прачет - там пък детайлите са изпипани много добре, ама като цяло се губи основната идея. гледах филма с някои хора които не са чели книгата, и трябваше да обяснявам какво всъщност се случва и защо се случва така.

абе.. ако филмите можеха да заместят книгите, отдавна вече нямаше да има книги!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Книгата, несъмнено! Едно от малкото изключения, когато филмът е по-добър (според мен) е последната екранизация на Граф Монте Кристо, където изключително...подробните описания и интриги на Дюма са позаебани за сметка на основните сюжетни линии. А иначе много повече искам да видя Ахил във въображението си, отколкото Брад Пит.... а относно задочната дискусия за "Тютюн" - на мен лично не ми хареса не защото не е стойностна, а защото не искам да повярвам, че наистина има такива хора...(болен оптимист) А филмът "Тютюн" беше по мое мнение много слаб
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Публикувай отговор

Обратно към “Култура”