хайде, колеги, споделете кое предпочитате - книга или филм, или и двете; големи разочарования от несъответствия тип книга<=>филм! и честно, да не се препитваме после хахахахах
Книга или филм?
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Арлина Мей
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Книга или филм?
"Ае, аз тая книга не съм я чел, ама на "Бай Ганьо"-филма много сме смях,когато..."
хайде, колеги, споделете кое предпочитате - книга или филм, или и двете; големи разочарования от несъответствия тип книга<=>филм! и честно, да не се препитваме после хахахахах

-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Арлина Мей
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Арлина Мей
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И при мен е така. Най-разочарована съм като че ли от "Тютюн". Филмът е провал според мен и не знам, защо толкова много го хвалят...duh_navodneniq написа:Досега никога филм не ми е харесвал повече от книгата, по която е правен...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
По принцип предпочитам книгата пред екранизацията. Но има редки изключения, когато не бих пилял ценното си време за някоя книга, пък ми се гледа нещо - "Нарния" и Хари Потър са примери за това... (Макар че ги изчетох всички книги за Хари Потър все пак...
)
"Мемоарите на една гейша" също - книгата е мъчително бавна като действие, макар да е много добра.
"Мостовете на Мадисън" е блестящ филм по невероятна книга и двете си заслужават еднакво. Но този баланс е рядкост...
От по-големите продукции "Властелинът на пръстените" си остава най-добрата частично свободна екранизация на книга, макар че и българските исторически филми-екранизации са на световно ниво.
Има го и обратният вариант, разбира се - книгите, писани по "Star Wars" са гавра с читателя, разнообразните боклуци, които излизат след всеки "Титаник", "Годзила", "Стар трек" и прочие дъвки за мозъка не заслужават дори да се споменава за тях.
Абе... капиталистическо консуматорско общество... тц тц
"Мемоарите на една гейша" също - книгата е мъчително бавна като действие, макар да е много добра.
"Мостовете на Мадисън" е блестящ филм по невероятна книга и двете си заслужават еднакво. Но този баланс е рядкост...
От по-големите продукции "Властелинът на пръстените" си остава най-добрата частично свободна екранизация на книга, макар че и българските исторически филми-екранизации са на световно ниво.
Има го и обратният вариант, разбира се - книгите, писани по "Star Wars" са гавра с читателя, разнообразните боклуци, които излизат след всеки "Титаник", "Годзила", "Стар трек" и прочие дъвки за мозъка не заслужават дори да се споменава за тях.
Абе... капиталистическо консуматорско общество... тц тц

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
предпочитам да си прочета- по-вълнуващо е , а и аз сама си представям нещата. обиконовено не се припокриват филм и книга, т.е. филмът винаги те разочарова- изключения- Отнесени от вихъра- еднаква тръпка на 4етенето и на страхотната екранизация, Боромир ме подсети за Мостовете на Медисън- и на книгата , и на филма подсмърчах, така че успях а почувствам това което трябва .
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър