Mel Gibson's Apocalypto

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: А може би и без "ката-" - просто "клизми"?! :wink:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Браво, pore, хвана ме. :lol: :lol: :lol:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Boromir написа:... Мел Гибсън иска да покаже рухването на колосалната култура на един велик народ, сведен до взаимно изтребващи се полудиваци.
Това ли искал да покаже :roll: :roll: :roll:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

MZ4 написа:
Boromir написа:... Мел Гибсън иска да покаже рухването на колосалната култура на един велик народ, сведен до взаимно изтребващи се полудиваци.
Това ли искал да покаже :roll: :roll: :roll:
Амин, чадо. Той така ми каза :wink:
Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Добре, че ти е дал обяснение на идеите си, чадо :wink:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Мда. Гледах го накрая филма и, Боромире, да ти кажа честно смятам себе си за позапознат точно с тази част от историята (говоря за мезоамерика малко преди и по време на колонизацията) и съм много разочарован.

Гигантически спойлер

Единственото яко нещо в целия филм бяха жертвоприношенията на пирамидата и слънчевото затъмнение, а и те бяха покварени от едно дебело майче и от конспирацията мажеду тлатоани и жреца, които искаха да впечатлят населението с тайните си познания по астрономия.

Извинявай, но онзи гъзар с якия шлем, към когото хората му се отнасяха като към теократичен лидер се оказа някакъв водач на наемническа банда търговци на роби :shock: Заведоха пленниците на игрище за пок-то-пок и го обърнаха на стреблище. Фрапиращото в тоя случай е не това че използваха игрището не по предназначението му, а че изглежда не им беше за първи път. Освен това постът "ликвидатор" не знам защо, ама много ми заприлича на вратар :? Да не говорим за това че 8 прошляка гонеха нашия човек в джунглата в продължение на две денонощия без да спрат, той им бягаше надупчен като сирене две денонощия без да спре, почти успя да надбяга пантерата, която незнайно защо му е дала да слезе от дървото преди да го сдъвче, а лошият беше по-тъп и от Дарт Вейдър. Последният поне като си убиеше някой от подчинените назначаваше друг на негово място. Освен това изглежда маите са раждали бебета-анфибии с пъпна връв дълга като корабно въже.

Пристигането на испанците също беше яко, но беше крайно опорочено от факта, че нашия човек, след като видя големите неща в морето, каквито не е виждал никога, след като видя странните бледолики хора, поне един от които смята за бог просто се обърна и си тръгна. Да не говорим че Кукулкан не е бог на слънцето. И че по онова време маите нямат империя, а са подчинени на ацтеките. Това даже в ейджа го бяха отразили.

Край на гигантическия спойлер

Изобщо имам чувството че Мел Гибсън тоя път е направил фентъзи, а не исторически филм и на всичкото отгорое е объркал яко някои колосални неща като например маите с ацтеките.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Уфф, мързи ме да споря а и с доста от нещата съм съгласен, но колко мислиш, че е дълга пъпната връв обикновено?

Иначе и в Смело сърце Мел Гибсън бая си е попрекроил историята, ама от чисто художествена гледна точка филмът си е много як.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Проблемът е, че тук и от чисто сюжетна точка филмът е почти пълен боклук. По-добре да беше взел бате Арни или Чък Норис да бяга през джунглата и да не ни занимава с клонинга на Роналдиньо, който изглежда е зелена берета.

а пъпната връв е дълга от 10 до 120 сантиметра.
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Гледах го...филма не впечатлява с нищо кой знае какво освен с грима(някакси не мога да кажа с костюми имайки на впредвид ,че героите не са много облечени:)) и с правдоподобно пресъздаване на обстановката като цяло... :roll:
.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Richard B. Riddick написа:Гледах го...филма не впечатлява с нищо кой знае какво освен с грима(някакси не мога да кажа с костюми имайки на впредвид ,че героите не са много облечени:)) и с правдоподобно пресъздаване на обстановката като цяло... :roll:
Мисля, че се придържам към казаното.... :roll: Току що го изгледах и ми трябва още малко време да систематизирам впечатленията си :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Smoking Mirror, като ти гледам смешното жълто мнение (в буквалния смисъл) ми става ясно колко си запознат с историята. :lol: :lol: :lol:

Какви хора има ей!
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Йосифе, като ти гледам аватара ми става ясно колко си запознат с форумното общуване и избягването на спойлване ;)

Колкото до историята - кажи с какво точно не си съгласен. Защото всичко си е вярно дето съм го написал. Чакам с нетърпение отговора ти.
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Малко ми е трудно да ти прочета мнението, защото е с жълт цвят на шрифта. Но различих някои неща като това, че маите били под властта на ацтеките. Пълни глупости. Не знам от къде си го измисли това,но ако беше поне малко запознат щеше да знаеш, че ацтеките наследяват маите в много отношения.

Аватарът ми не подлежи на обсъждане. Ако идеята е да се себеизразим по този начин, ето аз го правя по мой, ти по твой :lol: :lol: :lol: !
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

То това е идеята. За да не вземе някой да го прочете без да иска и после да знае какво ще стане - ще си развали кефа от филма ;) Маркирай го и така ще можеш да прочетеш всичко.

По принцип по това време в Мезоамерика има империя на ацтеките. Това не изключва факта, че ацтеките са наследили много от маите, но са го направили по начина, по който са го направили римляните от гърците - без да заличават цивилизацията им, т.е. двете съществуват паралелно. В границите на империята на ацтеките има много майски племена. Това не изключва по принцип и наличието на свободни градове, но понеже филмът така и не каза нищо конкретно не можахме да разберем кои точно европейци, кога и къде стъпиха на сушата, така че не може да се говори за истински географски реалии. То като се замисли човек нищо не пречи това изобщо да не е било на континента. Е, вярно, че по островите няма стъпаловидни пирамиди, обаче пък никъде игрищата за пок-то-пок не са използвани за измислената игра, на която станахме свидетели.
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

За играта съм съгласен. За това, че никъде във филма не се споменава какви са тея племена също съм съгласен. Прав си, че двете империи от части съществуват паралелно, въпреки че по времето, когато маиската е вече в разруха империята на ацтеките е в своя апогей. Но никъде до сега не съм срещал информация, че двете империи са били в пряк контакт. Така че не ми се струват много обосновано това твое твърдение.

А за маркирането на текста кво да кажа: Тъп съм си! :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”