Mel Gibson's Apocalypto
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Циндил, гледай "След утрешния ден" 
Доколкото разбрах филма нямал нищо общо с историческата реалност. Е, когато най-сетне се замъкна да го гледам ще видя де, но съм склонен да вярвам, че Гел Мибсън малко е пообъркал нещата. Примерно имам спомени, че миниатюрите, които бяха на трейлъра са ацтекски, не майски, пък доколкото знам филма е за маите
Доколкото разбрах филма нямал нищо общо с историческата реалност. Е, когато най-сетне се замъкна да го гледам ще видя де, но съм склонен да вярвам, че Гел Мибсън малко е пообъркал нещата. Примерно имам спомени, че миниатюрите, които бяха на трейлъра са ацтекски, не майски, пък доколкото знам филма е за маите
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е него пък кой не го е гледал...
Ако сега ще си изброяваме филми с апокалиптична темататика-Армагедон,смъртоносно влияние,Ядрото и разни други от типа "Идат злите елиъни и само американците могат да ни спасят..." или "камъни падат от небето,бегайте..." дето не им се сещам и за имената ,обаче са доста

Ако сега ще си изброяваме филми с апокалиптична темататика-Армагедон,смъртоносно влияние,Ядрото и разни други от типа "Идат злите елиъни и само американците могат да ни спасят..." или "камъни падат от небето,бегайте..." дето не им се сещам и за имената ,обаче са доста
.
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Абе ако го качат на локалния сървър ще го гледам със сигурност. Не държа толкова много на историческите детайли, но от трейлъра ми се видя няк'ва битова драма, баси
Рекламата по радиото (щото първо от там научих за филма) създаде някаква по-различна представа... нещо по-близко до мистерия като че ли
Рекламата по радиото (щото първо от там научих за филма) създаде някаква по-различна представа... нещо по-близко до мистерия като че ли
Георг, стенописите са маиски, макар действително да не са употребени съвсем уместно.Smoking Mirror написа:Примерно имам спомени, че миниатюрите, които бяха на трейлъра са ацтекски, не майски, пък доколкото знам филма е за маите
А колкото до сюжета... Все пак и "Страсти Христови" не експлоатира някакъв непознат сюжет - гледал съм 200 филма с тая идея, но никой не е толкова добър.
"Смело сърце" също не беше най-новаторският филм за 1995, но беше просто най-добрият.
Все пак, не може всички филми да са революции като "Матрицата", но не може и всички да са просто шедьоври... освен тия на Мел Гибсън, хъхъхъ

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Филмът не струва, изобщо си беше една касапница, без особено голям смисъл. Ако питате мен, Мел Гибсън трябваше да спре със "Смело сърце". Реализмът е нещо важно, но все пак...От чисто историческа гледна точка също не е добър, отразява твърде едностранно бита и нравите на маите, ако изобщо може да се твърди че ги отразява,

- Този коментар за филма, направо ме разбиdormouse написа:ох,забравих да спомена,че бебето ягуарче и Ягуарската лапа,ако не се лъжа с името(Rudy Youngblood) са големи сладурчета
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Филмът отразява края на империята на маите, а не цялостното и съществуване. Нормално е да се наблегне на упадъка, от колкото на високите научни постижения в областта на астрономията, например.MZ4 написа:Филмът не струва, изобщо си беше една касапница, без особено голям смисъл. Ако питате мен, Мел Гибсън трябваше да спре със "Смело сърце". Реализмът е нещо важно, но все пак...От чисто историческа гледна точка също не е добър, отразява твърде едностранно бита и нравите на маите, ако изобщо може да се твърди че ги отразява,![]()
![]()
![]()
- Този коментар за филма, направо ме разбиdormouse написа:ох,забравих да спомена,че бебето ягуарче и Ягуарската лапа,ако не се лъжа с името(Rudy Youngblood) са големи сладурчета![]()
![]()
![]()