Чужд език по желание-лекторати (12.08.2005)

Архив на теми от раздел "Студенти"
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Чужд език по желание-лекторати (12.08.2005)

Мнение от Vintersorg »

Въпросът ми е такъв:
Наесен идвам във ФъЖъМъКъ специалност Връзки с обществеността. Вековна мечта ми е да уча шведски или норвежки. Та...мисълта ми е, може ли да стане това някак си и ако може- как, по гяволите ?! Чувал съм за някакви лекторати, ако се съберат определен брой хора и т.н. Има ли нещо такова ? Или ако не, няма ли нещо като СИП или пък да посещавам лекциите на скандинавистите ?!? :shock:
Някой да ми помогне! Bitte!
Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitsa »

и аз bitte някой да ни информира във въпросния факултет и въпросната специалност какви езици и какви спортове можем да запишем, или пък просто-откъде да я получим тази информация. :roll:
mind ...
Аватар
yolina
В началото бе словото
Курс: друг

езици

Мнение от yolina »

ака може някой да даде инфо и за езиците във Философския факултет- психология
:D
Pravi kakvoto trqbva i iska6, a da stava kakvoto 6te :))))) Vse pak imame edin jivot, nali :)
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Re: Чужд език по време на следване по желание ?!

Мнение от Temporary »

Vintersorg написа:Въпросът ми е такъв:
Наесен идвам във ФъЖъМъКъ специалност Връзки с обществеността. Вековна мечта ми е да уча шведски или норвежки. Та...мисълта ми е, може ли да стане това някак си и ако може- как, по гяволите ?! Чувал съм за някакви лекторати, ако се съберат определен брой хора и т.н. Има ли нещо такова ? Или ако не, няма ли нещо като СИП или пък да посещавам лекциите на скандинавистите ?!? :shock:
Първо да предупредя - НЕ ГИ РАЗБИРАМ ТЕЗИ РАБОТИ, само предполагам оти и аз съм кандидатъ-студентъ

Та 1-во виж си учебният план; там май трябва да пише какъв чужд език можеш да изучавам във избираеми дисциплини. Аз например мога да избера фински език (съответно съм приет Скандинавистика и туй е по моя план).

Второ и по-удачно, според мен е след втори курс имаш право да запишеш втора/нова специалност. И можеш да запишеш Скандинавистика и да учиш всичко което ще учим и ние (особ. шведски). Но има две големи спънки. Първо трябва да полагаш отново кандидатъ-студентски изпит и второ, че за тази година поне ФКНФ факултета не позволява да се запише втора спец. към него.

А да спомена, че и аз съм доста заинтересован от въпроса, така че ако някой разбиращ най-накрая ни обърни внимение, бих бил много признателен...
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Temporary написа: Първо трябва да полагаш отново кандидатъ-студентски изпит и второ, че за тази година поне ФКНФ факултета не позволява да се запише втора спец. към него.
1 Не е нужно да караш изпит, ако си карал някой от тези с които приемат в определената специалност.
2 Това за ФКНФ сигурен ли си, че е за всички специалности?
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Гост написа:
Temporary написа: Първо трябва да полагаш отново кандидатъ-студентски изпит и второ, че за тази година поне ФКНФ факултета не позволява да се запише втора спец. към него.
1 Не е нужно да караш изпит, ако си карал някой от тези с които приемат в определената специалност.
2 Това за ФКНФ сигурен ли си, че е за всички специалности?
Виж тука: http://www.uni-sofia.bg/students+bg/second.html всичко което знам е от там...
Аватар
plami6666
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от plami6666 »

Vintersorg написа: Наесен идвам във ФъЖъМъКъ специалност Връзки с обществеността. Вековна мечта ми е да уча шведски или норвежки. Та...мисълта ми е, може ли да стане това някак си и ако може- как, по гяволите ?! Чувал съм за някакви лекторати, ако се съберат определен брой хора и т.н. Има ли нещо такова ? Или ако не, няма ли нещо като СИП или пък да посещавам лекциите на скандинавистите ?!? :shock:
Гласувам и аз с две ръце за шведски, норвежки или фински! А какво се оказа, дали ще има такава възможност? :roll:
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”