Vintersorg написа:Въпросът ми е такъв:
Наесен идвам във ФъЖъМъКъ специалност Връзки с обществеността. Вековна мечта ми е да уча шведски или норвежки. Та...мисълта ми е, може ли да стане това някак си и ако може- как, по гяволите ?! Чувал съм за някакви лекторати, ако се съберат определен брой хора и т.н. Има ли нещо такова ? Или ако не, няма ли нещо като СИП или пък да посещавам лекциите на скандинавистите ?!?
Някой да ми помогне! Bitte!
Първо да предупредя - НЕ ГИ РАЗБИРАМ ТЕЗИ РАБОТИ, само предполагам оти и аз съм кандидатъ-студентъ
Та 1-во виж си учебният план; там май трябва да пише какъв чужд език можеш да изучавам във избираеми дисциплини. Аз например мога да избера фински език (съответно съм приет Скандинавистика и туй е по моя план).
Второ и по-удачно, според мен е след втори курс имаш право да запишеш втора/нова специалност. И можеш да запишеш Скандинавистика и да учиш всичко което ще учим и ние (особ. шведски). Но има две големи спънки. Първо трябва да полагаш отново кандидатъ-студентски изпит и второ, че за тази година поне ФКНФ факултета не позволява да се запише втора спец. към него.
А да спомена, че и аз съм доста заинтересован от въпроса, така че ако някой разбиращ най-накрая ни обърни внимение, бих бил много признателен...